coś konkretnego w sam raz do kawy" IV "Kremisie"- faworyt wśród dzieci. Herbatnik, krem i czekolada. To chyba małe misiaki uwielbiają najbardziej. V "Mafijne" śmietankowo-cytrynowe- tu było różnie z opiniami. Jedni się zachwycali, inni narzekali na zbyt dużo aromatów. Mi bardzo przypadły do gustu. Ciastko, konkretne, zjem kilka i mam dość:) VI "Rurki waflowe"- tych nie jadłam. Konsumowali
Pobite gary BarbaryCiastka, masło, mleczną czekoladę wrzucić do malaksera i zmiksować do uzyskania masy konsystencji kruszonki do ciast. Masę wysypujemy do formy na tartę lub do tortownicy która też dobrze się spisze w tym przepisie. Masę ciasteczkową musimy mocno wcisnąć w foremkę. Wsadzić foremkę z spodem ciasteczkowym do lodówki. 2. serek mascarpone zmiksować razem z cukrem na gładki krem. Śmietanę(...)kremu wymieszać całość łyżką do połączenia składników. Krem rozsmarować na cieście. 3. Maliny układamy gęsto na kremie. Na koniec maliny posypać cukrem pudrem. Po schłodzeniu w lodówce ciasto będzie gotowe do krojenia. Smacznego. Rada. Zamiast markiz można też użyć innych ciastek, przykładowo 3 paczek herbatników. Sam użyłem markiz i dwóch paczek herbatników. The post Tarta z malinami appeared
zjem to blog kulinarnyzrobić, by wywołać uśmiech na twarzach waszego dziecka? Upieczcie mu ciasteczkowego potwora! Smak ciastka dowolny. Możecie skorzystać z następujących opcji: babeczka waniliowa babeczka czekoladowa Do cupcakesa waniliowego lub czekoladowego polecam krem waniliowy. Krem: 185 g masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej zmiksować. Ozdoby: wiórki kokosowe niebieski barwnik czekoladowe kropelki
Humanistka w kuchnichłodnym kremem jajecznym i skórkami z cytrusów, dokładnie mieszająć. Wykładamy do formy wyłożonej folią spożywczą, zakładamy zwisającą folię na kremem i wkładamy do zamrażarki, mrozimy co najmniej 8 godzin lub do 3 dni.Podajemy z pokruszonymi ciastkami (powinny być to ciasteczka amaretti, ale z braków herbatnik też dobry).Polecam gorąco
Malinowe Pocałunkiprzepisem. Dlaczego? Bo jest to, bezsprzecznie, najlepszy sernik, jaki zdarzyło mi się jeść! Nie chwalę się i nie popadam w samozachwyt - to zupełnie obiektywna opinia, potwierdzona przez współkonsumentów. Krem kasztanowy z pewnością nie nadaje się do wyjadania łyżeczką ze słoiczka, bo jest po prostu za słodki. Ale w masie serowej nabiera zupełnie nowego charakteru; słodycz zostaje złagodzona(...)Sernik kasztanowo-krówkowy Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciasteczek oreo (z nadzieniem) 45 g ciastek digestive 25 g masła masa serowa: 300 g serka kremowego 100 ml śmietany kremówki (38%) 2 jajka 250 g kremu kasztanowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii mus krówkowy: 250 ml śmietany kremówki (38%) 250 g masy kajmakowej z puszki
Pożeraczka, czyli raz adobrzebyło, więc nic nie stało na przeszkodzie, żeby upiec pyszne eklerki, bo ptysie, profiteroles i eklery to moje ulubione ciastka. Jest wiele możliwości, żeby je urozmaicać i podnosić ich smak. Można nadziać klasycznie masą budyniową, bitą śmietaną, kremem kawowym... Ja zrobiłam z bitą śmietaną i z masą budyniową. Na wierzchu rozsmarowałam polewę czekoladową i lukier kawowy. Wybór
Kuchnia u KrysiKrem schłodzić w lodówce (około 10-15 minut; czasami tą opcję pomijam.) Każdą część biszkoptu równomiernie nasączyć i posmarować kremem. Wierzch i boki dokładnie wysmarować odłożoną częścią masy. Dodatkowo wierzch obsypać mikro kroplą truskawkową, a boki obłożyć ciastkami. Tort udekorować wg uznania i schłodzić w lodówce. www.akademiakulinarnawhirlpool.pl www.marcoghia.pl
Di gotujeMarkizy czyli kruche ciasteczka połączone słodkim kremem. Czyż nie są urocze? Te przygotowane własnoręcznie są o niebo lepsze od tych ze sklepu. Idealne do filiżanki kawy lub kubka zimnego mleka. Jeśli tak jak ja uwielbiacie kuchenne gadżety lub szukacie ciekawych foremek do ciastek to polecam Wam foremki 3D . Ich kształty zachwycą każdego kuchennego gadżeciarza. Składniki: Ciasteczka(...)mąki pszennej 100 g cukru pudru 3 łyżki kakao 2 żółtka 200 g zimnego masła 1-2 łyżki lodowatej wody Krem: 1/2 kostki masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Mąkę mieszamy z cukrem i kakao, dodajemy żółtka, pokrojone masło, 1-2 łyżki lodowatej wody i zagniatamy ciasto. Gdy składniki
Smakowity Blog KulinarnyPierwsze w moim życiu makaroniki! Czekoladowe z kremem z nutelli. Delikatne, chrupiące, prawdziwe, przepyszne makaroniki. Jestem z nich tak cholernie dumna, że rozsadza mnie energia od
Mango Papajadaleko, Włosi mają w cukierniach mają ciasteczka z całego kraju, z każdego regionu. Nie wiadomo co wybrać: Przepis na ciastka: Ciasto: 1 kg mąki kostka masła 400 ml białego wina 8 łyżekcukru 2 łyżeczki cynamonu i kakao Krem: 0,5 kg sera ricotty pół szklanki cukru pudru otarta skórka z pomarańczy lub olejek pomarańczowy białko do sklejania
AZgotuj!Kolejna odsłona muffinek :) Tym razem duuuuużo czekolady :) Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Składniki: szklanka mąki, 1/2 szklanki cukru, łyżeczka proszku do
paapilotkaatruskawek. Serek mascarpone utrzeć z serkiem homogenizowanym, sokiem z cytryny, cukrem pudrem oraz nasionami wanilii na gładką masę. Krem nałożyć do wystudzonych tartaletek. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki, wymieszać z konfiturą. Ułożyć na wierzchu ciastek. Przechowywać w lodówce. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościpatyczka. Ciasto wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Składniki na krem maślany:200 g niesolonego masła600 g kremowego serka typu Philadelphia4 łyżki cukru pudruWszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową (inaczej krem się zważy!). Masło ubić mikserem do białości, dodawać (po łyżce) serek, nadal ubijając. Połączyć z cukrem pudrem. Odstawić na chwilę do lodówki by nieco stężał.Bita śmietana:500 ml kremówki(...)czarnej herbatyPrzygotować poncz z likieru i herbaty.Ponadto:400 g konfitury z czarnej porzeczkiczekolada do dekoracji30 dag zmielonych ciastek owsianych z czekoladąPrzygotowanie:Ostudzone ciasto przekroić na dwie części. Jedną część nasączyć połową ponczu. Następnie rozprowadzić po całości połowę konfitury. Nałożyć całość kremu maślanego i dokładnie wyrównać. Położyć drugi blat. Nasączyć pozostałością ponczu. Posmarować konfiturą. Wierzch oraz boki posmarować bitą śmietaną
Food Squarestrony Kwestia Smaku nie został przeze mnie w żaden sposób zmodyfikowany i dobrze bo jest idealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki(...)opcjonalnie (w sezonie) 100 g świeżych truskawek pokrojonych lub rozgniecionych widelcem 250-300 ml śmietany kremówki 30%, zimnej, do ubijania wafelek kokosowy (typu Princessa biała) starty na tarce Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać spód i wstawić tortownicę
cucinare