ciastka orzechowe - 1143 przepisów (strona:26/77)

CIASTKA OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM 135

Przepyszne ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego i prażonego słonecznika. Idealne ciasteczka do przegryzania podczas Świąt Bożego Narodzenia. http://ambition.pl   SKŁADNIKI 1 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl

słodki bratek
Tort z masłaem orzechowym 192

Obiecany przepis na mega pyszny torcik potrójnie orzechowy. Tym razem połączenie dość leniwe jak na mnie i dość mocno orzechowe, patrząc na ostatni tort orzechowo-karmelowy

Kuba Gotuje
Tort z masłaem orzechowym 142

Obiecany przepis na mega pyszny torcik potrójnie orzechowy. Tym razem połączenie dość leniwe jak na mnie i dość mocno orzechowe, patrząc na ostatni tort orzechowo-karmelowy

Kuba Gotuje
Ciastka Blondie 130

które można jeść bez wyrzutów sumienia, bo są bardzo zdrowe. Zrobione z nietypowych składników, bo rzadko się zdarza, aby ciastka zawierały fasolę i były przy tym bardzo smaczne. Oprócz fasoli w składzie jest też masło orzechowe i syrop klonowy, który można zastąpić miodem. Całkowicie bezglutenowe, bezjajeczne, beznabiałowe – czyli samo zdrowie. Po upieczeniu(...)orzechowe, ekstrakt z wanilii i syrop klonowy. Zmiksować ręcznym blenderem, najlepiej w wysokim naczyniu. • Zmiksowaną masę przełożyć do miseczki, dodać suche składniki i wymieszać. • Dodać czekoladę pokrojoną w drobną kosteczkę. • Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką nakładać masę fasolową. Z tej porcji wyszło mi 16 ciastek

To co kocham
Na smutki - sernik. I Lana 172

innym. Orzechowy spód genialnie komponuje się z całością, a bita śmietana na wierzchu sprawia, że jest wyjątkowo elegancki. Polecam wypróbować. Sernik cappuccino na orzechowym spodzie Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) spód: 65 g ciastek digestive 175 g orzechów laskowych 50 g masła masa serowa: 1 kg twarogu 3krotnie zmielonego 250 śmietany kremówki (38%) 200 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik czarno-biały z Nutellą 177

wydało mi się interesujące. Zmieniłam nieco przepis, wykorzystałam tak naprawdę samą koncepcje dodania kremu orzechowego. Sernik wyszedł rewelacyjnie, bardzo delikatny, kremowy, o intensywnym orzechowym smaku.  Sernik czarno-biały z Nutellą Składniki: Spód: 400 g ciastek digestive w czekoladzie lub ciastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli Masa serowa: 1 kg twarogu do serników

Mania Gotowania
Krówka bez pieczenia 1432

pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  100g krówek,  150g masła,  300g herbatników,  1/2 szklanki mleka do maczania herbatników,  120g masy krówkowej Helio o smaku orzechowym .  W 200 ml mleka rozrobić mąki. Resztę  mleka zagotować z krówkami. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki, stale mieszając, gotować, aż masa zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą(...)budyniowej. Herbatniki dosłownie chwilkę maczać w mleku i układać na dnie blaszki. Rozsmarować masę budyniową i przykryć kolejną warstwą namoczonych ciastek. Posmarować masą krówkową. Masa mascarpone:   250g serka mascarpone,  150g masy krówkowej Helio o smaku orzechowym . Serek mascarpone dokładnie zmiksować z masą krówkową. Masę równomiernie rozsmarować na masie krówkowej. Przykryć ostatnią warstwą namoczonych herbatników. Polewa:  100g

Z miłości do słodkości
Ciasteczka owsiane – owies nie tylko dla konia 209

Chrupiący owies, bakalie, świeże masło, masło orzechowe… Te ciasteczka na pewno nie należą do dietetycznych, ale mogą być pyszną, pełnowartościową przekąską. Sprawdzą się w tej roli lepiej, niż dowolne ciastka owsiane ze sklepowej półki. Możecie je zrobić ze swoimi ulubionymi dodatkami – ze szklanką mleka są nie do pobicia! Jak w innych wypiekach czy deserach które robię, taki(...)nich użyjecie – same orzechy dadzą ciastka bardziej gorzkawe i wytrawne w smaku, a skórka pomarańczowa, morele lub daktyle podniosą odczuwalny poziom słodkości.   Dwie blachy do pieczenia wykładamy papierem. Szykujemy sobie dwie miski. W mniejszej z nich mieszamy płatki owsiane razem z mąką i solą. W rondelku rozpuszczamy masło razem z masłem orzechowym i studzimy. Do drugiej, większej miski

Karo in the Kitchen
Pierniki – świąteczne tradycyjne ciastko 194

przepis na pierniki jest u nas od pokoleń Pierniki Pierniki występują zwykle w formie mniejszych i większych ciastek, często polewanych po wierzchu czekoladą, bakaliami, a w środku przekładanych marmoladą, masą orzechową lub marcepanem. Wypieka się również większe bloki piernika, zwykle przekładane warstwami marmolad. Po wymieszaniu ciasta należy zostawić je w chłodnym miejscu, aby sfermentowało. W produkcji przemysłowej leżakowanie ciasta(...)nawet dłużej. Ciasto wałkujemy i wykrawamy foremkami.Wykrojone ciasteczka układamy na blachach i pieczemy w temperaturze 150 stopni C. około 15 min. Upieczone polukrować. Smacznego Artykuł Pierniki – świąteczne tradycyjne ciastko pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Czekoladowe ciasteczka brownie 187

Dziś coś dla miłośników czekolady i bardzo słodkich ciastek: czekoladowe ciasteczka brownie :) Oryginalny przepis na ciasteczka markizy z kremem z masła orzechowego znajdziecie tutaj . Podobnie jak w przepisie na ciasto brownie bazą jest gorzka czekolada, ja wolę chyba nieco mniej słodkie ciasteczka, dlatego moim faworytem dalej zostaje przepis na proste ciasteczka czekoladowe , mój mąż był jednak absolutnie zachwycony dzisiejszymi(...)całość na 10 minut. Po 10 minutach masa lekko stężeje. Nakładamy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia – 1 łyżka na jedno ciasteczko, pamiętamy o zostawieniu odstępów, bo ciastka urosną jeszcze podczas pieczenia. Pieczemy około 8-10 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Po upieczeniu ciasteczka zostawiamy na blaszce jeszcze przez przynajmniej 15 minut, żeby ostygły. Jeśli

Ciastkozercy
Zdrowe ciastka owsiane z bananem i bakaliami 281

płatków z certyfikowanego, czystego owsa- będą też bezglutenowe. Ze wszystkich płatków zbożowych to właśnie owies ma największą zawartość rozpuszczalnego, łatwo przyswajalnego błonnika pokarmowego i białka roślinnego. Wybierzcie do tych ciastek grube, klasyczne płatki z tylko sprasowanego, nie łuskanego i nie rozdrabnianego ziarna owsa – najbardziej wartościowe.   Bananów chyba nikomu nie trzeba zachwalać. Bogate są w potas, magnez, cynk, mangan(...)wersja jest pyszna i zdrowa. A jak można je wzbogacić? Żeby zostały zdrowe i pożywne można dodać do masy łyżkę stołową masła orzechowego (i wtedy jeszcze odrobinę płatków, żeby masa nie była za rzadka) które wzbogaci ciastka o nienasycone kwasy tłuszczowe, a te z kolei wzmocnią ‘nasercowe’ działanie potasu i magnezu z bananów.   Możemy wsypać do masy bananowo

Karo in the Kitchen
WEGAŃSKIE KOKOSANKI Z DŻEMEM – kokosowe ciastka 220

się głównie z kokosa. Stworzyłam ich wegańską wersję, która jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki! Ciastka przełożyłam dżemem, co dodało lekkiego orzeźwienia, ale możesz też wykorzystać na przykład ulubiony krem, czy masło orzechowe. // Składniki: 150 g wiórków kokosowych 100 g cukru 50 g mąki 180 ml mleczka kokosowego 80% 1,5 łyżeczki proszku

Via Gusto
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana 142

mleka 50 ml oleju  1 jajko 100g mąki pszennej 50g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: 1 banan (mały)   W pierwszej misce należy wymieszać masło orzechowe, jajko, mleko oraz olej, a w drugiej - mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej(...)wysokości.  Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej.   (*) Masło orzechowe powinno być 100% i bez zbędnych dodatków - u mnie

Di gotuje
Masło z nerkowców Primavika 169

się, że to czysty orzechowy zapach. Konsystencja też okazała się idealna - nie za gęste, nie za rzadkie, ładnie się rozsmarowuje. Jest przy tym nieco inna niż przy klasycznym maśle orzechowym - mimo, iż jest bardziej kremowa, to jednak wyczuwalne są minimalne drobinki orzechów. Smak - ten mnie powalił na kolana! Uwielbiam połączenia słodko-słone a to wprost jest cudowne! Słodkawy smak orzechów(...)jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.   Ja z powodzeniem użyłam go przy robieniu Mini serniczków orzechowych , gdzie dodany do masy serowej fajnie podkreślił smak serniczków. Dodałam je także do kremu orzechowego w Cieście z kremem wafelkowo-orzechowym

Kto ugości moich gości?