ciastka cytrynowe - 1134 przepisów (strona:60/76)

Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia 264

bezmleczny upieczcie biszkopt, zamiast spodu ciasteczkowego. Pomysł autorski. Składniki na tortownicę 24 cm: Spód: 200 g maślanych ciasteczek lub innych 40 g roztopionego masła Spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Ciastka przełożyć do strunowego worka, zamknąć, wałkować do momentu otrzymania ciasteczkowego proszku. Dodać masło wymieszać. Można też wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić na mokry proszek. Ciasteczka z masłem(...)kilka godzin (u mnie 4 godziny) do całkowitego stężenia. Mus kokosowy: 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) (min 20 % tłuszczu, schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wrzątku 1/3 szklanki wiórków kokosowych 10-15 szt. umytych i odszypułkowanych truskawek, pokrojonych w plastry Dekoracja: kilkanaście umytych, przekrojonych na pół truskawek We wrzątku rozpuścić galaretkę, ostudzić do temperatury

moj przepis na
Nie dla mnie, czyli sernik lukrecjowy 171

cytryny5 listków żelatyny2,5 łyżeczki lukrecji w proszkuziarenka z 1 laski waniliiczarny barwnik spożywczydodatkowo:50 g cukierków o smaku lukrecjiCiastka pokruszyć.Masło rozpuścić i przestudzić, wymieszać z ciastkami. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść na dnie.Schłodzić w lodówce przez 20-30 minut.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Serek utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny(...)nikt więcej nie zwrócił na to uwagi. Sami zdecydujcie, czy chcecie ją barwić, czy zostawić białą.Drugim ciastem, które ze sobą zabrałam, było brownie z przepisu na borwnie bazyliowo-cytrynowe, tyle, że zamiast bazylii i cytryny, dodałam świeżych jagód. Zrobiło niekłamaną furorę, wszyscy się nim zachwycali. Zdecydowanie najlepsze brownie, jakie jadłam do tej pory

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 147

Cytrynowy krem na bazie serka mascarpone, beziki i borówki to połączenie, które jest nieziemsko pyszne! Postanowiłam przygotować z niego łatwe ciasto, które okazało się hitem i zniknęło jeszcze szybciej, aniżeli powstało. Masa nie jest zbyt słodka, więc idealnie komponuje się z lekko miękkimi, ale jeszcze chrupiącymi bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek(...)cytryny.  Na końcu wmieszać połówki borówek oraz pokruszone beziki.  Całość.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć warstwę biszkoptów. Na ciastkach umieścić krem. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce, a przed podaniem ozdobić bezikami oraz borówkami. (Ja dodatkowo użyłam chrupiących kuleczek w czekoladzie mlecznej

Di gotuje
LEKKO BRZOSKWINIOWE PĄCZKI NA SERKU HOMO 185

Pewnie większość zna przepis ma małe pączusie, które w swoim składzie mają serek homogenizowany. To taka szybsza i łatwiejsza odmiana tradycyjnych, drożdżowych pączków 😉 Do zrobienia pączków

Walijskie Pichcenie
Domowa czekolada 160

masz? :-) Niestety słodycze stały się najlepszą formą prezentu, okazywania uczuć i nagradzania.  Gdy dziecko dostanie dobrą ocenę to w nagrodę czekoladka, a gdy posprząta zabawki to kupujemy ciastka.  Dlaczego tak jest? Dlaczego z uśmiechem na twarzy wręczamy dziecku coś, co jest bardzo szkodliwe? Coś co powoli wyniszcza organizm, przyczynia się do chorób -  otyłości, próchnicy, nowotworów, powoduje(...)odtłuszczone mleko w proszku miazga kakaowa odtłuszczony proszek jogurtowy (2,8%) tłuszcz mleczny emulgator (lecytyna sojowa) glukoza pasta z orzechów laskowych maltodekstryna aromaty truskawka (0,18%) regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Oczywiście odkąd poznałam smak domowej czekolady, ta z nadzieniem już nie jest ulubioną. Po dokładnym przeczytaniu składu nawet nie chcę jej oglądać, od samego patrzenia bolą mnie zęby ;) Teraz spójrz

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Blok waniliowo-bakaliowy 78

Witam wszystkich moich czytelników w Nowym Roku:)) Blok waniliowo-bakaliowy, to mocno bakaliowa słodka przekąska. Pięknie i apetycznie wygląda i taka jest:)Smakiem przypomina białą czekoladę

gotuj ze mną
Gofry drożdżowe – wafle z ciasta drożdżowego 151

Przepisów na gofry jest sporo, chociaż najbardziej znany jest jeden rodzaj gofrów z ciasta z dodatkiem proszku do pieczenia. Podobne przeważnie można zjeść latem, w budkach

królestwo garów
"Canestrelli" - włoskie kruche ciasteczka (Canestrelli liguri) 156

kształt margerytek z  dziurk ą w  środku , kwiatków  popularnych w Ligurii. Cech ą  charakterystyczn ą  ciasteczek jest dodanie do ciasta skórki cytrynowej, wanilii, ugotowanych żółtek oraz brak proszku do pieczenia. Ciasteczka tak banalnie proste w przygotowaniu a jednocześnie niezwykle smaczne, maślane, kruche, pachnące cytryn ą  i wanili ą . Polecam serdecznie ;):) SKŁADNIKI(...)jednolitą masę. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. 1 cm. Wycinamy ciastka w kształcie kwiatków, a w środku każdego robimy dziurkę.  Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. P ieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez

La grande e la piccola cuoca
Pączki na kwaśnej śmietanie 102

robiło się bardzo przyjemnie i szybko, ciasto było miękkie i plastyczne, a same pączki ładnie się usmażyły z białą obwódką, były lekkie i puszyste. Po wystygnięciu zanurzyliśmy je w cytrynowym lukrze i to sprawiło, że pączki na kwaśnej śmietanie miały idealną słodkość, można było sięgać po jeden za drugim. Udostępnij Pączki na kwaśnej śmietanie – składniki 550 g mąki pszennej(...)ciepłe miejsce na 1,5-2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto na pączki wyłożyć na blat, zagnieść i rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Wykrawaczką do ciastek lub dużym kubkiem wykrawać koła o średnicy ok. 8 cm. Układać je w odstępach na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu na 30 minut

niecodziennikpary
Puszysty sernik limonkowy 149

woreczka strunowego i dokładnie kruszymy. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy roztopione masło (ok. 50 g) i wszystko dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem so pieczenia i wykładamy spód sernika z pokruszonych ciastek. Spód można podpiec ok. 10 min. w temperaturze 180 st. C jednak nie jest to konieczne.  Oddzielamy żółtka od białek i wrzucamy je do dużej miski. Do żółtek(...)sernikiem, wstawić płaską blachę z gorącą wodą, aby sernik piekł się w ciepłej parze. Ciasto pieczemy ok. 60 minut lub nieco dłużej. Gotowy sernik można polukrować lukrem z soku cytrynowego lub limonkowego i cukru pudru, posypać cukrem pudrem lub polać gorzką czekoladą. Sernik wspaniale smakuje także z bitą śmietaną. Autor przepisu: Gotujemy i jemy Przepisy i porady wybrane dla Ciebie

Gotujemy i jemy
Puszysty sernik limonkowy 172

woreczka strunowego i dokładnie kruszymy. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy roztopione masło (ok. 50 g) i wszystko dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem so pieczenia i wykładamy spód sernika z pokruszonych ciastek. Spód można podpiec ok. 10 min. w temperaturze 180 st. C jednak nie jest to konieczne.  Oddzielamy żółtka od białek i wrzucamy je do dużej miski. Do żółtek(...)sernikiem, wstawić płaską blachę z gorącą wodą, aby sernik piekł się w ciepłej parze. Ciasto pieczemy ok. 60 minut lub nieco dłużej. Gotowy sernik można polukrować lukrem z soku cytrynowego lub limonkowego i cukru pudru, posypać cukrem pudrem lub polać gorzką czekoladą. Sernik wspaniale smakuje także z bitą śmietaną. Autor przepisu: Gotujemy i jemy Przepisy i porady wybrane dla Ciebie

Korniszonki
Piernik bananowy z czekoladowym ganache 124

cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto bounty (wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Pizzerinki na serku wiejskim Fritatta ze szpinakiem (keto) Sos serowo-śmietanowy Naleśniki(...)Gofry twarogowe Brownie idealne Sernik snickers Keto placki twarogowe wysokobiałkowe (bezglutenowe) Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym (bez laktozy) Ciasto bananowe z kruszonką Chilli sin carne dyniowe (wegańskie) Ciasto lawendowo-cytrynowe Artykuł Piernik bananowy z czekoladowym ganache pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Ciasto z kremem pomarańczowo-adwokatowym 170

Ciasto, które pierwszy raz jadłam w kawiarni, w trakcie spotkania z przyjaciółką, w smaku którego, obie się zakochałyśmy :D To głównie z myślą o Niej odtworzyłam

Domowa cukiernia Ewy
20 przepisów na desery i ciasta sylwestrowe 162

Ciasto składa się z trzech kremów – mlecznego, nugatowego i karmelowego. Całość obalana jest czekoladą. ZOBACZ PRZEPIS 5. Ciasteczka Snickers Te ciasteczka to świetna mała przekąska podczas imprezy Sylwestrowej. Ciastka Snickers składają się z kruchego ciasteczka, kremu orzechowego oraz aksamitnej polewy czekoladowej. ZOBACZ PRZEPIS 6. Brzoskwiniowe ciasto bez pieczenia Propozycja na pięknie wyglądające ciasto bez pieczenia. Głównym składnikiem(...)oraz kajmakiem, a wierzch to malinowa galaretka. ZOBACZ PRZEPIS 10. Sernik z jogurtów greckich Puszysty jak chmurka serniczek z białą czekoladą. Sernik przygotujesz na bazie jogurtów greckich i galaretki cytrynowej. Ciasto jest delikatne i lekkie. ZOBACZ PRZEPIS 11. Ptysie z kremem nugatowym Ptysie wypełnione nugatowym kremem – czyli kremem na bazie miodu i migdałów. Ptysie będą idealną propozycją na Sylwestra

Via Gusto
Placek amoniakowy z serem i jabłkami – kuchnia podkarpacka 57

zastępowane jest zwykle ciastem kruchym. Dawniej pieczono z niego ciastka amoniaczki lub różnego rodzaju przekładańce. Gospodynie weselne z pierwszej połowy XX wieku przygotowania weselnych wypieków zaczynały właśnie od amoniaczków. Pieczono je już początkiem tygodnia, ponieważ mogły leżeć kilka dni, a ich smak i konsystencja pozostawały bez zmian. W formie ciastek, ciasto amoniakowe zachowuje kruchość i lekką chrupkość. Jednak(...)łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek około 1/2 szklanki cukru - w zależności od kwaśności jabłek 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa Masa serowa: 500 g białego sera 150 g masła około 1 szklanki cukru 4 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (lub pół opakowania budyniu – proszek) kilka kropli aromatu cytrynowego

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania