ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:459/892)

Sernik "Tiramisu" 276

duże jajka ¾ szklanki mleka 3,2% ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżki likieru amaretto 3 łyżki mąki pszennej Krem śmietankowy z amaretto: 400 ml śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki likieru amaretto Ciemne kakao do oprószenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Ciasteczka przekładamy do malaksera, mielimy na pył, można również rozgnieść wałkiem

Wanilia i Kardamon
ciasto Pawełek 366

Masło miksujemy, dodajemy stopniowo budyń a następnie rozpuszczone batoniki. Miksujemy na wolnych obrotach na gładką masę. składniki na sos toffi: 180 g cukru 90 g masła 90 ml śmietany kremówki 1 szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku. Podgrzewamy i mieszamy do połączenia się składników przez ok. 3-4 min. Uwaga aby nie gotować za długo gdyż powstanie masa

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO "ZIMA W GÓRACH" 100

BISZKOPT : 8 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju KREM KOKOSOWY: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 30 g płatków migdałowych Szklanka Ambition Latte DODATKOWO: 1 tabliczka białej czekolady

Kuchnia w oparach
Tort czekoladowy 145

niej czekoladową masę. Rozprowadzamy równomiernie i dociskamy. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Krem czekoladowy:  Przygotowanie kremu trzeba rozłożyć na 2 etapy. Najpierw przygotowujemy czekoladowy ganache. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na małe kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietanka przestygnie wkładamy

Smakowity Blog Kulinarny
Rolada z masą twarogową i bananami 130

cukru kryształu 15 g kakao Dodatkowo: 200 g tłustego sera (użyłam twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony z Wielunia) 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki cukru pudru 230 ml kremówki 2 banany (najlepiej żeby nie były mocno „wykręcone”) Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy mąkę, miksujemy. Dodajemy białko, ponownie miksujemy do połączenia. Masę przekładamy do rękawa

Smaki Na Talerzu
Rolada kakaowa 106

łyżki cukru 3 czubate łyżki mąki krupczatki 1 pełna łyżka kakao+1 łyżeczka do kremu na wierzch 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem serek mascarpone 500 g 200 ml kremówki … Czytaj dalej Rolada kakaowa

gotuj ze mną
Deser niepodległościowy wg Aleex 128

deser. Nic nadzwyczajnego, prosty krem z owocami, nawiązujący kolorystycznie do barw narodowych. Za to naprawdę smaczny. W sam raz na świąteczny wieczór. Składniki (na 6 porcji): • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 500 g serka mascarpone • 2 puszki owoców w syropie (u mnie wiśnie i jeżyny) • 2 cukry waniliowe • biszkopty Sposób przygotowania: 1. Śmietanę mocno schłodzić. Przelać do wysokiego naczynia, dodać

W mojej kuchni
Torcik krówkowy 106

bardzo pyszny i prosty w przygotowaniu deser, torcik z mleka skondensowanego, bitej śmietany i biszkoptów. Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm. 250 – 300 g biszkoptów* 500 ml śmietany kremówki 30%, 1 łyżeczka do kawy soli, puszka mleka skondensowanego słodzonego, 14 g żelatyny, sok z cytryny, owoce do przybrania Puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny

królestwo garów
Zupa porowo-serowa z gorgonzolą, gruszką i klopsikami 106

drobiowy znajdziecie  TUTAJ . Zawsze warto mieć jego zapas pod ręką. Zupa porowo-serowa: 2-2,5l bulionu drobiowego lub warzywnego 4 duże pory 200g gorgonzoli dolce 200ml śmietanki kremówki (30%) 2 łyżeczki tymianku sól i pieprz 1 łyżka miodu oliwa z oliwek Z podanej ilości wychodzi ok. 3-3,5l zupy, czyli na ok. 6 porcji. Od pora odkrawamy

Cooking Monster
Delikatny krem z białych szparagów. Jak wybrać najlepsze szparagi? 120

czasu do czasu mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy

Fitsweet.me
Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. 136

kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. 3) Piec

Fitsweet.me
Sezonowy omlet z zielonymi szparagami. 112

omletów, zapraszam również po przepis na omlet z kurkami. Składniki (patelnia o średnicy 21 cm, 1-2 porcje): 3 jajka 5 świeżych zielonych szparagów 1 szalotka 2 łyżki śmietanki kremówki lub mleka 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypiorek Przygotowanie: 1) Szparagi dokładnie umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce

Fitsweet.me
Kostka królowej,ciasto bez piekarnika 89

godne królewskiego podniebienia. Bardzo delikatne,pyszne. Nie wymaga pieczenia:) Składniki Krem budyniowy 6 żółtek 1 czubata łyżka mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 400 ml mleka 200 ml kremówki 150 g cukru 1 op cukru waniliowego 200 g masła Krem mascarpone 250 g mascarpone 3 … Czytaj dalej Kostka królowej,ciasto bez piekarnika

gotuj ze mną
Migdałowiec ciasto bez pieczenia 152

ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie

O kuchni z uczuciem
CIASTO "KOSTKA MALINOWA" 106

tylko tylko, żeby maliny były pokryte galaretką, reszta galaretki potrzebna będzie w dalszych etapach. Biszkopt z galaretką wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. Pianka: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * większa połowa pozostałej galaretki Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i wlać większą połowę pozostałej, tężejącej galaretki. Wymieszać mikserem. Piankę wylać

Zrób to smacznie