[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki: 50 g płatków owsianych 600 ml wody letniej (ok. 37 st. C) 2-3 ząbki czosnku 3
Domowy Smak Jedzeniapokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK PISTACJOWY Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ SKŁADNIKI: Spód: ciasteczka owsiane z sezamem (250 g) masło roztopione (100 g) Masa pistacjowa: pistacje łuskane (250 g) czekolada biała (100g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) mascarpone (500 g) cukier puder(...)łyżki) masło (125 g) kakao (3 łyżki kopiaste) Dodatkowo: krokant orzechowy (garść) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka papier do pieczenia foremka 18x28 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Spód . Ciasteczka rozdrabniamy w malakserze, wlewamy roztopione masło i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Przekładamy na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy, uciskamy i dociskamy do brzegów foremki. Odstawiamy foremkę
RITA food channelMoja babcia na keks mówiła cwibak i zawsze robiła nam go na wszystkie wakacyjne wyjazdy. Co to było za ciasto! Można było spakować go na podróż
CiastkozercyBabka z tego przepisu jest bardzo wilgotna, idealna dla osób które nie przepadają za babkami w stylu piaskowych czy marmurkowych. Przepis skomponowałam właśnie w poszukiwaniu trochę
Słodki BlogPrzepis na keks świąteczny szybkie i dobre ciasto na święta. Przepis na keks świąteczny, który zawsze się udaje sprawdza się nie tylko na święta. Delikatne ciasto
Cztery FajeryDzisiaj propozycja na zbliżającą się Wielkanoc , a mianowicie babka marchewkowo – pomarańczowa z polewą z białej czekolady z dodatkiem soku z pomarańczy. Aromatyczna, pyszna, w cudnym
Oryginalny smakjabłka z cynamonem i kruszonka, która łagodnie chrupie przy ukąszeniu, a na dodatek ma piękny żółciutki kolor. Wyobraziliście? Pewnie już macie ślinotok i chcecie zabrać się za pieczenie tego ciastka. W przypadku wypieków z dużą ilością jabłek często się zdarza, że wychodzi nam zakalec... prawdziwy koszmar wszystkich kucharzy. Tu jest inaczej, przez to, że jabłka są obtoczone
Kuchnia ŁukaszaPrzepis na domowe drożdże Nie sprawdzałam jeszcze tego przepisu. Cytuję za Gazetą Krakowską. Przepis na domowe drożdże, który opublikowała Gazeta Krakowska może okazać się rozwiązaniem problemów
Cztery Fajerymasło, dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego wystudzenia. Następnie wylać na konfiturę pomarańczową i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wierzch mazurka udekorować, płatkami migdałowymi, ciastkami w kształcie zająca i czekoladowymi jajkami
Szalona Kuchnia Ewelinyprostokąt i przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z brzegów formujemy falbankę tworząc wyższy rant (jeśli zostanie nam ciasta po wycięciu równego prostokąta, możemy upiec małe ciasteczka do ozdoby). Ciasto nakłuwamy widelcem, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy kuleczkami do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut, w zależności od piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone miksujemy(...)szotów, które pijemy codziennie. Na 3 osoby wyciskam całą cytrynę z kawałkiem imbiru i kurkumy. Powstały sok mieszam z kopiastą łyżką miodu. Miód z pyłkiem i propolisem wykorzystałam do ciasteczek owsianych z pestkami. A do czego Wy użylibyście takich pysznych miodów? :) Wpis powstał we współpracy z Pasieki Rodziny Sadowskich. Artykuł Mazurek z miodowym serkiem i owocami | Miody Pasieki Rodziny Sadowskich
Mienta blogmniej się kleiło, ja ten krok pominęłam. Gałkownicą, o średnicy 2-3 cm, lub łyżką, maczaną w wodzie, formować połówki kul. Można też kulać ręcznie, ale gałkownicą szybciej. Ciastka lekko spłaszczyć, ułożyć na blaszce w 2 cm odstępach. Piec dwie blachy na raz od 10 do 14 min. Ja piekłam z termoobiegiem w 175 st. górną blaszkę piekłam
moj przepis na[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki: 450 g mąki 200 g cukru 225 g kefiru 4 jajka 150 ml oleju np. słonecznikoweg 2
Domowy Smak Jedzenia[Głosów: 2 Average: 5/5] składniki na ciasto biszkoptowe: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 80 g mąki ziemniaczanej 120 g cukru 6
Domowy Smak Jedzeniałyżeczki proszku do pieczenia Krem: 400 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 śmietan-fix U mnie do dekoracji: borówki kolorowe lentilki ciasteczka grzybki Leśny mech - przygotowanie: Przygotować ciasto. Szpinak rozmrozić oraz dokładnie odsączyć z nadmiaru wody. Jajka ubić z cukrem i stopniowo połączyć z olejem. Nie przerywając miksowania wsypać mąkę z proszkiem(...)według uznania. Do upieczenia ciasta użyłam papieru do pieczenia Stella . Jest to produkt niezastąpiony w mojej kuchni, gdyż idealnie sprawdza się przy każdych wypiekach. Dodatkowo używam go do wałkowania ciasteczek. Idealnie zapobiega przed przywieraniem
Di gotujeZimne ciasto cienko rozwałkować na podsypanym mąką blacie kuchennym i wykrawać ciasteczka. Ciasteczka układać na blaszce zachowując odstępy. Piec około 7-10 minut (w zależności od wielkości i grubości ciastek). Upieczone ciasteczka zdjąć z blaszki i zostawić do ostudzenia
Passions hobbies life