wiem czy nie zaryzykuję stwierdzeniem, że to najlepsze owsiane ciastka. Takie, jakie możecie kupić w kawiarniach. Które kuszą w dużych słojach, obiecując mega doznania smakowe. Co tam, nasze ciastka owsiane są lepsze! Są duże, nie łamią się, nie kruszą, smakują wybornie. Ponieważ pan mąż jest miłośnikiem ciastek owsianych a w weekend nadarza się jego pierwszy publiczny bieg(...)więc polecam te ciastka jako przekąskę w podróży, przekąskę regeneracyjną czy miły dodatek do kawy lub po prostu mleka. Mi się marzy taras, gdzie wychodzę z mlekiem i ciastkiem i podziwiając szumiące drzewa i wsłuchując się w śpiew ptaszków wcinam to ciacho. Ja z tego przepisu korzystam wielokrotnie i tak za każdym razem zmieniam składniki w zależności
Mieszam w Garnkukażdym razem, gdy wracałam do Polski musiałam je przywozić. To zaskakujące, jak te ostatnie 6 lat mnie zmieniło (a przy okazji też moją rodzinę) – teraz na dział z ciastkami nawet nie wchodzę, za to moja walizka zawsze upchana jest po brzegi wszelkimi masłami orzechowymi. Nikt ciastek się już nie domaga, za to masła owszem : ). Wracając do ciastek(...)wanilii 50g czekolady białej (pół tabliczki)* 15-20g gorzkiej czekolady 2-3 mrożone maliny na 1 ciastko 2 łyżki stewi 1 łyżka cukru kokosowego 1/4 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki mleka kokosowego szczypta soli (można pominąć) *Jeżeli nie słodzicie ciastek cukrem kokosowym i pomijacie gorzką czekoladę, to ilość białej czekolady można zwiększyć do 100g. Przepis: 1. Przygotowujemy dwie
Fill The Bowlniedzieli kiedy to przygotowałam dzieciakom smakowitą niespodziankę na Dzień Dziecka. Forma zachwyciła dzieciaki podobnie jak smak. Przyznam szczerze, że tego dni i ja chciałam być dzieckiem i zjadłam kilka... Ciastka na patyku, ciastkowe lody 125 g masła w temp.pokojowej 1/2 szklanki brązowego cukru 2 jajka 1 szklanka
Dzieje kuchennej Wiewiórypuszystą masę. 2. Dodajemy jajko, chwilkę zmiksować, a potem dodajemy porcjami mąkę i dodatki. 3. Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy małe porcje ciasta, pamiętając o robieniu dużych odstępów. 4. Ciastka pieczemy ok 15 minut w 180 st.C (do ładnego zrumienienia). Smacznego
Kuchnia domowa Aniowsiane. Do ich upieczenia zainspirował mnie baton Snickers. Ciasteczka są bardzo chrupiące, długo zachowują świeżość, a co najważniejsze naprawdę wspaniale smakują. Idealne na szybką przekąskę. Ciasteczka „Snickers”, czyli ciastka owsiane karmelowo – orzechowe Składniki: 1 łyżka mąki 3 łyżki miękkiego masła 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 50 g orzechów ziemnych solonych 50 g orzechów laskowych 4 łyżki masy krówkowej
Mania Gotowaniapokruszone ciastka Oreo, wylałam całość na wcześniej przygotowany, cieniutki spód (również z ciastek Oreo) i upiekłam. Nie dodałam do masy sernikowej żółtek, aby sernik pozostał w tonacji ciastek, czyli czarno-biały i dodatkowo przykryłam go na czas pieczenia folią aluminiową, aby się nie zezłocił. Gotowy, schłodzony sernik przykryłam czapą z bitej śmietany i posypałam ciastkami. Efekt(...)Ciasto wyszło bardzo dobre, aksamitne, ciastka Oreo nadały mu ten szczególny posmak, ale nie dominowały nad całością. Świetnie smakowało z filiżanką gorącej kawy z mlekiem:) Ogólnie sernik mnie nie zachwycił jakoś szczególnie swoim smakiem, ale z czystym sumieniem mogę napisać, że jest naprawdę bardzo smaczny i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu:) Polecam! UWAGA: Do całego
Słodko-Słony Świat IlonyCiastka z białek (BARDZO SŁODKIE - idealne do kawy ) Nie masz co pochrupać przy kawie, herbacie ? Idealne ciasteczka na taką sytuację. Błyskawiczne w robieniu! Składniki: (na ok. 18 sztuk) - 5 białek - 1,5 szklanki cukru - 3/4 szklanki bułki tartej - 2 łyżeczki maki ziemniaczanej - olejek zapachowy cytrynowy lub pomarańczowy (2-3 ml) Sposób przygotowania: 1. Oddzielamy białka od żółtek
Gotuj Z MuzykąCała słodycz tych ciastek zawarta jest w marmoladzie/powidłach, których użyjemy jako nadzienia. Ciasto nie zawiera w sobie ani grama cukru, jest lekkie i kruche. Ciasteczka te "prześladowały" mnie i uśmiechały się do mnie, kiedy przeglądałam blogi kulinarne - co chwilę na nie trafiałam. :) Postanowiłam je wypróbować i nie żałuję! 200 gram mąki pszennej 200 gram twarogu
Szefowa kuchniSzybki pomysł na deser. Ciastka znikają jeszcze szybciej, nawet nie dane im było ostygnąć :) Czekolady sypiemy ile dusza zapragnie ... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego gorzka czekolada (oczywiście nie cała tabliczka) Rozwałkowane ciasto kroimy na kwadraty. Posypujemy startą czekoladą. Zapiekamy w temperaturze 180-200 stopni aż się zrumienią (jakiś kwadrans
prawdziwe jedzeniewlać śmietankę i syrop buraczany, wsypać cukier i podgrzewać do stopienia czekolady. Wsypać żurawinę i migdały. Dobrze wymieszać. Na każdy kwadrat ciasta nałożyć nadzienie. Rogi zawinąć do środka, skleić. Ciastka posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w temp.180stop. 20-25 minut. Przygotowując nadzienie możemy je modyfikować. W oryginalnych ,duńskich zazwyczaj są migdały mielone
Kulinarny karnet Christopheramasła -2 jajka -1 łyżeczka proszku do pieczenia -szczypta soli 1. Roztapiamy masło 2. Mieszamy suche składniki 3. Dodajemy masło i jajka 4. Dokładnie wszystko mieszamy 5. Formujemy ciastka i układamy na papierze do pieczenia 6. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni
Diteczkratkę kuchenną. Jeśli od razu będziecie je przenosić mogą Wam się rozkruszyć. Po wystudzeniu przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. * źródło z małymi zmianami ze strony bbcgoodfood.com The post Amerykańskie Ciastka Czekoladowo Orzechowe appeared first on Made
Made By Mom And SonBardzo stary przepis. Pochodzi z zeszytów mojej mamy. Ciastka łatwe w wykonaniu, fajnie się prezentują. Ciasto: 20 dag masła lub margaryny 4 jajka 1,5 szklanki krupczatki 1 szklanka cukru pudru 2 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia bakalie Lukier: 1 żółtko 15 dag cukru pudru sok z połówki cytryny Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami, dodać
Praktyczna plbłyszcząca, wmieszać delikatnie wiórki kokosowe i likier. Nałożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać nieduże porcje na blaszkę. Wstawić do piekarnika i piec około 25-30 minut. Upieczone ciastka będą łatwo odchodzić od papieru. Wyjąć i wystudzić
wyzwania kuchenne