ciastka - 17601 przepisów (strona:561/1174)

Szarlotka z cukinią na pysznym kruchym cieście 235

być zwykłe, klasyczne kruche ciasto. Co tam, pan mąż stwierdził wymachując łyżeczką nad kolejnym nałożonym na talerzyk kawałkiem ciasta, że jest tak pyszne, że tylko z niego warto zrobić ciastka. To na pewno nie ostatnie ciasto z tym ciastem w naszej kuchni w tym sezonie Tak więc zakładam, że części z Was może nie zasmakować cukiniowe nadzienie, chociaż większości

Mieszam w Garnku
SERNIK GOTOWANY Z MALINAMI I GALARETKĄ PRZEKŁADANY KRUCHYM CIASTEM 198

owocowe szaleństwo w pucharku, nie dostanie ślinotoku i nie zapragnie tych słodkości.    I my jesteśmy takimi łasuchami. Uwielbiamy desery owocowe, z alkoholem, ciasta z kremem, zwykłe kruche ciastka, szarlotki, serniki, murzynki, pierniki... I poniekąd dlatego nie trzymam w mieszkaniu wagi! SERNIK GOTOWANY PRZEKŁADANY KRUCHYM CIASTEM (tortownica 28 cm) kruche ciasto: 200 g zimnego masła 150 g mąki

W kuchni Karmel-itki
Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna II 274

silna” jest mąka. Mąki między 90 a 160 W są nazywane „słabymi”. Charakteryzują się niską zawartością białek (zwykle ok. 9%), są używane do produkcji herbatników, ciastek i ciast. Mąki między 160 a 250 W , nazywane „średnio silnymi” są używane do produkcji pizzy, foccacii i tradycyjnego chleba apulijskiego. Mąki powyżej 300 W , nazywane „silnymi

mojewypiekiinietylko
Banoffee Pie – Banoffi – ciasto bez pieczenia 10663

10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Banoffee Pie – Banoffi – ciasto bez pieczenia – Składniki: Składniki na spód: 300g ciastek owsianych (u mnie Bonitki z Biedronki) 100g masła (wcześniej wyciągniętego z lodówki, miękkiego) Składniki na wierzch ciasta: ok. 350 g gotowej masy kajmakowej 2 duże banany sok z cytryny

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka z kokosem. 188

pieczenia, nakładamy łyżką porcje kokosu ale w dość dużych odstępach bo ciasteczka urosną. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy około 13 minut na złoty kolor.  Upieczone ciastka zsuwamy z blaszki razem z papierem i pozostawiamy do przestygnięcia. Smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Beziki 193

się stało...bardzo lubię bezy, więc nie wiem jak to wytłumaczyć...? ), a od czegoś trzeba zacząć prawda? Zaczynam więc od podstawowego przepisu na te leciutkie, chrupiące i bardzo słodkie ciastka ;) Składniki na całą blachę bezików ( płaska blacha z wyposażenia piekarnika ): 2 białka ( 1 białko o wadze około 40 g ) 100 g cukru ( najlepiej drobnego ) szczypta soli Wykonanie: Najlepiej jeśli

Opowieści z piekarnika
Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą 180

wiórek kokosowych łyżka otrąb owsianych 150 g suszonej moreli łyżka miodu łyżka oleju jajko Przygotowanie Morele drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wykładamy - formując na kształt okrągłych i płaskich ciastek - na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa będzie dość sypka. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż będą chłodniejsze i dopiero wtedy

Lena Gotuje
Mocno pierniczkowy sernik z ricotty z nutą mięty 152

Jeszcze mam dzisiaj os słodkiego. Serniczek na spodzie ciasteczkowym ( ciastka owsiane mieszane z pierniczkami), następnie ricotta a w niej mnóstwo pierniczków i mięta, wierzch to serek mascarpone wymieszany z mlekiem, pierniczki, truskawki i mięta. Sernik wyszedł obłędny, mięta i truskawki idealnie pasują do pierniczków. Moi Panowie jak wczoraj zasiedli to od razu zjedli połowę :-) Polecam Wam go bardzo :-) Tortownica

kruche babeczki
Deser lodowy z brzoskwiniami, bitą śmietaną i adwokatem 170

Wtedy rezygnujemy z alkoholu, a dokładamy syrop owocowy lub sos czekoladowy. Herbatniki ułożone na spodzie lekko namokną sokiem z owoców i lodami. Dlatego warto użyć herbatników lub innych kruchych ciastek. Biszkopty zbyt szybko staną się miękkie.  Składniki: dowolne ulubione lody bita śmietana brzoskwinie ajerkoniak lub adwokat herbatniki Na dno pucharka położyć 1-2 pokruszone lekko herbatniki. Na herbatnikach

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciastko managera.... czyli włoski deser 802

włączając robota, po czym postawił mi przed nosem moje ulubione cafe latte. No cóż - nawyki managerskie nie opuszczają mojego męża nawet w kuchni, a że tiramisu nazywane przez nas ciastkiem managera to nasz ulubiony deser, więc co jakiś czas Paweł je przyrządza. Pochodzenie tiramisu nie zostało do końca wyjaśnione - według jednej z wersji deser powstał w Sienie na przełomie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
WIŚNIOWA DELICJA 362

Lekkie ciasto przypominające swoim smakiem popularne ciastka delicje, ponieważ jest lekkie jak chmurka, rozpływa się w ustach i ma w sobie warstwę wiśniową z galaretką. Ciasto w wykonaniu mojej mamy, które bardzo polecam !!! SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek, 1 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 1 słoik wiśni drylowanych

słodki bratek
Tarta na zimno z marakują 249

Składniki: 1 opakowanie ciastek oreo (170 g) 400 g serka waniliowego 170 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 2 łyżki chia 2 marakuje galaretka Przygotowanie: Żelatynę … Czytaj dalej Tarta na zimno z marakują

czarrna od kuchni
Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami 199

powodu cukrzycy ciążowej muszę zadowolić się niezwykle szczątkowym kawałkiem, czego bardzo żałuję. W zasadzie mimo mojej ciążowej cukrzycy, to ciężko mi jest przeżyć jakiś weekend bez pieczenia ciast lub ciastek. No bo jak to… Co zaserwować mężowi czy gościom w weekend? I dom, bez tego bzyczenia miksera i potem bez aromatu pieczonego ciasta? Skąd będzie wiadomo

Mieszam w Garnku
Szybkie ciasto z orzeszkami 253

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie ciasta to polecam Wam przepis na szybkie ciasto z orzeszkami. W tym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis na domowe ciasteczka orzechowe! 166

łyżka mleka - 60 g masła orzechowego Z w/w składników zagniatamy ciasto. Ciasto jest dość lepkie i tłuste. W dłoniach uformuj kulkę i spłaszcz w dłoniach na mały okrąg. Ciastka układamy na blaszce i pieczemy. Temp. 160 stopni C, grzanie: termoobieg. Czas 20- 25 minut. Do zimnego mleka idealne! Smacznego

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania