ciasteczka - 39423 przepisów (strona:684/2629)

domowe rożki do lodów 150

składniki: 30 – 40 g mąki 40 g masła 60 g cukru 1 białko 1/2 łyżeczki cynamonu lub do smaku wykonanie: Masło roztapiamy w rondelku. dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
kruche ciasteczka 177

najchętniej bierze się do roboty i najchętniej wszystko co by robiła byłoby z czekoladą. Tym razem udało mi się Ją przekonać, że może być też coś bez czekolady. Kruche ciasteczka są idealne jako mała przekąska i co najważniejsze, wiemy co jemy. Najdłużej oczywiście czeka się na wychłodzenie ciasta, bo potem to szybko znikają z talerza ;) Składniki: kostka margaryn 3 szklanki(...)zagnieść na ciasto :) następnie postępujemy tak samo  ciasto zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na ok 30 min po tym czasie rozwałkować na cienki placek i wykrawać ciasteczka (moje foremki należały do mojej Babci więc jeszcze cenniejsze są :) ) piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st przez ok 10 min  Smacznego

Gotowanie z pasją
Piwne ciasteczka 186

wiecie co powstanie z połączenia piwa, mąki i masła? Jeśli nie, to ja wam napiszę genialne kruche ciasteczka, wystarczy do nich dodać ulubiony dżem, albo owoce i będziecie mieli co podjadać do kawki przez 3 dni, przynajmniej tyle te ciastka u nas wytrzymały. Pewnie gdyby je schowała to byłby dłużej ale leżały na wierzchu i kusiły każdego kto wchodził

Cynamonowe szczęście
Proste owsiane ciasteczka 265

Odkąd pierwszy raz zrobiłam najprostsze na świecie, trzyskładnikowe ciasteczka owsiane minęło sporo czasu i wielka rewolucja. Ciastki zostały przeze mnie upieczone już chyba w każdej wersji! A co najlepsze, zawsze zachwycały! Podstawowy przepis stał się super popularny. Wielokrotnie wracaliście do tego wpisu, prosiliście o niego w mailach. Jak ja żałowałam, że zrobiłam wtedy ciastkom tylko komórkową sesję i zamieściłam(...)obranego banana, dodaj miód i rozgnieć całość widelcem. Wsyp pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy nakładaj ciastka łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformuj masę na kształt ciasteczka, lekko spłaszcz. Piecz ciastki w temperaturze 180 stopni (program góra/dół) przez około 20 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego

Garniec Magalie
herbatniki a la angielskie 186

składniki: 300 g mąki pszennej 170 g maki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 125 g masła 125 ml mleka 1/2 łyżeczki sody ziarenka z ok. 1/4

Domowy Smak Jedzenia
Crumble z jagodami 177

Crumble to nic innego jak owoce zapiekane pod kruszonką. Możecie zrobić je na wiele sposobów, zamiast jagód świetnie nadadzą się maliny, porzeczki, jeżyny czy agrest –

Ciastkozercy
Domowe granola bars 207

Domowe granola bars to bardzo smaczna i zdrowa przekąska, którą można na przykład zapakować dziecku do szkoły i mieć pewność, że zamiast batona ze sklepu zje

kuchnia doski
ciasteczka kruche z budyniem czekoladowym 248

Słodkościom ze sklepu mówię zdecydowanie nie!!! Kruchutkie pyszne ciasteczka z dodatkiem budyniu czekoladowego na bazie margaryny Palma firmy Bielmar. Ciasteczka wyszły bardzo kruche o czekoladowym smaku z lekką nutą musu czarnej porzeczki. Ciasto: 1½ szklanki mąki 3 torebki budyniu czekoladowego czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 200 g margatyny 2 jajka

Kulinarne pyszności Molki
Drożdżówki z serem i malinami 189

Piekę dużo i chętnie testuję nowe przepisy. Mam jednak ciasta, które upiekłam zaledwie kilka razy, tylko po to, żeby pokazać je na blogu. Ale mam też

Ciastkozercy
Ciastka krakowskie 304

domu. Koniecznie z domowymi powidłami i margaryną Palma… ,,z murzynkiem”, jak się u nas mawiało. Powidła, można ewentualnie zastąpić inną konfiturą, ale nie dżemem, ponieważ się rozleje. Ciasteczka są dość twarde, dzięki czemu można je przechować w puszce 2 – 3 tygodnie, i mieć zawsze pod ręką coś słodkiego do kawki Składniki: 1 kostka margaryny Palma firmy Bielmar(...)układamy płasko na blasze wyłożonej papierem. Na środek każdego krążka, nakładamy po pół łyżeczki powideł. Ciasto w trakcie pieczenia trochę się rozleje, więc nie układajcie zbyt blisko siebie. Ciasteczka pieczemy w 180ºC przez około 25 – 30 minut. Wyjmujemy zarumienione, gorące będą miękkie, ale kiedy ostygną to stwardnieją. Artykuł Ciastka krakowskie pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
Angielskie ciasteczka maślane bez proszku do pieczenia – pychotka 200

Witajcie, Dzisiaj chciałabym Wam polecić przepis na pyszne angielskie ciasteczka maślane (shortbread). To moje ulubione ;). Zachęcam Was do wypróbowania przepisu, przekonacie się sami, że warto. Składniki: 340 g masła 1 szklanka cukru białego + 3-5 łyżek cukru brązowego 1 łyżka olejku waniliowego 3 ½ szklanki mąki typ 550 ¼ łyżeczki soli Wykonanie: Cukier biały, margarynę, olejek waniliowy ucierać mikserem do czasu

Przepisy Babci
Bezy z lodami jagodowymi 213

Ośmielona sukcesem mojej pierwszej pavlovej postanowiłam jeszcze raz przymierzyć się od bezów. Tym razem w pysznej, letniej jagodowej wersji – tak powstały bezy z lodami :) Do

Ciastkozercy
WEGAŃSKIE KOKOSANKI Z DŻEMEM – kokosowe ciastka 270

cukru 50 g mąki 180 ml mleczka kokosowego 80% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wymieszaj i z gotowej masy uformuj ciasteczka. Piecz je 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Kiedy ciastka ostygną przełóż je dżemem lub ulubionym kremem. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału

Via Gusto
Ciastka Owsiane z Truskawkami w Kształcie Serduszek 244

minut do lodówki. 3. Ciasto po wyjęciu z lodówki zostawiamy na folii, zdejmujemy tylko folię z wierzchu ( patrz FILM ) i ciasto wałkujemy na grubość około 5mm. Z ciasta wycinamy ciasteczka w kształcie serduszek i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Żeby łatwiej było wziąć wycięte ciasteczko można od spodu przez folie podważyć je ręką ( patrz

Mała Cukierenka
Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego 192

delikatnych ciastek z kleikiem ryżowym w roli głównej. Tym razem posiadają pyszny oraz kuszący posmak chałwy z kokosową nutą! Jeśli jesteście miłośnikami tego przysmaku to zapewne pokochacie i te ciasteczka.  Polecam!   (około 16 sztuk) 100g kleiku ryżowego (bez dodatków) 125g masła/margaryny  50g pasty tahini 50g wiórków kokosowych 100g cukru   2 jajka 1/2 łyżeczki proszku(...)ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach.  (Ciastka powinny być odrobinę zarumienione.) Ciasteczka ostudzić na kratce. (Początkowo będą bardzo delikatne, ale później nabiorą kruchości

Di gotuje