dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do piekarnika na środkowy poziom. Ciasteczka pieczemy 20-25 minut (w zależności od piekarnika). Stan upieczenia ciasteczek najlepiej ocenić po ich spodzie - złoty kolor. Po wyjęciu
Słodkie okruszkiBardzo szybkie w wykonaniu, potrzebują niewiele składników, zazwyczaj takie jakie mamy zwykle w domu i są idealne do chrupania do popołudniowej kawki... co to może być
Idę coś wszamaćDruga propozycja na dziś, wczoraj, zrobiłam dużo ciasta drożdżowego, początkowym zamysłem były tylko drożdżówki , ale zrobiłam z większej ilości składników i z reszty postanowiłam stworzyć rogaliki
Idę coś wszamaćTe brioszki ujęły mnie swoim wyglądem od pierwszego wejrzenia ... cudownie zakręcone, wyglądały tak apetycznie na blogu Smak Słodyczy , że nie mogłam im sie oprzeć. Upiekłam
Walijskie PichceniePierwsze w moim życiu makaroniki! Czekoladowe z kremem z nutelli. Delikatne, chrupiące, prawdziwe, przepyszne makaroniki. Jestem z nich tak cholernie dumna, że rozsadza mnie energia od
Mango Papajahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kuleczki są przepyszne i idealnie nadają się na słodką przekąskę. Dla urozmaicenia kulek - w
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Poduszeczki smakują wyśmienicie i doskonale nadają się na samodzielną przekąskę oraz jako przystawka do większych posiłków
Di gotujeNasiona chia stają się w Polsce coraz bardziej popularne ze względu na swoje wyjątkowe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Od dawno miałam ochotę spróbować tych małych
Symfonia smakowaEklerki to taki deser, który kojarzy mi się z dzieciństwem i ukochaną babcią! Zawsze w sobotę wysyłała mnie do pobliskiego sklepu, gdzie była dostawa świeżutkich eklerek
Ostra na SłodkoDziś Kochani mam dla Was świetny przepis na cudowne rogale z ciasta półfrancuskiego. Croissanty te mają chrupiący wierzch i mięciutki, drożdżowy środek, nadziane
Rozpustne gotowanieJuż dawno nie było przepisu na coś typowo białkowego więc proszę bardzo :) Składniki (7 sztuk/ jedno ciastko około 40 kcal/ 7g białka/ 1,3g wegli/ 0,7g tłuszczu/) białko z jednego jajka 50g odtłuszczonej mąki migdałowej 30g odżywki białkowej KULTURYSTA 85% Whey Protein 20g syropu VITAFIBER około łyżka wody (tak żeby ciasto się ładnie skleiło) Sposób
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPiękne, malutkie słodkości polecają się do popołudniowej kawki <3 Składniki: Babeczki: 85 g masła 180 g cukru 1 duże jajko 1 łyżka kakao barwnik
Malinowo w kuchniBISCOTTI Z PISTACJAMI I RODZYNKAMI to wariacja na temat pysznych,... Artykuł BISCOTTI Z PISTACJAMI I RODZYNKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej żytniej 1 szklanka mąki tortowej 1/4 - 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 jajka
Prosto i Smacznie z AnetąTe wyjątkowo mięciutkie drożdżowe ciasteczka swoją delikatność zawdzięczają smalcowi, który często jest wykorzystywany w tradycyjnych podkarpackich wypiekach. Marmolady różanej natomiast reklamować nie będę, bo chyba każdy
Trzeci talerz