ciasteczka - 38923 przepisów (strona:889/2595)

Ciasto Jeżyki bez pieczenia 147

Przepisów na ciasta bez pieczenia inspirowanych znanymi, popularnymi batonikami jest wiele. Należy do nich również ciasto Jeżyki, które smakiem zbliżone jest do ciastek o tej samej nazwie. Do jego przygotowania potrzebne nam są herbatniki, kajmak, a do kremu mleko w proszku i serek mascarpone. Wierzch ciasta polewamy roztopioną czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach

Danka Pichci
Pączki serowe – bardzo łatwy przepis 614

Przepis na bardzo łatwe i szybkie pączki serowe. Do ich zrobienia potrzeba tylko kilku składników i dosłownie pół godziny czasu. Czas przygotowania: 30 min   Składniki

Słodki Blog
domowe cebularze 127

[Głosów:5    Średnia:5/5] składniki na ciasto: 500- 550 g mąki 250 ml letniego mleka 30 g drożdży 50 g masła 2 jajka 1

Domowy Smak Jedzenia
oponki serowe z nutą cytryny 186

[Głosów:0    Średnia:0/5] składniki: 500 g mąki 500 g białego sera 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 200 g cukru szczypta

Domowy Smak Jedzenia
Tort kokosowy Raffaello 455

Przepiękny bialutki tort kokosowy, przełamany konfiturą z czarnej porzeczki i oblany dripem z białej czekolady. Wspaniały dla miłośników kokosowego smaku.   Składniki: (na tortownicę 18 cm

Słodki Blog
Krakersy z tahiny z ziarnami 77

możemy ją również przygotować sami w domu. Najbardziej znaną i słynna potrawą z użyciem tahiny jest hummus. Pasta sezamowa może być również stosowana, jako dodatek do sosów, deserów, słodkich ciasteczek lub właśnie do słonych krakersów*. Składniki 60 g mąki żytniej 30 g tahiny ( 2 duże łyżki) 50 g mieszanych ziaren i pestek (słonecznika, dyni, siemienia lnianego) 1/2 łyżeczki soli

Tajemnice Smaku
Cassis Scones – kruche bułeczki z mrożonymi czarnymi porzeczkami 89

Scones to popularne w Wielkiej Brytanii kruche ciastka, a raczej kruche bułeczki. Jest to bardzo prosty i szybki wypiek, idealny na śniadanie lub podwieczorek. Scones przygotowujemy bez drożdży, na proszku do pieczenia. Po upieczeniu są kruche z zewnątrz i lekko miękkie w środku. Do cassis – scones* dodajemy mrożone czarne porzeczki.  Świeże owoce są bardzo delikatne i puszczają

Tajemnice Smaku
Napoleonka 253

Napoleonka – ciastko z dwóch warstw ciasta francuskiego przełożonego bitą śmietaną, kremem budyniowym lub śmietankowym. Proponuję napoleonkę z kremem budyniowym. Ciasto francuskie uważane jest za trudne w przygotowaniu. Może jest ono bardziej pracochłonne niż trudne. Jednak jest na nie sposób, znalazłam go w książce Aliny Gniewkowskiej Współczesna kuchnia domowa z 1923 roku. Jednak inspiracją był tylko sposób przygotowania ciasta gdyż proporcje

królestwo garów
ekspresowe francuskie kółeczka w posypce cukrowo cynamonowej – smażone 98

[Głosów:5    Średnia:5/5] składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 100 g cukru 1/2 – 1 łyżeczka cynamonu tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Ciasto

Domowy Smak Jedzenia
roladki ziemniaczane ze szpinakiem w waflu 130

[Głosów:0    Średnia:0/5] składniki: 1 arkusz wafla 300 g ziemniaków ugotowanych 1 małe jajko 40 g mąki ziemniaczanej 250 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki z mąki kokosowej z bananem i rodzynkami (bez glutenu i cukru) 128

końcu do ciasta wmieszać rodzynki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, w całości wypełnić ciastem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce

Di gotuje
Sernik na zimno z morelami 126

galaretki morelowe (lub brzoskwiniowe) Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania galaretek. Przygotowujemy je zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Następnie odstawiamy do stężenia i przestudzenia. W małym rondelku rozpuszczamy masło. Następnie ciasteczka owsiane rozgniatamy na drobno i dodajemy je do masła. Całość dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie okrągłą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Równomiernie wyłożyć masę ciasteczkową, mocno dociskając ją do spodu(...)Natomiast w oddzielnym naczyniu ubijamy śmietankę na sztywno. Następnie dodajemy ją do pozostałych składników i miksujemy delikatnie, aż do połączenia się składników. Gotową masę sernikową przekładamy do tortownicy wyłożonej ciasteczkami. Następnie całość odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę do stężenia. Morele kroimy na połówki lub ćwiartki. Następnie rozkładamy je na wierzchu masy sernikowej. Kiedy galaretka jest już gotowa

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta czekoladowa z orzechami włoskimi 176

Kruche czekoladowe ciasto wypełnione czekoladowym ganache z dodatkiem pasty z orzechów włoskich i udekorowane uprażonymi i posiekanymi orzechami włoskimi. Tarta jest prosta do wykonania i pyszna

Oryginalny smak
Przepis na najlepsze domowe pączki – lepsze niż z cukierni 193

Ten przepis na pączki jest wynikiem moich długich poszukiwań i eksperymentów. I wreszcie jestem zadowolona, pączki wyglądają i smakują jak z najlepszej cukierni. Przepis jest dostosowany

Słodki Blog
tort makowy 109

[Głosów:10    Średnia:5/5] składniki na ciasto makowe: 200 g suchego maku 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 6 jajek

Domowy Smak Jedzenia