ciastka z kremem - 1084 przepisów (strona:18/73)

Ciasto z Łakotek z owocami leśnymi 153

właśnie dlatego myślałam, że wyjdzie na 100 %. Ale zepsuło się coś co tysiące razy udawało nam się znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć od pokruszenia całego opakowania Łakotwek(...)ok.15min w zamrażalniku lub 30min w lodówce). Niestety bita śmietana nam tym razem nie wyszła.. nie wiem dlaczego...po prostu się zważyła.  Całe szczęście, że uratował nas "krem z owoców leśnych" otrzymany jako gratis :P Krem wykonujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy roztwór zrobiony z 1 łyżki żelatyny z 50ml wrzątku. Do zrobionego kremu dodajemy pokruszoną czekoladę

MarciochaKucharzy
tartaletki z mascarpone i czarną porzeczką 128

babeczek czekoladą i odstawić do zastygnięcia. Łyżkę dżemu odłożyć, resztę wyłożyć na dno tartaletek. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie zmiksować krótko z mascarpone. Krem przełożyć do szprycy i wyciskać na ciastka. Odłożony dżem podgrzać (można kilka sekund w mikrofali) i polać tartaletki po wierzchu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CZEKOLADOWE CAKE POPS Z NUTELLĄ 343

pewno nie zaszkodzi. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok.13 sztuk ) * pokruszone suche ciasto ( babka , biszkopt, kruche ciastka ) – 200 g * mascarpone – 60 g * nutella – 50 g * czekolada mleczna – 100 g * olej – 1 łyżeczka * kolorowa posypka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Nutellę ucieramy z mascarpone na gładki krem, a następnie dodajemy do pokruszonego ciasta. Wszystko razem dokładnie zagniatamy, zawijamy w folię spożywczą

Ostra na Słodko
Tartaletki z kremem karpatkowym 82

czekoladowym kulkami i kolorowymi niteczkami.  Do smaku dodałam także po plasterku figi.  Dodatki Dziecko moje najbardziej było zainteresowane dodatkami jakie były na ciastku. Paluszki raz po raz wkładane były w krem :) dobrze, że miał chęci do oblizywania. Figi nie ruszył, a miałam nadzieję, że się jednak skusi. No cóż :) może innym razem

ClauditteMissCooking
Ganache (czyli coś a`la sos, krem czekoladowy) 180

oblicze :) Świeżo przygotowane ma konsystencje płynną i może być rewelacyjnym sosem czekoladowym do naleśników lub lodów.  Wstawione do lodówki gęstnieje do konsystencji twardego kremu, więc świetnie pasuje jako smarowidło do ciastek i kanapek dla dzieci i nie tylko ;) Jeśli gęstniejące zmiksujemy mikserem zyskuje świetną konsystencję do wyciskania wzorów. Widzicie na zdjęciu głównym. Aby wszystko poszło zgodnie z planem(...)ganache ładnie gęstniało zasada jest jedna: musi być przewaga gorzkiej czekolady i dodatek alkoholu dobrze na nie wpływa, nie czuć go zbytnio w kremie, więc bez obaw ;) To jest reaktywacja przepisu z 2013 roku, na blogu jest w przepisie na naleśniki tiramisu, post z samych początków i zdjęcia fatalne :) Wstydzę się strasznie, ale  i ja kiedyś sama zaczynałam. Przepis

Blondynka Gotuje
Bajaderki - ziemniaczki 185

świeżego ciasta którego niestety nie udało mi się odpowiednio pokroić. Moje bez zewnętrznych ozdób bo takie lubimy najbardziej;) Serdecznie polecam:) Składniki: ok. 1 kg ciastek,mogą być herbatniki,(nie dodajemy ciasta z kremem i owocami) 5 łyżek kakao pół tabliczki gorzkiej czekolady słoiczek powidła śliwkowego(u mnie własnej roboty) łyżka miodu 1/4 szklanki cukru pudru(ilość cukru zależy

Krakowskie smaki Ani
Ptysie + film 191

Ptysie to przepyszne, proste ciastka wykonane z ciasta parzonego, które nie zawiera cukru. Można je napełniać dowolnym krem np. budyniowym lub bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka.     składniki na około 12- 15 ptysi ciasto 100 g masła 250 g mąki pszennej 4-5 jajek szczypta soli szklanka

Smakowite Dania
Kruche rurki z kremem 145

Składniki na około 30 sztuk rurek: 1/2 kg mąki 25 dag margaryny 25 dag kwaśnej gęstej śmietany 18% szczypta soli brązowy cukier trzcinowy do obtaczania Składniki

Świat Ciasta
Bajaderki 131

zeschło zanim całe zjedliśmy :) Powstaje pytanie co wtedy? Wyrzucić? NIE!! W bardzo łatwy sposób możemy zmienić je w pyszne małe ciacha :) Wystarczy zmielić takie ciasto, wymieszać z dżemem lub kremem czekoladowym, uformować kulki, polać czekoladą i wcinać :D Zapewniam, że mało kto się zorientuje, że to słodkości z "odpadków" ;) Składniki: (podane proporcje są przykładowe, najlepiej jest dodawać wszystkie(...)ciasto inaczej pochłonie dodatki i będzie potrzebowało innych proporcji) ok. 500 g ciast/ciastek np: muffinek, babek piaskowych, drożdżowych, zakalców, resztek herbatników i biszkoptów, ciastek owsianych lub zbożowych itp. (bez dodatków typu żelatyna, krem, owoce, bita śmietana)  100 ml mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 50 g masła łyżka alkoholu do smaku marmolada/dżem owocowy/powidła/krem czekoladowy

Malinowo w kuchni
Sernik whisky z kremem Bailey 202

SKŁADNIKI: na spód: 200 g czekoladowych ciastek 70 g stopionego masła czekoladowego masa sernikowa: 500 g serka śmietankowego typu Philadelphia (absolutnie żaden light produkt) 300 g gęstej kwaśnej śmietany lub creme fraiche 2 jajka 150 g cukru 1 łyżka kakao 250 g czekolady w tabliczce (mlecznej) 80 ml kremu Bailey's kilka łyżek bitej śmietany na górną warstwę(...)Dokładnie zmiksować. Wciąż ubijając dodać kwaśną śmietanę (lub creme fraiche) i kakao. Dalej ubijając wlewać ciepła czekoladę cienkim strumieniem do masy. Na koniec wmieszać krem Bailey's. Masę wylać do tortownicy na spód z ciastek. Piec w 180*C przez ok.45 min. Po upieczeniu jak każdy sernik masa jest wciąż dość płynna. Trzeba sernik odstawić w chłodne miejsce

Sztuka gotowania w/g Samiry
TORCIK POKUSA 149

wymieszaną z pokruszoną bezą oraz pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-20 cm SPÓD 190 g ciastek maślanych lub deserowych 50 g rozpuszczonego masła KREM CZEKOLADOWY 500 g serka mascarpone (powinien być schłodzony) 1-2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady BITA ŚMIETANA 250 ml śmietany 30-36% (długo

cool and minty
"Oczka" - ciasteczka z kremem nutella 160

podsypując mąką. Literatką wycinamy kółeczka, ponadto w połowie wyciętych krążków wycinamy mniejsze otwory foremką lub malutką zakrętką. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 15 minut (do zrumienienia).  2. Krem: Miękkie masło ucieramy na puch z dodatkiem przesianego cukru pudru. Stopniowo dodajemy nutellę, a następnie spirytus. Przygotowaną

Kuchnia w czekoladzie
Ptysie 159

szklanki cukru2 opak. Śmietan-Fix-uDodatkowo:cukier puder do posypaniaOstatnio zachciało mi się jakiekoś zwykłego ciastka... takiego, które można dostać w cukierni - ale nie koniecznie przypomina ono smaki dzieciństwa. Padło na ptysie :) Przepis na ciasto wynalazłam na stronie mojewypieki.com - a super pyszny krem, taki który pamiętam z dzieciństwa - na blogu cincin.cc. Alternatywnie ptysie można przygotować z bitą śmietaną

Świat Ciasta
Rurki korzenne z kremem 144

Karnawał trwa i mnóstwo osób piecze pączki czy chrust. Ja też na pewno jakiej popełnię, ale tym czasem szukałam pomysłu na coś innego, niedużego, co mogłabym

Smaczna Pyza
Krem Daktylowy z Cynamonem 124

wody, wsypać cynamon i wszystko razem zmiksować na gładki krem. Krem jest bardzo klejący, taki ma być, a upieczony w chałce konsystencją bardzo przypominał marmoladę :) Kremem nadziewałam chałkę, ale możecie nadziewać nim ciastka, jeść na kanapkach, na naleśnikach, albo po prostu wyjadać łyżeczką. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
rafaello na herbatnikach kakaowych 320

ajerkoniak i żelatynę rozpuszczoną  w odrobinie wrzątku. Na herbatniki wyłożyć jedną czwartą masy i przykryć kolejnymi ciastkami. Przekładać aż będą po cztery warstwy ciastek i cztery warstwy masy. Ostatnią warstwę kremu kokosowego posypać wiórkami czekoladowymi i pozostałym kokosem. Odstawić do schłodzenia, kroić najlepiej na drugi dzień po upieczeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Warszawa Powiśle - kultowa klubokawiarnia na widelcu 146

tatara zaserwowano nam chrupiące domowe chpisy z ziemniaka i parmezanowe paluchy. Na koniec przyszedł czas na deser, kelnerzy podali nam wyśmienite marchewkowo-korzenne ciacho przełożone kremem na bazie mascarpone i rewelacyjne ogromne ciastko maślane z dodatkiem czekolady.   W międzyczasie mogliśmy spróbować 3 rodzajów domowych lemoniad: szpinakowej, grejpfutowej i cytrynowej. Zdecydowanie ta szpinakowa skradła moje serce. Oprócz lemoniad załoga Powiśla

Kulinarne przygody Gatity
Ptysiowe ciastka na Dzien Mezczyzny 101

ciasto do rękawa  i wyciskać okrągłe,lub podłużne ciastka, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć ciastka z piekarnika, lekko przestudzić i wypełnić kremem. Krem Składniki 200 g śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru 200 g serka mascarpone Wykonanie Śmietanę ubić z cukrem a następnie dodać do niej mascarpone

w mojej kuchni
Ciasteczka ze słonym karmelem 191

Wpadło mi do głowy, bo miałam trochę ciasta kruchego, aby w formie na makaroniki upiec kruche ciasteczka i czymś je wypełnić. Nie wiedziałam czym. Jaki krem by nie był będzie smacznie. Pomyślałam. Ciastka były. Tak, tak były. Ładne. Patrzyłam na nie długo.  Sprawdza się w karnawale.  Ciasto kruche szklanka mąki pól szklanki cukru trzcinowego drobnego 100 gram

AZgotuj!
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 411

idealnego kruchego ciasta? Jakie są proporcje ? I czy kruche ciasto można mrozić? Poczytajcie! Ciasto kruche jest tym ciastem, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tart, babeczek, ciastek i ciasteczek oraz kruchych placków z kremem, owocami czy też innymi dodatkami. Taka żelazna proporcja kruchego ciasta to 3:2:1 , co oznacza , że używamy do jego przygotowania 3 części mąki , 2 części

Ostra na Słodko
Mini muffinki na Halloween 203

dziećmi wyciąć dynie, czy śmiesznie się przebrać. To również doskonały pretekst by razem przyrządzić pyszne smakołyki na Halloweenowe przyjęcie. Mogą to być lizaki, babeczki , czy ciastka. My przygotowaliśmy mini babeczki z pomarańczowym kremem i posypką w dynie i nietoperze. Ledwo udało mi się zrobić zdjęcia, bo maleństwa znikały w tajemniczych okolicznościach. Naprawdę polecam wspólne pieczenie z dziećmi jako wspólną

Kolizje Smaków
Ruchanki i troszkę o kuchni kaszubskiej 339

jeszcze długo ale nie mamy całego dnia.Kaszubska drożdżówka - jest wpisana na listę produktów tradycyjnych w Urzędzie Marszałkowskim w Gdańsku. Kugle drożdżowe - Były to ulubione dziecięce ciastka. Z łakomstwa jadło się jeszcze ciepłe. Krem jajeczny czyli słynna szpajza - Krem wykłada się do dużej misy, z której każdy nabierał sobie ile miał ochoty. Kiedyś bez szpajzy nie obyło się żadne przyjęcie

Czarnawisienka
Eklerki 139

Podłużne ciastka z parzonego ciasta, czyli eklerki - z kremem waniliowym i polewą czekoladową. Składniki na około 25 sztuk: szklanka wody 100 g masła szklanka mąki 4 jajka dodatkowo: krem budyniowy lub bita śmietana na ganache: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki Do garnka wlać wodę i dodać masło. Podgrzać całość, aż się roztopi.  Wsypać mąkę

wyzwania kuchenne