ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:452/892)

Ciasto jogurtowe bez pieczenia z truskawkami i bananem 283

Dzień dobry :-) Kolejny ciepły weekend za nami. Ciasto było wymyśliliśmy takie na zimno, takie leciutkie, bez pieczenia, ale bardzo smaczne :-) Jogurt naturalny plus śmietanka kremówka do tego w jednej warstwie truskawki i galaretka truskawkowa, a w drugiej banany i galaretka cytrynowa. Na wierzchu truskawki i galaretka. Leciutko i prosto, polecam :-) Miłego dnia :-) Blaszka 23 x 23 cm Składniki

kruche babeczki
Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową 244

przygotowania to dosłownie czas ugotowania się makronu. Składniki: 100 g polędwicy wołowej  10 pomidorków pęczek szparagów (8-10 sztuk) 2 gniazdka (160 g) makaronu wstążki 50 ml śmietany kremówki 30% 50 ml wody z gotującego się makaronu  1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku świeży szczypiorek do posypania Przygotowanie: makaron ugotować al dente w osolonej wodzie (gotujemy

Niezły Młynek
Wytrawny placek (galette) z botwinką 241

Polecam! składniki na ciasto 250 g mąki pszennej 115 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 1 łyżeczka soli morskiej 1 jajko 1/4 szklanki (60 ml) zimnej wody + śmietana kremówka, do posmarowania ciasta - opcjonalnie do wypełnienia ok 220 g liści botwinki 1/2 czerwonej cebuli 4-5 ząbków czosnku ( miałam młody) 150 g brązowych pieczarek - użyłam samych kapeluszy bez nóżek

Stare Gary
Kopiec skrzata 266

truskawkowa 350 g truskawek * 50 ml zimnej wody 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny spożywczej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem stracciatella 300 ml śmietany kremówki ** 200 g mascarpone 40 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Ciasto szpinakowe Mąkę krupczatkę i mąkę tortową przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie

Wędrówki po kuchni
Młoda kapusta z czerwoną fasolą 197

czerwonej fasolki 1 kawałek wędzonego na zimno boczku ( około 0,2 – 0,3 kg ) 1 marchewka ,słusznej wielkości 1 główka młodej kapusty – mała 50 ml słodkiej śmietanki kremówki 1 cebula , dość duża 2 ząbki czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki , mielonego kminku 1 łyżka miodu sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę szatkujemy , drobno . Boczek kroimy w kostkę

Ogrodnik w podróży
Truskawkowe tiramisu (bez jajek) 234

truskawkami   też jest całkiem smaczna. Natomiast najczęściej powracam do kawowej klasyki. Polecam Wam tę letnią wersję :)  Forma szklana 30/17cm Składniki: 40 dag biszkoptów podłużnych Savoiardi ½ litra śmietany kremówki 30% 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru ½ kg truskawek 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka rozpuszczalnej kawy miałkiej(nie w granulkach) Do nasączenia: 1 szklanka zimnej przegotowanej wody

Wanilia i Kardamon
sernik z musem truskawkowym 208

Wstawiamy na ogień i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż mus zgęstnieje. składniki na masę serową: 800 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukru 2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy tylko do połączenia się w jednolitą masę, nie za długo aby bardzo

Domowy Smak Jedzenia
MINI TORCIKI ARBUZOWE (bez pieczenia) 251

lodówce, np.w filiżance. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Studzimy.  Z tabliczki czekolady odłamujemy 2-3 kostki i ścieramy je na tarce o małych oczkach. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem z cukrem pudrem na sztywną masą. Następnie dodajemy małymi porcjami wystudzoną żelatynę, nie przerywając miksowania. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy łyżką. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z truskawkami i kokosem bez pieczenia + film 1104

łamiemy na kawałki a następnie rozpuszczamy w garnku na małym płomieniu, cały czas mieszając. Rozpuszczoną czekoladę dokładnie studzimy. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo wystudzoną czekoladę. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę dzielimy na trzy równe części. Na dnie

Smakowite Dania
Murzynek 231

zupełnie się ostudzi, żeby dało się je ładnie przekroić. Na koniec dekorujemy murzynka polewą czekoladową – rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej w razie potrzeby dodając odrobinę mleka lub śmietany kremówki. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Murzynek pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Słonecznikowiec 190

Słonecznikowiec to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto. Zachęcam do skosztowania. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu a efekt jest smakowity. Ciemny biszkopt przekładamy kremem na bazie kajmaku, kremówki i podprażonych ziaren słonecznika. Całość polana gorzką czekoladą. Mmm... pyszności musicie spróbować. Ciekawe połączenie smaków. Biszkopt:5 jajek3/4 szklanki cukru1/2

Krokusowy Dom
WALENTYNKOWE BABECZKI 198

zmianę wsypujemy mąkę i maślankę ciągle miksując, na końcu dodajemy sodę. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy w 180 stopniach    20-25 minut KREM: 500 ml. śmietanki kremówki 500 ml, serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100g białej czekolady Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Ubijamy bardzo zimną śmietankę z połową cukru pudru. oddzielnie ubijamy serek z resztą cukru, dodajemy

Upiecz sobie babeczkę
TORT KOKOSOWO- BRZOSKWINIOWY W STYLU CUTE 148

Rozpuszczam dwie galaretki w dwóch szklankach wody, lekko już zastygłą galaretkę wykładam na biszkopt i wkładam do lodówki. Przygotowuję krem. SKŁADNIKI NA KREM:   1 litr bardzo zimnej śmietany kremówki 4 śmietan-fix 1/2 szklanki cukru pudru 3 duże  wafle Princessa starta skórka z pomarańczy brzoskwinie ok 10 połówek PRZYGOTOWANIE KREMU : ubijam śmietanę na puszystą pianę, pod koniec dodając

Upiecz sobie babeczkę
POLEWA LUSTRZANA 214

oblanie jednego tortu. W celu ozdobienia mojego tortu podwoiłam ilości, a tu znajdziesz przepis na  torcik . SKŁADNIKI: 1,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 60 ml.  śmietany kremówki 36% 30 g. glukozy szczypta barwnika 100 g. białej czekolady PRZYGOTOWANIE: żelatynę rozpuszczam w wodzie, odstawiam w rondelku podgrzewam ciągle mieszając śmietankę, glukozę i barwnik kiedy się rozpuszczą dokładam połamana

Upiecz sobie babeczkę

Proponowane wyszukiwania