krążków ze sobą. Ja robię większa partię pączków i raz robię tak, a raz tak. Do nadziewania można użyć np. rękawa cukierniczego z długą tylką, ja mam urządzenie do ciastek z różnymi końcówkami. Teraz nasze pączki układamy na posypanym mąką blacie i przykrywamy ściereczką. Zostawiamy tak na 30 minut. Pączki smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Temperatura
Słodkie okruszki[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 270 ml mleka 15 g cukru 50
Domowy Smak JedzeniaChleb naan z patelni okrągły i płaski chleb indyjski Chleb naan z patelni smakuje wspaniale. Jest idealny do przygotowania kanapki, pasuje do gulaszy, zup, dań
Cztery Fajerykostki posiekanej czekolady deserowej 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 2-3 łyżki miodu lub cukru (polecam także cukier kokosowy lub stewię) Czas przygotowania 40 minut Liczba porcji ok. 40 ciastek Wartości odżywcze w jednej sztuce: Kalorie: 50 Białko: 1,2 g Węglowodany: 7,6 g Tłuszcz: 1,8 g Przygotowanie Do miski wsypujemy płatki owsiane i jaglane, dodajemy bakalie, masło
Analiza Smakuzaczerpnęłam z przepisu na tort - klik , który kiedyś przygotowywałam na jednych z warsztatów kulinarnych. A spód ze słomki ptysiowej jest rewelacyjny, smaczny oraz wygląda inaczej, aniżeli z innymi ciastkami! To kto spróbuje takiego połączenia? Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 27 cm) Spód: około 100g słomki ptysiowej Mus czekoladowy
Di gotujeCzy istnieje przepis na kruche i lekkie faworki bez ubijania? Owszem istnieje, faworki czy też chrust wychodzą z niego naprawdę znakomite. Dla mnie to najlepszy przepis
Słodki Blog[Głosów:3 Średnia:5/5] składniki: 500 g ziemniaków, ugotowanych 125 g pieczarek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 i 1/2 łyżki
Domowy Smak Jedzeniaksylitolu lub białego cukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody Dodatkowo: wiórki kokosowe Na dnie foremki o średnicy 18-20 cm układamy biszkoptowe ciastka. Delikatnie ugniatamy dłońmi aby spód był w całości zakryty. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej (nie wrzącej!) wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia. Do miski przelewamy całą puszkę mleczka kokosowego. Wsypujemy ksylitol
VioletoweKucharzenie[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 210 g marchewki, startej na drobnych oczkach 100 g czekolady mlecznej z orzechami laskowymi 200 g mąki orkiszowej lub
Domowy Smak Jedzeniaproszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 1 biała czekolada, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Masa maślana: 1 kostka masła, 3/4 szkl. cukru, 100 g mascarpone Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki, maliny Do nasączenia: gorzka herbata WYKONANIE Biszkopt jasny: Żółtka oddzielamy od białek. Białka(...)podgrzewamy, dodajemy drobno posiekaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wkładamy do lodówki a najlepiej na całą noc. Ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, oraz pokruszone ciasteczka. Masa maślana: Miękkie masło ucieramy, dodajemy cukier puder, a na końcu mascarpone. Złożenie tortu: Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 jasny krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 ciemny krążek
słodki bratek[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 600 g mąki 250 g margaryny lub masła 3-4 żółtka 220-250 g cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany
Domowy Smak Jedzeniapokroić na kwadraty o boku 5 cm. 3. Na każdym kwadracie rozłożyć po kawałku obranego jabłka i zagiąć do góry rogi ciasta, aby powstała kopertka. 4. Upiec ciastka na złoty kolor i posypać cukrem pudrem lub polukrować. 5 . Smacznego
Kulinarna Chwilazauważam go na każdym kroku. Główny plus dlaczego po nie sięgamy to – CENA. Są niewiarygodnie tanie – i to już powinno nas zastanowić ! Na upieczenie własnych najprostszych ciasteczek potrzebujemy około 10 zł nie wliczając w to zużycia prądu/gazu. Natomiast sklepowe półki zachęcają kolorowym opakowaniem z ciasteczkami za … 1,50 zł! No to jak się nie skusić? OLEJ
W KawiarenceKolejny przepis na wykorzystanie pasty z orzechów włoskich . Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną to oryginalne połączenie smaków. Kawa jest pyszna, sycąca i banalnie prosta
Oryginalny smak[Głosów:6 Średnia:5/5] składniki na farsz: 300 g fasoli jaś 6 kawałków suszonych grzybów 1 cebula 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz
Domowy Smak Jedzenia