Uwielbiam te ciasteczka i mogę przyznać, że znajdują się na mojej - dość pokaźnej liście ulubionych oraz autorskich przepisów. Są delikatne, kruche i posiadają pysznie kakaowo-orzechowy
Di gotujeProsta i przepyszna Szarlotka: Szukasz ciasta na spotkanie w szerszym gronie? Szarlotka z tego przepisu to najlepsze co może cię
kuron.com.plNie wyobrażam sobie jesieni bez dyniowych wypieków, które idealnie się komponują w połączeniu z korzennymi przyprawami, orzechami lub gorzką czekoladą. Dyniowe muffinki to nie tylko prostota
Fabryka pomysłówChrupiące kokosowe kuleczki – deser bez pieczenia. Uwielbiam małe słodkości, takie na jeden kęs. Idealnie nadają się jako słodki dodatek do herbaty, na poprawę nastroju, do
Słodkie okruszkiNaszło mnie ostatnio na pierogi i to w ilości przerażającej Pierogi z mięsem, pierogi z owocami, pierogi na słodko i wytrawne. Pierogi z dynią. Pierogi gotowane
Mieszam w GarnkuOwsiane ciasteczka z malinami i czekoladą to zdrowsza wersja przekąski, która idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. My osobiście zabraliśmy pudełeczko ciasteczek ze sobą
Made By Mom And SonPowoli nadchodzi jesień, a z nią coraz gorsza pogoda i więcej czasu, który spędzamy w domu, dlatego dzisiaj propozycja na umilenie sobie tego czasu smacznymi tartaletkami
Bon appetit mon amieW zasadzie jesienna aura dopadła mnie na całego. I przeziębienie jakie złapałam od Zośki i pogoda za oknem jakoś mnie tak już jesiennie nastrajają. Co śmieszne
Mieszam w Garnkudodałam kakao. Dolałam odrobinę wody. Całość chwilkę podgrzałam i dolałam śmietankę. Ostudzoną polewą polałam ciasto. Wstawiłam na noc do lodówki a na drugi dzień mieliśmy przepyszne ciastko do kawy. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąBardzo dobre rogaliki. Można je zrobić ze śliwkami lub jabłkami. Porcja ta nie jest zbyt duża więc proponuje zrobić z podwójnej porcji. Śliwki przekroić na pół
Kuchnia Pokoleńpotem można zagnieść ciasto chwilę ręką. Z ciasta formujemy małe kulki, spłaszczamy lekko i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (zachowując odstępy między ciasteczkami). Opcjonalne na każde ciastko nakładamy (na środek) odrobinę czekoladowej posypki lub posiekanej drobno czekolady. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Ciasteczka pieczemy około
Słodkie okruszkiKoniec lata to taki czas, kiedy wszystko powoli wytraca swój wakacyjny, zawirowany pęd. Wtedy wracamy do swoich czterech kątów, porządkujemy wakacyjne wspomnienia, ustawiamy je na półce
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZnów zainspirowała mnie KwestiaSmaku i poznałam nowy sposób na drożdżówki ;) Następnym razem wprowadzę kolejne modyfikacje do przepisu, bo o ile ciasto wyszło idealne to z nadzieniem
W kuchni bez szafekZdrowe ciasteczka tylko z 3 składników!!! - bezglutenowe... bez mąki oraz bez dodatku cukru, jajek i tłuszczu. Do tego przygotowanie ich zajmuje tylko 5 minut naszej pracy
Kuchnia MagdaLeny