ciastka - 17601 przepisów (strona:555/1174)

Ciasteczka brokułowe 213

jogurtu. Nastaw piec na 180° i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Najlepiej wychodzą niewielkie ciasteczka – każde z jednej łyżki ciasta. Nam z podanych powyżej ilości wychodzi 30-35 ciastek. Piecz około 20 minut i gotowe! Ciasteczka brokułowe smakują nam wszystkim . Dla mnie łączą one goryczkę brokuła z wyraźnie słodkim smakiem – choć nie mają ani grama cukru

PaleoSMAK
Ciasteczka Pizzowe 173

Pyszne, na jeden kęs, na imprezę, dla dzieciaczków, na przekąskę po prostu idealne : > Składniki na około 20 malutkich ciastek pizzowych: Ciasto: 1 i 1/3 szkl mąki pszennej 10 g drożdży świeżych 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1/3 szkl wody z mlekiem (pół na pół) 1 łyżka oleju Dodatki: kiełbaski, kabanoski, frankfurterki, szynka pokrojona w kosteczkę około

Gotowanie...to proste !
Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe 307

ogrzewać go zbyt długo ciepłem rąk). Ciasto powinno być lekko lepiące. Dodajemy migdały, mieszamy i chłodzimy masę w lodówce ok. 15-30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 160-170°C. Ciastka można wałkować na ok. 1 cm grubości i wycinać wykrawaczkami, jednak prościej jest odrywać je po kawałku (maksymalnie 24 części, u mnie wyszło 22), toczyć w dłoniach kulkę (wielkości

Poezja smaku
karpatka katarzynka 168

krem: żółtka wymieszać z mąkami, budyniem, cukrem i odrobiną mleka. Resztę mleka  zagotować i wlać rozrobione budynie. Ugotować na gęsto i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Ciastka posiekać i delikatnie wmieszać do kremu.  Blaty ciasta przełożyć kremem. Wierzch posmarować dżemem. Kajmak podgrzać i "popisać" nim górę ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rocher- czekoladowy sernik 344

później z satysfakcją mogę powiedzieć, że przecież zjadłam tylko jeden kawałek ;)  Jest naprawdę syty. Wart jest wypróbowania. Na tortownicę 23 cm będziecie potrzebować: spód 150 g pełnoziarnistych ciastek w gorzkiej czekoladzie 50 g orzechów (użyłam laskowych) 30 g miękkiego masła 30 g gorzkiej czekolady pokruszonej Wszystkie składniki włożyć do malaksera i zmiksować na sypką drobną konsystencję.  Wysypać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Porzeczkowiec, szybkie ciasto bez pieczenia 186

galaretki porzeczkowe - 2 i 1/2 szklanki wrzącej wody - 2 szklanki czarnych porzeczek Dodatkowo: - 20 sztuk ciemnych herbatników 1. Formę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie na spodzie układamy ciastka. 2. Żelatynę rozpuszczany w gorącej wodzie, studzimy ale tak żeby nam nie stężała, trzeba często do niej zaglądać.  3. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie dodajemy

Apetyczna babeczka
Szarlotka królewska Krysi 783

Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki A może Ci się przyda: 1. zestaw świątecznych pieczątek do ciastek , 2. duża łyżka cedzak , 3. forma na misiowe żelki , 4.genialne czyściki z włókna szklanego , 5. krajalnica do spirali z ziemniaków i mamy przekąski niczym z wakacyjnego kurortu:), 6. miska

Cukiernia Pychotki
Ciasteczka owsiane z żurawiną i orzechami 168

pięknego domku z piernika. Po pierwszej (i jedynej) próbie zrezygnowałam. Nie mam wystarczająco pewnej ręki i cierpliwości do sklejania. Domek pozostał poza moim zasięgiem. Tak więc zostało mi pieczenie ciastek, ale nawet to nie zawsze idzie z […] Artykuł Ciasteczka owsiane z żurawiną i orzechami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Pomarańczowe bajaderki z czekoladą Chocolate Story 199

Polsce, która z ziaren kakaowca w magiczny sposób tworzy prawdziwą czekoladę. Sami o sobie mówią, że odbicie tej pasji można dostrzec  w każdym kawałku. Składniki: 600 g pokruszonych ciastek, ciast, muffinek 300 g białego spażonego maku pół szklanki mleka pół szklanki cukru  pół szklanki bakalii wybór należy do Was 300 g dżemu, również wybór nalezy

Życie zaczyna się w kuchni
Szczęście w nieszczęściu i duńskie ciasteczka z kardamonem 232

właśnie przyprawą był bowiem tematem naszego wspólnego pieczenia. Fedtebrød to duński klasyk (w dosłownym tłumaczeniu oznacza tłuszczowy chlebek , co brzmi co najmniej dziwnie. Ważny jest tu sposób formowania ciastek - piecze się długie, spłaszczone ruloniki, które po upieczeniu i polukrowaniu kroi się na małe ciasteczka); tym razem jednak wybrałam przepis z magazynu Mad og venner , nr 158/2017, gdzie posunięto się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciastka jaglane z nutką kokosową 146

Dzisiaj zapraszam na ekspresowe ciastka jaglane z akcentem kokosowym. Bardzo łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne! Wystarczy 10 minut na przygotowanie ciasta i 20 minut w piekarniku. Składniki: 3 łyżki otrębów pszennych, np. TOTA 1 szkl wiórek kokosowych 1 szkl płatków migdałowych 1 szkl płatków jaglanych 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 banan

Trufelkowo
BISZKOPTY PRZEKŁADANE DŻEMEM TRUSKAWKOWYM I DELIKATNYM KREMEM MASCARPONE 181

tego, jak słodkie lubicie). Nie przerywając pracy miksera (najmniejsze obroty) stopniowo dodaję serek mascarpone. Biszkopt przecinam na 3 lub 4 części (w zależności od wysokości), następnie foremkami do ciastek wycinam różne kształty. Biszkopty lekko nasączam przygotowaną herbatą. Biorę po dwa biszkopty tego samego kształtu i przekładam nadzieniami w następującej kolejności: biszkopt, dżem truskawkowy, biszkopt, krem mascarpone. Wierzch ciasteczek dekoruję

JejKuchnia
Paszteciki z mięsem - idealne 807

zarumienienia ciasta. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb   Może Ci się przyda: zestaw świątecznych pieczątek do ciastek , silikonowe foremki do muffinek w różnych kształtach , forma na misiowe żelki , nieprzywierająca wielokrotnego użytku mata do pieczenia

Cukiernia Pychotki
Ciasto Ferrero Rocher 2592

Ubić śmietankę kremówkę 12. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 13. Dodać do masy ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać 14. Odłożyć część masy do dekoracji 15. Do reszty masy dodać ciastka oraz orzechy 16. Biszkopt przeciać na 4 częsci 17. Ciasto przełożyć masą z dodatkami 18. Wierzch ciasta wysmarować odłożoną masą 19. Ciasto udekorować zmielonymi orzechami, starą czekoladą oraz różyczkami

KuchniaWeDwoje.pl
Bezglutenowe ciasteczka deserowe – prosty przepis krok po kroku 169

celu użyć foremek lub po prostu szklanki czy filiżanki. Wykrojone ciasteczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każde z nich smarujemy białkiem jajka i posypujemy cukrem. Tak przygotowane ciastka, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210 stopni na 9 – 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do przestygnięcia (gorące ciasteczka są bardzo kruche i mogłyby się rozpaść podczas

Okiem Blondynki by McBlondi