
[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki: 50 g płatków owsianych 600 ml wody letniej (ok. 37 st. C) 2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę, ja zmieliłam w młynku do kawy. Zmielone płatki przekładamy do wyparzonego słoika. Wlewamy letnią wodę i mieszamy czystą np. drewnianą łyżką. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz obrany czosnek. Wierzch słoika przykrywamy np. gazą. Całość odstawiamy na ok. 5 dni, aż zakwas z kwaś... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...