ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:69/268)

Najlepsze przepisy na zdrowe placki 358

lekko gęstej masy. 2. Rozgrzewamy patelnie i na tłuszczu lub bez smażyć placki. Przekładamy dodatkami.  4. RACUCHY Z KASZY GRYCZANEJ BANANOWO ORZECHOWE Składniki: (ok. 4 porcje) -szklanka kaszy grycznanej -4 łyżki mąki gryczanej -pół szklanki mleka -2 banany -2 łyżki masła orzechowego -pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy i ostudzoną zmiksować (nie musi(...)Banana zgniatamy widelcem lub miksujemy. 3. Do większej miski wsypujemy kaszę, banany, mąkę, proszek do pieczenia i masło orzechowe. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników (ja zrobiłam to ręcznie) 4. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu z obu stron 5. KAKAOWE MINI PLACUSZKI-OSZUKANE CIASTKA  Składniki: -80 g mąki gryczanej -pół łyżeczki kakao ciemnego -woda -wedle uznania słodzik

Zdrowie i pysznie na talerzu
Czekoladowe ciasteczka z kolorowymi drażetkami 235

ciemnego, bez cukru) 60g kolorowych drażetek typu M&M's (u mnie lentilki z Cukieteri ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szczypta soli Dodatkowo: kolorowe drażetki/lentilki do ozdoby Masło z cukrami i szczyptą soli utrzeć do puszystości. Nadal miksując - dodać jajko, a następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Masę(...)spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka drażetek. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 170-180 stopniach. Po wyjęciu z piecyka - chwilę odczekać i przełożyć na kratkę - do całkowitego ostudzenia.  (Ciastka początkowo będą delikatne, ale potem stwardnieją.) Przechowywać w szczelnie zamkniętym

Di gotuje
Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą (z orkiszową mąką pełnoziarnistą) 169

ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i spłaszczyć widelcem. (Odstępy nie muszą być zbyt duże.) Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 17-18 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny lekko się zarumienić.) Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Di gotuje
PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO 562

  Lubię ciasteczka oreo, a szczególnie desery z ich udziałem. Mają specyficzny smak, który dobrze komponuje się z serem i śmietanką. Zapraszam na prosty sernik z

Mała Cukierenka
Ciastka muesli 188

pracy czy w wolnej chwili. Są banalnie proste, pożywne i smaczne. Przygotowałam je z samych zdrowych produktów: płatków owsianych, banana i bakalii. Składniki na 8 ciastek : 2 dojrzałe banany (180g banana bez skórek) 80 płatków owsianych górskich 10g nasion słonecznika 10g posiekanych orzechów włoskich 10g płatków migdałowych 10g rodzynek 1/2 łyżeczki cynamonu Banany zmiksować(...)masa trochę zgęstnieje, uformować 8 kulek i rozpłaszczyć je na silikonowej macie lub papierze do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 1 ciastko muesli to ok. 85kcal , węglowodany: 12g, białko: 2g, tłuszcz: 3g Informacje dla diabetyków: w jednym ciastku znajduje się 1,2WW i 0,3WBT SMACZNEGO! Artykuł Ciastka muesli pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka 187

końcu kto nie lubi ciasta francuskiego? I wygląda też zacnie na świątecznym stole. To co, robicie w tym roku? I bez żadnych wymówek. A resztę ciasta pozostałego z wykrawania choinki, z pewnością wykorzystacie na zwykłe ciastka posypane choćby cukrem lub np. rogaliki z resztą masy makowej. Przepis należy do cyklu Przepisy Świąteczne last minute – dla wszystkich zabieganych(...)u015bcie francuskim \u2013 choinka","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ciasto rozwijamy i rozwa\u0142kowujemy odrobin\u0119.\r","przenosimy jeden p\u0142at ciasta na papier do pieczenia.\r","Wycinamy kszta\u0142t choinki.\r","Nak\u0142adamy mas\u0119 makow\u0105 na ciasto.\r","K\u0142adziemy drugi p\u0142at ciasta na mak. \r","Dociskamy lekko brzegi i odkrawamy nadmiar ciasta

Mieszam w Garnku
Domowe bezy 200

  Kruche, rozpływające się w ustach, bez dodatków niewiadomego pochodzenia - domowe bezy ! Najlepsze są te długo, długo, długo suszone w niewysokiej temperaturze. Pamiętam, jak to

kolorowotorcikowo
CIASTKA Z MASŁA ORZECHOWEGO 218

bez pestek -2 łyżki oleju kokosowego -5 łyżek wody przegotowanej chłodnej Przygotowanie;: 1. Wszystkie składniki (płatów nie zalewamy wcześniej) wrzucamy do blendera i mieszamy do dokładnego połączenia składników. 2. Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru do pieczenia. Powstałą masę wykładamy na papier, przykrywamy drugim i rozwałkujemy na placek. 3.Przy pomocy słoiczka (u mnie mały po koncentracie) wykrawamy ciastka

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciastka brownie z białą czekoladą 201

Słodkość dopasuj do swojego gustu - bardziej posłódź lub zastąp część gorzkiej czekolady mleczną. Ciastka brownie z białą czekoladą Składniki: 210 g gorzkiej czekolady dobrej jakości 2 duże jajka 2 czubate łyżki kakao 50 g masła 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka białej czekolady 1/2 szkl. jagód goji Sposób przygotowania: Masło roztapiamy(...)dosłownie chwilę, do połączenia się masy). Odstawiamy mikser, dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia i łopatką lub rózgą mieszamy masę aż do połączenia składników. Dodajemy kawałki białej czekolady i jagody goji, mieszamy łyżką lub łopatką. Łyżka nakładamy porcje masy i formujemy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tu Ania poleca masę zmrozić przez

Kolorowy Przepisownik
Zakochane ciasteczka ;) 164

kształcie małego serduszka. Gotowe ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia. Studzimy *** *** Przygotowujemy lukier: cukier puder energicznie mieszamy z gorącą wodą *** *** Pełne ciasteczka smarujemy cienką warstwą lukru i przyklejamy do nich ciastka z otworami *** *** Polukrowane i posklejane ciasteczka odkładamy do wyschnięcia(...)galaretką miksujemy na jednolity mus *** *** Otwory w ciasteczkach delikatnie zalewamy musem (najlepiej za pomocą małej łyżeczki) i odkładamy do stężenia *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ BABKA Z SERDUSZKIEM PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Ciasteczka francuskie z cynamonem 134

zrobić ciasteczka francuskie z cynamonem? Ciasto rozwinąć i bez zdejmowania z papieru pokroić na kwadraty o boku 4 cm. Kwadraty posmarować delikatnie wodą lub mlekiem i wilgotną stroną docisnąć do wymieszanego cukru z cynamonem. Kwadraty układać stroną z cynamonem w dół na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy ciastkami nie zostawiać dużych odstępów, gdyż ciastka rosną

Kuchcik gotuje
TOFFIFEE – pyszne ciasto bez pieczenia 1429

bidi-theme-font:minor-bidi;} Pyszne ciasto bez pieczenia - wbrew pozorom szybkie w przygotowaniu. Ma tylko jedną wadę - zdecydowanie za szybko znika ;) SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa budyniowa : 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 2 op. budyniu czekoladowego 125 dag masła Ponadto: 1 szkl mleka (do moczenia ciastek) 1 duże (podwójne) op. herbatników 1,5 op. krakersów

Kto ugości moich gości?
Sernik jagodowo czekoladowy 176

ogniu, ciepłe wlewamy do ciastek, mieszamy aby ciastka połączyły się z masłem. Mokrą masą ciastkową wykładamy spód tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wstawiamy na kilka minut do lodówki. Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

VioletoweKucharzenie
Sernik z białą czekoladą i kokosem 514

ciepłe wlewamy do ciastek, miksujemy aby ciastka połączyły się z masłem. Mokrą masą ciastkową wykładamy spód tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wstawiamy na kilka minut do lodówki.  Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

VioletoweKucharzenie
Maxi King 571

Ciasto bez pieczenia, które przypomina popularny batonik Maxi King. Z pysznym mleczno - karmelowym nadzieniem i polewą czekoladową z orzechami. Bardzo słodkie, no ale przecież ciasto musi być słodkie :) Jeśli ktoś lubi słono - słodkie smaki może użyć solonych orzeszków. Polecam, bo to ciastko zawsze się udaje :) Masa mleczna: 200 g. masła 3 szklanki mleka w proszku 400 g. serka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie