ciasteczka - 38923 przepisów (strona:601/2595)

Smalcówki bezglutenowe w dwóch odsłonach – przepis krok po kroku 146

Wielkanoc, a co za tym idzie czas wypieków, postanowiłam podzielić się z Wami moją wersją ciasteczek, potocznie zwanych smalcówkami. Moja Mama zawsze piekła smalcówki na święta, bo to ulubione ciastka mojego Taty. Ja postanowiłam pójść krok dalej i przygotować je w dwóch odsłonach – klasycznej oraz w formie ciasteczek z dziurką Oczywiście moje smalcówki są bezglutenowe, a do ich nadziewania

Okiem Blondynki by McBlondi
Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru) 126

dłoniach i umieszczamy na blaszce z papierem do pieczenia. 4. Możecie posypać dodatkami wedle uznania i pieczemy 15-20 min w 180 stopniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 ciastka: 110 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ptysie z kremem jeżynowym 182

Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszamy temperaturę do 175 i ciastka suszymy jeszcze przez 10 minut . krem: Jeżyny mrożone Hortex podgrzewamy aż puszczą sok, a następnie miksujemy blenderem i przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie

Bon appetit mon amie
PROSTE CIASTKA BEZGLUTENOWE 237

Łatwe i bardzo szybkie ciasteczka bezglutenowe. Tak proste, że przygotowywała je moja ośmioletnia Córcia. Sama odmierzała składniki, zagniatała ciasto, rozwałkowywała, wykrawała, dekorowała i na końcu także zajadała... Ze wszystkiego mając niesamowitą frajdę. I oto w tym wszystkim chodzi, by pieczenie sprawiało radość, a gotowy produkt smakował, jej posmakował i to nawet bardzo, od razu zniknęło 10 sztuk... :-) Inspiracją był(...)nagrzanym do 180*C, termoobieg do lekkiego przyrumienienia, u nas ok.16 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystudzenia. Schłodzone ciastka dekorować roztopioną na parze wodnej czekoladą. Można także ciasteczka przed wstawieniem do piekarnika posmarować rozbełtanym białkiem i posypać grubym cukrem (u nas trzcinowym). Choć nie jestem fanką czekolady, to te z czekoladą były zdecydowanie smaczniejsze...nie wiem, może

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka wielkanocne 137

Powoli zbliżamy się do świąt Wielkanocnych. Dzisiaj prezentuję świąteczne ciasteczka. Zdobienie takich ciasteczek może być fajną zabawą dla naszych najmłodszych członków rodziny, do czego szczerze namawiam:)) Składniki 250 g masła 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia dekoracje (koraliki,posypka itp) … Czytaj dalej Ciasteczka wielkanocne

gotuj ze mną
Makaroniki francuskie 151

Małe cudeńka. Przepyszne i słodkie ciasteczka. Idealne do niedzielnej kawy. Polecam przygotować je już teraz i delektować się ich smakiem.  Składniki : * 3 białka  * 200g cukru pudru  * 125g zmielonych migdałów  * barwnik spożywczy  * dowolny krem maślany do przełożenia ciasteczek Przygotowanie : Białka ubić na sztywno. Dodać połowę przesianego cukru i wymieszać mikserem. Dodać drugą część cukru i wymieszać(...)rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać po trochę masy. Odstawić na 30-40 minut do wyschnięcia. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni. Piec makaroniki 15 minut. Wystudzić. Ciasteczka przełożyć kremem

Magiczne Życie Marty
CIASTKA Z KAJMAKIEM I CHIA 146

Helio, 1 łyżeczka kakao, 2 łyżki nasion chia, szczypta soli WYKONANIE Miękkie masło mieszamy z mąką, kajmakiem i pozostałymi składnikami. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy, na środek każdego ciastka robimy wzorek przy pomocy widelca. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 12 minut

słodki bratek
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA (V) 263

wegańskiego) 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie owsiane) 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki czekoladowych dropsów Przepis: Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe.   Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą i następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę(...)Całość zagniatamy na gładkie ciasto.  Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego.  Tak przygotowane kulki układamy w sporych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.  Smacznego! Inspiracja

Emcia Pichci
Najlepsze "Chocolate Chip Cookies" - ciasteczka z kawałkami czekolady. 119

przygotowanie jest z jednej strony proste, a z drugiej często pojawiają się problemy z konsystencją, smakiem, czy wyglądem. Dziś prezentuję Wam przepis na pyszne, kruche i ładnie wyglądające ciasteczka.  Składniki: 60 g orzechów makadamia 200 g czekolady (gorzkiej/mlecznej) 150 g masła w temp. pokojowej 1 łyżeczka soli morskiej 240 brązowego cukru (jasnego) 75 g jajek ( 3 małe żółtka + dopełniamy(...)przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy 2 minuty i odstawiamy na 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 170 °C. Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. Używając łyżki do ciasteczek, lub do lodów formujemy z ciasta kuleczki i układamy na papierze. Zachowujemy odstępy, aby podczas pieczenia nam się nie złączyły. Pieczemy ok. 12 minut i odstawiamy do ostygnięcia na metalowej kratce

DominikaDolci
Kokosanki 150

Ciastka pełne wiórków kokosowych. Niezwykle proste i do szybkiego przygotowania

Przepisy Kulinarne
Deser kokosowo-kajmakowy 712

szklanka pokruszonych ciasteczek Digestive (ok. 100 g), 3 łyżki roztopionego masła, 150 g czekolady mlecznej, 250 ml śmietanki 30%, 500 g serka mascarpone, 6 żółtek, 4 łyżki cukru pudru, 1 puszka gotowej masy kajmakowej, 1 szklanka wiórków kokosowych, 50 g starkowanej mlecznej czekolady. Nieodzowny drobiazg na poprawę humoru - czyli deser :) Dzisiaj zaproponuję dosyć słodki deser kokosowo-kajmakowy, którego bazę stanowi(...)krem z serkiem mascarpone i koglem-moglem, a dodatki w postaci kajmaku, czekolady i wiórków kokosowych - doskonale uzupełniają całość. Z podanych składników wychodzi 6 porcji deseru. Pokruszone na "piasek" ciasteczka wymieszać dokładnie z roztopionym i wystudzonym masłem. Przygotować pucharki do deserów. Na dno każdego z nich wsypać po około 2 łyżek ciasteczek. Wyrównać warstwę. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej

Świat Domowej Kuchni
Ciasteczka wiatraczki 208

Bardzo smaczne ciasteczka dla każdego. Wyglądają na skomplikowane, ale robi się je bardzo prosto i szybko. Składniki Ciasto: 40 dkg mąki pszennej 25 dkg margaryny 2 żółtka 1 dkg drożdży 4 łyżki śmietany 18 % Dodatkowo: cukier puder do obtoczenia 1. Z mąki, margaryny, drożdży, żółtek i śmietany zagniatamy ciasto i rozwałkowujemy. 2. Z ciasta wycinamy małą literatką kółeczka 3. Każde(...)kółeczko nacinamy z czterech stron , ale nie do końca. 4. Każde skrzydełko wiatraczka sklejamy do środka. 5. Ciasteczka układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Pieczemy około 20-25 minut w temp. 180 stopni, aż się zarumienią 7. Jak ciasteczka się ostudzą to obtaczamy je w cukrze pudrze (na gorących roztopił by się cukier). SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Cynamonowo-czekoladowa tarta z nutą wanilii i serkiem ricotta 171

lodówki patrzyła na mnie smutnymi oczami. I tak w mojej głowie powstał przepis na te tartę. Miałam ochotę (jak zawsze) na cynamon  :) A że niedawno dorwałam krem z ciasteczek speculoos, To wszystko zaczęło układać się w jedną, smakowitą całość :) Składniki: Ciasto: 300 gram mąki 100 g cukru pieczenia 100 g margaryny lub masła pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka(...)serka ricotta 200 g czekolady deserowej 50-60 gram cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis laska wanilii 2-3 łyżki kremu z ciasteczek speculoos (ja miałam akurat z Lidla) Wykonanie: Suche składniki na kruche ciasto mieszamy w jednej misce. Dodajemy masło/margarynę, wbijamy jajko, zagniatamy. Ciasto odkładamy do lodówki. Połowę czekolady rozpuszczamy

CynamonemPoOczach
Szarlotki MINI 213

wyjmować wyciętego ciasta z środka krążka), delikatnie przenieść na jabłka.  Z trzeciej części ciasta wyciąć małymi foremkami listki, i ułożyć je na około  na brzegach każdego ciastka. Posmarować wszystko roztrzepanym jajkiem Piec ok 20-25 min w temp

Z Marcepanem

Proponowane wyszukiwania