Uwielbiam wszelkie wypieki z dodatkiem cynamonu. Dlatego u nas w domu ślimaczki cynamonowe znikają w tempie błyskawicznym. Uwielbiają je wszyscy. Są delikatne i słodkie. Można je
Dieta bez mlekaPyszne rurki z czekoladowym kremem. Idealne na dziecięce imprezy. Ozdobione kolorowymi, czekoladowymi cukierkami. Cieszą oko i podniebienie. Składniki na ciasto: 250 g masła 3 szklanki mąki
Słodki ZakątekPrzepis na te pierniczki świąteczne towarzyszy mi już co rok. Są od razu miękkie, więc można je przygotować tuż przed Wigilią. U mnie tym razem zostały
Kuchnia co dniaUpieczone ciasteczka dokładnie studzimy. 4. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cynamonem. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką. 5. Ciasteczka przekładamy kremem. Wyciskamy rozetkę na ciastko, kładziemy drugie i znów wyciskamy rozetkę. 6. Gotowe ciasteczka podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 4 blaszki upieczonych
IzabelawkuchniWymieszać z twarogiem. Do utartego masła z cukrem pudrem dodawać po łyżce twarogu cały czas ucierając. Gotowy krem przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówką z gwiazdką. Dekorować każde ciastko posypując perełkami. Gotowe wypieki wstawić do lodówki
pieprzny smaczekSzybkie maślane ciasteczka Ekstra kruche, rumiane, delikatne i przepyszne ciasteczka maślane. A w dodatku bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu! Czego chcieć więcej? Składniki
Blog z ApetytemIm bliżej Świąt, tym krótsze wpisy na blogach i przepisy. Jeśli macie jeszcze chwilkę proponuję upiec migdałowe beziki z pomarańczową nutką. Beziki wyglądają bardzo atrakcyjnie, są
dolcevitainmykitchenPierogi i uszka w pojemnikach, bigos zawekowany, inne produkty zapakowane, stos prezentów piętrzy się tuż przy drzwiach. Za chwilę zacznę je pakować do samochodu i ruszam
W mojej kuchniLumihiutaletortut - czyli płatki śniegu. Tradycyjne fińskie ciasteczka z ciasta francuskiego z marmoladą. Oprócz dobrego smaku, ich dużą zaletą jest fakt, że wypełnienie z marmolady, ukryte jest
Świat CiastaDziś przepis na klasyczną szarlotkę, jednak w nieco innej odsłonie. Mini szarlotki to przepyszne ciasteczka, wyglądające uroczo, ładnie prezentujące się na stole. Osobiście uwielbiam wszystkie szarlotki
Zrób to smacznieGdy zobaczyłam TEN FILMIK po prostu wiedziałam, że muszę upiec te grzybki. Wyszły cudowne i nie mogłam się na nie napatrzeć, zresztą moje dzieciaki
Pani na deserJesienno-zimowe ciasteczka biscotti z dynią i korzennym aromatem. Mocno chrupiące, najlepiej smakują w towarzystwie ciepłej kawy lub herbaty. Przechowujemy je w szczelnie zamkniętym pojemniku.
wyzwania kuchennePyszne, baaardzo mięciutkie, delikatne drożdżowe rogaliki, no po prostu idealne! U mnie z nadzieniem z czekolady oraz dżemu truskawkowego, ale można użyć innego dowolnego :) Składniki
Simply FoodRożki waniliowe - bardzo proste w przygotowaniu, kruche i mocno pachnące wanilią ciasteczka. Składniki (na ok. 60 szt.): 420 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110
Świat CiastaI na choinkę i do zjedzenia ;-) Pierniczków nigdy dość! Składniki: 1/4 szklanki miodu 80 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
Kuchnia domowa Ani