Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka maki 3 budynie czekoladowe Masa chałwowa: 2 budynie
Ciastka - domowe słodkościW dniu 22 marca 2016 roku minął rok od kiedy pojawiłam się w "blogowym świecie", który bardzo wiele wniósł do mojego życia. Dlatego dla mnie to
Ciastka - domowe słodkościłyżki cukru kryształu 200 g masła 50 g startej czekolady I Na blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć jedną warstwę herbatników II Kajmak rozsmarować równo na ciastkach III ciastka IV W 1/4 szklanki mleka wymieszać budynie i cukier kryształ, a pozostałe zagotować i wlać budyń. Zagotować aż zgęstnieje i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na gładką masę(...)łyżkami stopniowo dodawać zimny budyń miksując na gładki krem. V Ciastka VI Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno i na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody, a następnie lekko podgrzać, ale nie gotować. Wlać przestudzoną do śmietany i zmiksować. Całość posypać startą czekoladą Ciasto schłodzić
O kuchni z uczuciemTroszkę inna wersja murzynka. Ciasto jest mięciutkie i delikatne. Dodatek powideł śliwkowych i chrupiącej bezy z kokosem nadaje mu nowego smaku. Naprawdę warto wypróbować. Polecam :) (adsbygoogle
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSkładniki: około 1/2 wędzonej makreli 15 dag sera białego 1/2 pęczka szczypiorku świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem. Z makreli zdejmujemy skórę, usuwamy kręgosłup i
Ciastka - domowe słodkościBardzo trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby czekolady. Uwielbiamy ją za wspaniały smak i zapach. Warto nią się raczyć bez wyrzutów sumienia, nie tylko za jej
Ciastka - domowe słodkościJutro 12 kwietnia Dzień Czekolady proponuję w ten wyjątkowy dzień zrobić te przepyszne praliny. Składniki: 6 cukierków galaretek dowolnego smaku 300 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Około
Ciastka - domowe słodkościsię nazywały fitness, czy nie – są smaczne, zdrowe i bez dodatku cukru. Ciasteczka fitness Danie Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 14 ciastek Porcje 14 ciastek Składniki 2 szklanki mąka owsiana 1 łyżeczka proszek do pieczenia 2 łyżki olej rzepakowy 2 łyżki erytrol lub inne słodziwo 1/3 szklanki rodzynki 2 łyżki pestki słonecznika 2/3 szklanki(...)łyżki wody Sposób przygotowania Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy do uzyskania dość zwartego ciasta. Kawałki ciasta formujemy w kulkę i rozpłaszczamy dłonią na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 st. C, aż lekko wyrosną i się zarumienią
KucharzycaSkładniki: 1 łyżeczka soli kuchennej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 40 g cebulki granulowanej 1 łyżka suszonego kopru 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka kminku 1
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 40 dag sera białego 56 - 60 dag ziemniaków domowa przyprawa do sera białego - według własnego smaku Przygotowanie: Ziemniaki - ziemniaki obrać, opłukać
Ciastka - domowe słodkościCoś dla miłośników, którzy lubią pierogi, ale nie mają chęci, albo czasu na przygotowanie zwykłego ciasta na pierogi. Tutaj wystarczy przygotować farsz i kupić ciasto francuskie
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 250 g twarogu 50 g sera żółtego np. gouda 2 łyżki śmietany pół pęczka rzodkiewki (ok. 10 sztuk rzodkiewki) 3 - 4 krakersy solone sól zioła
Ciastka - domowe słodkościminimum godzinę (najlepiej na kilka godzin). Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 3 mm, foremką w kształcie jajka wykroić parzystą ilość ciastek. Białko roztrzepać z mlekiem. Połowę ciastek wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, posmarować za pomocą pędzelka białkiem. Na środku każdego układać osączoną połówkę połówkę brzoskwini. W pozostałych ciastkach kieliszkiem wycinać kółka, układać na wierzchu(...)ciastek tak, by brzoskwinka znalazła się "w okienku". Delikatnie dociskać brzegi. Wierzch smarować białkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 20 minut. Po lekkim wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Najpyszniej smakują jeszcze ciepłe
6niebojest bez pieczenia, na kruchym ciasteczkowym spodzie, a swoją konsystencją przypomina nieco piankę z wnętrza ptasiego mleczka. Na upalne dni jest idealny. Składniki na sernik: Spód: 250g zbożowych, kruchych ciastek (polecam bonitki z biedronki) 70g miękkiego masła Masa serowa: 450g serka homogenizowanego ( użyłam Danio ) 400ml śmietanki(...)cukru 15g cukru cytrynowego 3 żółtka 20g żelatyny Przygotowanie sernika: Zaczynamy od przygotowania spodu. Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Wykładamy tortownicę ( 21cm ) folią spożywczą, a następnie ciastka połączone z masłem, tworząc ciasteczkowy spód. Żelatynę namaczamy wg. instrukcji na opakowaniu. W garnku gotujemy wodę, na garnek stawiamy miskę, do której wrzucamy żółtka, cukry i wlewamy 100ml śmietanki
NiePieprz.plWygrana w konkursie kulinarnym organizowanym przez Tygodnik Zamojski i Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie . Konkursowe zadanie polegało na zaproponowaniu przepisów na dania z wykorzystaniem różnych rodzajów
Ciastka - domowe słodkości