byłam przekonana do tych ciastek. I nie chodzi mi o ich smak, bo wertując skład wiedziałam, że będą smaczne. Maślane, zupełnie „zwyczajne”. Jest masło, cukier, jajka, mąka taka i siaka, prosty skład. I wczoraj postanowiłam, że te ciastka w końcu zrobię. Musiałam sobie tylko przypomnieć gdzie upchnęłam maszynkę, którą wiele lat temu dostałam od teściowej(...)wyrobię źle ciasto, że masło będzie za zimne, że maszynka okaże się jednak niewypałem, na pewno coś spartolę. Czytałam więc internety, studiowałam przepisy i postanowiłam zrobić ciastka z bloga i love bake . Przygotowałam sobie wszystkie składniki, wymiąchałam, potem nastąpił pierwszy kontakt z maszynką. W sumie prosta w obsłudze, może z 10-12 końcówek, nie no, to się nie może
Kardamonovybyłam przekonana do tych ciastek. I nie chodzi mi o ich smak, bo wertując skład wiedziałam, że będą smaczne. Maślane, zupełnie „zwyczajne”. Jest masło, cukier, jajka, mąka taka i siaka, prosty skład. I wczoraj postanowiłam, że te ciastka w końcu zrobię. Musiałam sobie tylko przypomnieć gdzie upchnęłam maszynkę, którą wiele lat temu dostałam od teściowej(...)wyrobię źle ciasto, że masło będzie za zimne, że maszynka okaże się jednak niewypałem, na pewno coś spartolę. Czytałam więc internety, studiowałam przepisy i postanowiłam zrobić ciastka z bloga i love bake . Przygotowałam sobie wszystkie składniki, wymiąchałam, potem nastąpił pierwszy kontakt z maszynką. W sumie prosta w obsłudze, może z 10-12 końcówek, nie no, to się nie może
KardamonovyCiastka z kremem to dokładnie ciastka brownie z kremem o smaku malinowym. Czyli mocno czekoladowe z dodatkiem pysznego kremu doprawionego liofilizowanymi malinami. Ciacha wyszły idealnie czekoladowe. Trzeba na nie troszkę uważać, żeby nie siedziały zbyt długo w piekarniku. Wtedy będą troszkę za suche. 10 minut w zupełności im wystarczy. Oczywiście nie ma potrzeby robienia kremu. Można wcinać ciastka(...)pyszne. Ale z dodatkiem kremu są jeszcze smaczniejsze i wyglądają troszkę jak popularne kiedyś „markizy”. Pyszny wypiek. A do tego przygotowuje się je naprawdę bardzo szybko Ciastka z kremem składniki na 24 sztuki (czyli wychodzi 12 par) Ciasta brownie: 200 g czekolady gorzkiej 70% kakao 80 g masła 2 jajka 100 g cukru 80 g mąki czubata
RelaxtimeCzas czytania: 2 min Czekoladowe ciastka z chilli smakują lepiej niż z najlepszej cukierni. Ciastka są z kategorii ciężkich i sycących, podane z filiżanką kawy zaspokoją nawet największy głód. Swoją wyjątkowość zawdzięczają ciemnej czekoladzie i sproszkowanej papryczce chilli. Chilli delikatnie podkreśla smak ciemnej czekolady i idealnie do niej pasuje. Takie ciastka fantastycznie rozgrzewają i dają zastrzyk energii(...)względu na dodatek papryczki chilli nie polecam ciastek dla małych dzieci, natomiast dorosłych zachęcam do spróbowania! Przygotowanie ciastek jest bardzo proste, więc jest to idealny deser, który można przygotować tuż przed przyjściem gości. Print Ciastka czekoladowe z chilli .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Czekolada i chilli fantastyczne połączenie. Course Ciastka Cuisine
SprawdzonaKuchnia.plwystudzeniu możemy przechowywać je w szczelnie zamkniętym pojemniku. Mogą spędzić tam nawet kilka tygodni, choć to raczej niemożliwe, bo znikają błyskawicznie. Prawda, że proste? Zapraszam i życzę smacznego! Print Ciastka limonkowo-cukrowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Delikatne ciastka o niesamowitym zapachu i smaku. Course Ciastka Cuisine Polska Keyword limonka Prep Time(...)Porcję ciasta odmierzać przy pomocy łyżki do nakładania lodów, każdą kulkę ciasta obtoczyć w cukrze, a następnie położyć na blachę zachowując odstępy między ciastkami - powiększają znacznie swoją średnicę. Ciastka piec przez 10 - 15 minut - na złoty kolor. Ciastka studzić na kratce, (delikatnie przenieść je na kratkę z całym papierem), po całkowitym wystudzeniu ciastka można przechowywać
SprawdzonaKuchnia.plzbliżają się wielkimi krokami czas zacząć myśleć o menu na świąteczny stół, prezentach i smakołykach, którymi poczęstujemy bliskich. Dzisiejszy przepis na ciastka piernikowe będzie idealny jako słodki upominek! Ciastka są bardzo smaczne o wyraźnym aromacie przypraw, które nieodzownie kojarzą się z zimą, choinką i świętami. Delikatne i lekkie ciasto rozpływa się podczas pieczenia, tworząc olbrzymie ciacha podobne(...)sposób będą naprawdę duże i cieniutkie. Po upieczeniu należy delikatnie przenieść na kratkę, aby ostygły, najlepiej przenieść je chwytając za papier, na którym się piekły. Zróbcie to delikatnie, ponieważ ciastka zaraz po upieczeniu są bardzo delikatne i miękki. Dopiero po całkowitym wystudzeniu ich wierzch twardnieje, tworząc chrupiącą skórkę. Teraz możecie pięknie zapakować i prezent gotowy! Print Ciastka piernikowe
SprawdzonaKuchnia.plfirmy Frank&Oli . Zobaczym czy warto po nie sięgnąć. Nazwa: Wysoko proteinowe ciastka zbożowe oraz baton energetyczny zbożowo-energetyczny. Firma: Frank&Oli Skład: Ciastka proteinowe – mąka pszenna, mieszanka białek roślinnych (białko pszenne, izolat białka grochowego), płatki owsiane 13%, czekolada deserowa 12% [cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna (z soi), aromat], cukier trzcinowy(...)rzepaku), witamina C 0,3%, naturalne ekstrakty z żeń-szenia 0,2%, aromat naturalny, błonnik grochowy kofeina naturalna 0,07%. Czekolada deserowa: masa kakaowa minimum 55%. Masa netto: Ciastka proteinowe – 40g, Baton energetyczny – 45g Wartości odżywcze: Ciastka proteinowe – 40g/ 170,4 kcal, tłuszcz – 5,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,2g, węglowodany
Candy PandasWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na kruche ciastka. Ciastka są bardzo pyszne, kruche i będą smakowały każdemu dziecku, idealnie nadają się również do podania do herbaty lub kawy. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ciastek będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie 2 blachy ciastek 150 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 100 g mąki(...)cukru pudru 150 g masła lub margaryny (o temperaturze pokojowej) 3 żółtka ugotowane na twardo (jajka L) otarta skórka z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru waniliowego foremki do ciastek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Kruche ciastka Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto, żółtka przecieram przez sitko. Ciasto zagniatam w misce, tak żeby składniki
Uwaga Babcia GotujeCynamonowe ciastka krajanka to najprostsze ciastka jakie można upiec. Przyprawiłam je cynamonem, kardamonem, perłowym cukrem i muszę stwierdzić, że po tych zabiegach przypominają w smaku cynamonowe bułki . Cynamon w cieście czy w ciasteczkach uwielbiam. Właściwie cynamon nauczyłam się jeść w Szwecji, bo Szwedzi mają bzika na punkcie cynamonu. Podobnie jest z kardamonem… Te ciastka nazywają się(...)się bardzo szybko, a dla urozmaicenia można dodać cynamon i kardamon. Żeby było jeszcze ciekawiej można posypać perłowym cukrem…i tak dalej, i tak dalej…Smaczności! Cynamonowe ciastka wymagają niewielu składników, dlatego lubię je piec. Co ja piszę! Ja lubię piec wszystkie ciastka! Jeśli mam nagłą ochotę na coś słodkiego to mój wybór pada na ciastka
codojedzeniarazem, nie na gotowca, a na przygotowania ciastek w domu. I nigdy więcej sklepowych. NIGDY ! Domowe ciastka francuskie, smakują wybornie. Najlepsze jeszcze ciepłe, prosto z piekarnika. Swoje ciastka wypełniłam budyniem oraz gęstym dżemem truskawkowym . Do ich przygotowania użyłam gotowe ciasto francuskie. Czego jak czego, ale ciasta francuskiego nie chce mi się samodzielnie gnieść. PRZEPIS NA FRANCUSKIE CIASTKA Z BUDYNIEM I DŻEMEM Składniki na ciastka francuskie: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 ml mleka 1/2 torebki budyniu waniliowego 1 łyżka cukru 1 jajko około 100 g gęstego dżemu Dodatkowo: 1 jajko 3 łyżki cukru Wykonanie francuskich ciastek z nadzieniem: W rondlu zagotować 200 ml mleka z dodatkiem cukru. Proszek budyniowy rozrobić w pozostałym mleku
kolorowotorcikowoCiastka owsiane z rodzynkami Ostatnio na blogu pojawiało się sporo wytrawnych przepisów. Czas na mały odwrót. Dzisiaj chcę Wam przedstawić bardzo prosty przepis na ciastka owsiane z rodzynkami . Ciastka są banalne w wykonaniu i de facto jedyne czego potrzebujemy, to poza składnikami, jedna miska i piekarnik. Zrobienie tych ciastek zajmie mniej czasu niż nie jednej osobie(...)zebranie się do wyjścia po ciastka do sklepu. Ciastka bez dodatku cukru, są słodkie i smaczne, a to za sprawą rodzynek oraz bananów. Natomiast jeśli bardzo lubisz słodycze, to radziłbym jeszcze trochę dosłodzić cukrem lub innych słodziwem. Dla osób, które nie tolerują glutenu, chciałbym przypomnieć, że płatki których powinny użyć, aby otrzymać upragnione ciastka owsiane bezglutenowe , muszą
BlendmanWitam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszne ciastka Amerykanki, który otrzymałam od jednego z moich widzów na Youtube o nazwie „Merkawa 22”, jestem bardzo wdzięczna za przepis ponieważ ciastka są znakomite i bardzo pyszne. Polecam wypróbować przepis jeżeli ktoś jeszcze takich ciastek nie piekł . Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 30 ciastek 420 g mąki(...)lepką konsystencję. Pieczenie ciastek: Tak przygotowane ciasto nakładam łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto nakładam w dużych odstępach (na jednej blasze mieści się 12 szt ciastek). Blachę z ciastkami wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na środkową półkę, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka piekę około
Uwaga Babcia GotujeDzisiaj będzie zwijać. Zwiniemy pyszne rogaliki nadziewane powidłami . Są kruche, same w sobie niezbyt słodkie a zamiast jajek do ciasta wykorzystamy dynię. Będzie takie małe przemytnictwo
Smaczna PyzaPyszne, maślane ciasteczka z suszoną żurawiną. Polecam, bo są naprawdę smaczne i szybko znikają z talerza. Składniki: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 2
Aga w kuchniSkładniki: 1 szklanka mąki, 1 szklanka kaszy manny, 1/4 szklanki cukru, 1 jajko, 100 g masła, płatki migdałowe, szczypta przyprawy do deserów Kamis Specialite. Przygotowanie:
Aga w kuchniSkładniki: 1 szklanka cukru pudru, 1,8 szklanki mąki, 180 g masła, 1 jajko, 1 żółtko, kilka kropli olejku waniliowego, szczypta soli, do dekoracji: 60 g
Aga w kuchniPrzepis na te ciasteczka pochodzi ze strony mojeciasto.pl z Akademii Pieczenia. Składniki: 125 g masła, 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru
Aga w kuchniSkładniki: 500 g mąki, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki cukru waniliowego, 150 g cukru, 350 g masła, 2 łyżki kakao, 1 garść
Aga w kuchniwielkanocne ciasteczka jajeczka z cytrynowym kremem lemon curd to jeden z bardziej uroczych, i jednocześnie przepysznych, deserów na święta. Te proste i wdzięczne kruche ciasteczka są bardzo proste w przygotowaniu. To idealny pomysł na wielkanocny deser do zrobienia z dziećmi. Proste wielkanocne ciasteczka jajeczka z lemon curd Jaki deser zawsze robicie na Wielkanoc? W moim domu mamy kilku faworytów, m.in(...)sernik, ciasto marchewkowe i babka drożdżowa. Niedawno dołączyły do nich urocze wielkanocne ciasteczka jajeczka z kremem cytrynowym . Te pyszne, kruche ciasteczka są podwójnie cytrynowe – w samych ciastkach znajdziecie skórkę otartą z dwóch cytryn, a przełożone są moim ulubionym lemon curd, który zawsze świetnie komponuje się z kruchym ciastem. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Kruche wielkanocne ciasteczka jajeczka. Co zrobić
Na-talerzu.plPrzepis na kruche ciastka z mleczkiem kokosowym oblane czekoladą i posypane wiórkami kokosowymi. Po prostu rozpływają się w ustach! Te proste kruche ciasteczka bez jajek będą świetną propozycją jako urozmaicenie słodkiego stołu podczas imprezy, świąt lub jako dodatek do codziennej kawy. Ciastka możesz wykonać w wersji wegańskiej – należy użyć roślinnej margaryny i wegańskiej czekolady. Jak zrobić ciastka z mleczkiem(...)kokosowym? Ciastka z mleczkiem kokosowym zrobisz w kilku prostych krokach: Ze składników wyrób zwarte ciasto i schłodź w lodówce. Z ciasta wykrój lub uformuj wybrany kształt ciasteczek. Ciastka upiecz w 180 stopniach Celsjusza. Po wystudzenia ciasteczka zamocz w polewie czekoladowej i posyp wiórkami. Dokładny przepis wraz z proporcjami składników znajdziesz poniżej. Do czego można użyć mleczka kokosowego? Mleczko kokosowe można
Via Gustoniego dodać także cynamon bądź suszone owoce. Po posypaniu ciasto francuskie zwija się z dwóch końców ku środku, w którym to środku końce te łączą się ze sobą formując ciastka w kształcie ucha . Uformowane ciastka układa się na blaszce do pieczenia i piecze na złoty kolor. Po upieczeniu ciasteczka są chrupiące , a cukier użyty do posypki lekko skarmelizowany(...)przez co ciastka smakują fenomenalnie. Ciastka można piec dłużej w mniejszej temperaturze, bądź krócej w większej. Ciasto francuskie piecze się lepiej w większej temperaturze, dlatego też ja piekę palmiers w 220 stopniach Celsjusza. Palmiers to szybkie ciastka , które przygotujesz w nieco ponad 20 minut. Są idealne na deser , do kawy lub po prostu do schrupania. Zachęcam
MeCooksstarego zeszytu z przepisami naszych mam albo babć. Znajdziemy tam sprawdzone i jednocześnie proste przepisy na słodkie wypieki i nie tylko. Przykładem na to może być przepis na ciastka Piwoszki z jabłkami. Takie słodkości zrobimy bez dodatku jajek i cukru, a mimo to ciastka Piwoszki z jabłkami będą wystarczające słodkie i bardzo smaczne. Ciasto zagniatamy tylko z mąki(...)masła i białego piwa (można dodać też cukier wanilinowy). Masło można zastąpić margaryną, ale będzie ona miała wpływ na smak ciastek. Ciastka Piwoszki z jabłkami po upieczeniu są kruche, delikatne, wyglądem przypominają trochę ciasto francuskie. Smak piwa jest w ogóle niewyczuwalny, a dzięki niemo ciasto ładnie rośnie, a ciastka są pulchne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Ciastka
Danka Pichciposmarowałam ciasto. Ciasto wstawiłam na całą noc do lodówki i podałam dopiero następnego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na ciastka, np.: ciastka budyniowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/ciastka-budyniowe.html), ciastka arachidowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/ciastka-arachidowe.html), ciastka gęsie łapki (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/ciastka-gesie-apki.html), śnieżynki czyli(...)ciastka z patelni (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/sniezynki-z-patelni.html), ciastka z orzechów laskowych (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-z-orzechow-laskowych.html), ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe
Waniliowe Improwizacjegrubości ok. 0,5-0,7cm i jednocześnie robiąc na wierzchu ciastka wzorek w kratkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tak przygotowane ciasteczka przekładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka wstawiłam do rozgrzanego piekarnika i piekłam je ok. 15 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciastka od razu wyjęłam z piekarnika i przełożyłam na metalową(...)kratkę. Przykryłam je bawełnianą ściereczką i w taki sposób wystudziłam. Po ostudzeniu przełożyłam ciastka na talerz i podałam. Można je dodatkowo posypać cukrem pudrem lub udekorować roztopioną czekoladą. Ciastka jednak same w sobie są bardzo smaczne i aromatyczne, więc ja zrezygnowałam z takich dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na ciastka
Waniliowe Improwizacjewielkości dłoni. Kartoniki wyglądają uroczo i posiadają okienko więc widać od razu z czego są zrobione. Te ciasteczka są zwarte i nie kruszą się. Amarantki natomiast mają wielkość standardowego ciastka o nieregularnym okrągłym kształcie. Tutaj również opakowanie jest ładne, czytelne i pozwala na dokładne obejrzenie zawartości. Smak: Ciastko owsiane żurawinowo-czekoladowe – jest bardzo chrupiące i dość mocno słodkie(...)gryczanych, które nadają ciastku goryczki, którą wręcz uwielbiamy <3 Na pierwszym miejscu w składzie jest masło orzechowe i choć nie jest ono jakoś szczególnie wyraźnie to nadaje ciastku pysznej orzechowej nuty. Sezam również ma swoje 5 minut i jest to kolejny genialny dodatek, który sprawia, że produkt nie jest przesłodzony. Ciacho jest słodzone cukrem kokosowym. Amarantki daktylowe
Candy Pandasplacki wynosi ok. 1/2 cm na drobne ciastka ok 3 mm. Ciasto na placki wałkuje się w prostokąty wielkości blachy i przenosi się na wałku na blachę. Ciastka drobne można przed wykrawaniem przewałkować wałkiem rowkowym. Drobne ciastka wykrawa się foremkami, kieliszkiem lub szklanką. Można też formować ciastka przez maszynkę do mięsa, używając specjalnego sitka. Wykrojone ciastka przenosi się łopatką lub szerokim nożem na blachy wyłożone papierem do pieczenia mające trzy brzegi, aby po upieczeniu łatwo można było ciastka zsunąć. Na blaszce ciastka drobne można układać rzędami w odległości 1,5 cm od siebie, ponieważ w czasie pieczenia objętość ciastek zwiększa się nieznacznie. Blachy do wypieków ciasta kruchego nie smaruje się tłuszczem
Ciastka - domowe słodkościmigdałami i kawą…Znowu zostały mi białka , więc zapraszam na kolejny wariant bezowych ciastek. Tym razem wymyśliłam ciastka bezowe z migdałami i kawą przekładane kremem mascarpone. Ciastka podwójne , po prostu na jedno posiedzenie. Zawsze miałam słabość do bezy. Próba przechowania ich w metalowym pudełku do niedzieli nie udała się. Pewnie dlatego, że miałam już gotowy krem(...)cappuccino, którym miałam zamiar posmarować ciastka w niedzielą z myślą o popołudniowej kawie…Łakomstwo nie zna granic! Zaczęło się od próbowania…jedno ciastko po drugim, aż w końcu nie było co zostawiać na niedzielę…Stwierdziłam, że będzie okazja upiec następne. Ciastka bezowe Składniki: 50 g zmielonych migdałów 3 białka 1 łyżka zmielonej kawy
codojedzeniaZostały mi białka, więc upiekłam orzechowe bezowe ciastka orzechowe. Ciastka bezowe przełożyłam lekkim kremem z mascarpone. Robi je się szybko, a jeszcze szybciej znikają z talerza! Bezowe ciastka można przełożyć kremem. Przygotowałam prosty krem z mascarpone i białej czekolady. Bezowe ciastka orzechowe Składniki: 32 ciastka 3 białka ½ łyżeczki cynamonu 150 g włoskich orzechów, zmielonych(...)mąką. Dodaj do piany i delikatnie wymieszaj. Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wykładaj małe porcje ciasta wielkości czubatej łyżeczki w odstępach. Piecz przez około 15 minut, aż ciastka będą lekko rumiane około 15 minut. Wyjmij ciastka z piekarnika i ostudź. Dopiero ostudzone ciastka można oderwać od papieru. Przełóż ciastka kremem. Bezowe ciastka można
codojedzeniaciasteczka z dodatkiem maku. W końcu przecież mak jest jednym z głównych bohaterów świątecznych stołów. Od pewnego czasu używam maku mielonego, gdyż jest znacznie wygodniejszy do użycia. W poniższych ciastkach sprawdza się też zwykły mak, nie trzeba go wcześniej mielić. Ciasteczka z kolorowymi witrażykami są bardzo efektowne, a jednocześnie proste do przygotowania. Takich ciastek nie trzeba nawet(...)garść kolorowych landrynek Wszystkie składniki zagnieść razem. Uformować kulę z ciasta, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez przynajmniej godzinę. (Przygotować przynajmniej dwie blaszki wyłożone papierem, gdyż ciastka muszą wystygnąć zanim je zdejmiemy z blaszki.) Schłodzone rozwałkowywać na podsypanej mąką stolnicy grubość około 1/2 cm. Wykrawać dowolne kształty, w środku wycinać otwory. Surowe ciastka układać
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 1 ciasto francuskie, 6 łyżeczek pesto z suszonych pomidorów, kilka czarnych oliwek, kilka zielonych oliwek, 2 suszone pomidory w oliwie- przepis , 1/2 ogórka kiszonego, 6
Aga w kuchniCzekoladowy fondant, czasami nazywany czekoladowym wulkanem, jest niesamowitym zakończeniem każdego obiadu. Najlepiej smakuje z lodami waniliowymi.Na 6 porcji:150g masła, plus odrobina do posmarowania kokilekkakao150g gorzkiej
Kulinarna rozmowaW lodówce zalegało pół porcji gotowego ciasta francuskiego - świeże, z owadziego sklepu. Wieczór ponury, bo za oknem zimowo. Trzeba go było szybko osłodzić. Takie ślimaczki robi
Stare GaryDzisiaj Mikołajki. Żeby tradycji stało się zadość, rano Panowie znaleźli słodkie drobiazgi. A ja dostałam smsa od Dużego - Ty pewnie nic nie dostałaś, bo niegrzeczna byłaś
Pożeraczka, czyli raz adobrzeFantastyczny sernik w klasycznym nowojorskim stylu. Kremowy, puszysty i delikatny. Przepyszny :) Składniki: herbatniki bezglutenowe np. petit beurre 400 g masło 150 g tłusty twaróg
głodny alergikMiały być ciasteczka tego typu jak zrobiła Kamila , czyli przede wszystkim takie białkowo-piankowe. Bo takich jeszcze nie robiłam. Miały być... Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNiezawodne i pyszne ciasteczka. Mogą poleżeć dłużej - o ile wytrzymają!!! SKŁADNIKI 2 szklanki mąki 1/2 szklanki piwa 1 margaryna marmolada dowolna, ja daję różaną
W kuchennym oknie Ewy