ciasteczka - 38923 przepisów (strona:603/2595)

MĄKI NATURALNIE BEZGLUTENOWE. JEDZ BEZ OBAW ;) 167

Doskonałe źródło potasu, magnezu, cynku, witaminy E oraz witaminy  z grupy B. Wykorzystywana podobnie jak mąka z orzecha włoskiego: do ciast, ciasteczek, zagęszczania oraz jako posypka i panierka. Mąka sezamowa Ma słodki smak i intensywny aromat. Zawiera duże ilości wapnia, białka, magnezu, fosforu, cynku, miedzi i żelaza(...)Wykorzystywana jako dodatek do ciast, ciasteczek, naleśników, do wyrobu chałwy oraz jako panierka. Mąka słonecznikowa Ma smak i aromat charakterystyczny dla pestek słonecznika. Jest bogata w błonnik, białko, cynk, nienasycone kwasy tłuszczowe i żelazo. Zawiera witaminę A, D i E oraz B6. Jest świetnym dodatkiem do słonych

BezglutenowaIzabela
Blogowy Dzień Dziecka i Największe w Historii Wspólne Śniadanie//Dziecięco. Maślane naleśniki na dzień dziecka poproszę 234

mną zrobiłaś zamiast po szwabsku ja po francuskiemu:( -Poczty Polskiej (sorry nie podlinkuje Was wybaczcie) -Cierpliwej  Milenki   (-Teee F. to jest pyszne!-Wiem!-Kto piekł te ciastka!-Milena!-Trzeba ją porwać...albo nie...zaadoptować...będzie legalniej!-Nooo) -wszystkich wariatek&wariata biorących udział w naszym śniadaniu(...)próbę utrzymania nastroju TEGO nastroju z tamtych lat :* Mogłam dziś wstać z łóżka szybciej niż  ustawa  budzik przewidywał. Dobrać się do prezentu. Poczuć się jak dziecko jedząc ciastko jeszcze przed śniadaniem (o maaaatkoooo i`m in heaven jakie one dobreee! nigdy takich dobrych mi się upiec nie udało!)  i na dodatek polecieć na łeb na szyję wypróbować

U Fiolki
Ciasteczka maślane 169

Najprostsze ciastka na świecie. Kruche, delikatne, rozpływające się w ustach. Nie zmieniają kształtu w piekarniku.  Idealne do kawy lub herbaty 😊 Składniki: 1 szklanka mąki pszennej + 120 g mąki pszennej do wersji kakaowej  240 g masła  6 łyżek cukru pudru +2 łyżki do wersji kakaowej  30 g kakao  opcjonalnie skórka z pomarańczy, aromat waniliowy, cytrynowy

Słodka Strefa
Zazulki 109

Jedne z najlepszych, tak prostych w wykonaniu, domowych ciastek jakie kiedykolwiek jadłam. Idealny sposób by łatwym sposobem zachwycić gości. Składniki -2,5 dag drożdży -1/4 szkl. śmietany -500 g mąki -150 g margaryny -150 g smalcu -cukier wanilinowy -3 jajka -słoik dżemu porzeczkowego (używam domowego, z tego przepisu. Sklepowe mogą być zbyt słodkie) -250 g cukru pudru -orzechy

Zielona Kuchnia
Cebulowe talarki 127

Świetna alternatywa słodkich ciastek, a także...idealna przekąska do piwa. Proponuję również spróbować wersję z większą ilością soli lub dodatkiem ulubionych ziół. Znikają w mgnieniu oka ;-) Składniki -2 szkl. mąki -10 dag margaryny -2 średnie cebule -2 żółtka -3 łyżki śmietany -czubata łyżeczka proszku do pieczenia -pół łyżeczki soli Przygotowanie Cebulę obrać i posiekać. Z mąki, margaryny, śmietany, żółtek

Zielona Kuchnia
KOKOSANKI 173

Kokosanki ❤❤❤  Któż nie lubi tych małych słodkości? Są dla mnie wspomnieniem dzieciństwa i ... ciężkich czasów, kiedy w miejscowej piekarni można było kupić na wagę jedynie kokosanki i ciastka paryskie ... 😊 Lekko chrupiące na zewnątrz, z miękkim środkiem, robi się je baaardzo szybko, a co najważniejsze zawsze się udają 😉  Są super pomysłem na wykorzystanie białek, które czasem zalegają

Walijskie Pichcenie
Pompadurki z brzoskwiniami ciasteczkowymi 230

Pompadurki z brzoskwiniami - pyszność z ciasta twarogowego Pompadurki to pyszne ciastka z ciasta twarogowego oryginalnie nadziewanie śliwkami węgierkami. Z braku śliwek w zaprzyjaźnionym warzywniaku postanowiłam zaeksperymentować i upiec pompadurki z brzoskwiniami ciasteczkowymi tzw. ufo. Składniki na pompadurki 250 dag mąki 250 dag twarogu 250 dag margaryny cukier waniliowy – opcjonalnie

Korniszonki
Ciasteczka maślane 162

Dawno nie było nic słodkiego..no i dziś upiekłam ciasteczka..ciasteczka -stempelki..tylko po upieczeniu za bardzo nie widać napisu, ale mniejsza z tym , ważne ze smaczne . 25 dkg miękkiego masła 20 dkg cukru 1 jajko 1 żółtko 50 dkg mąki  szczypta soli cukier wanilinowy Cykoria szczypta imbiru i cynamonu Mąkę wymieszać z cukrami, imbirem i cynamonem.Żółtko(...)jajko wymieszać widelcem.Dodać do reszty składników, szybko zarobić ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny.Wałkować na grubość 5 mm, wykrawać ciasteczka foremką lub szklaneczką, wycisnąć foremką wzorek i układać na blaszce wyłożonej papierem dnia.Piec 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Wakacyjnie. I lody malinowe z ricotty 214

Tymczasem zostawiam Was z absolutnie bajecznymi lodami, na które przepis znalazłam u Komarki . Gdy jednak zerknęłam na stronę Half baked harvest i zobaczyłam oryginalny przepis wiedziałam, że te miodowe ciasteczka są strzałem w dziesiątkę. Zmiksowałam więc oba pomysły, dodałam i ciasteczka, i sos malinowy, i wyszły mi lody, którymi zajadali się wszyscy. Są kremowe, sernikowe, owocowe i orzeźwiające. Po prostu(...)idealne - teraz już na pożegnanie lata... Lody malinowe z ricotty z miodowymi ciasteczkami Składniki: (na 1,5 l lodów) 400 g ricotty 250 g płynnego miodu 1/8 łyżeczka soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1/2 cytryny 250 ml śmietany kremówki (38%) 250 g malin 60 g ciastek miodowych coulis: 250 g malin 2 łyżki cukru Najpierw przygotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche ruloniki z marmoladą 190

Sposób przygotowania: 1. Mąkę, ser i masło połączyć ze sobą, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 3 cm, radełkiem wykrawać prostokąty. Każdy prostokąt cienko posmarować marmoladą. Zwinąć w rulonik. 2. Ciastka układać złączeniem do dołu, piec do zrumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. 3. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Wuzetka 174

blogów kulinarnych w internecie tyle różnych wersji tego klasycznego ciastka :) To zróżnicowanie dotyczy zarówno przepisów na krem jak i na same blaty czekoladowe - tu spotkać się można i z ciastem ucieranym i oczywiście ze zwykłym biszkoptem. Natomiast krem to najczęściej bita śmietana, ale niektóre jego wersje to kremy na bazie twarogu, kwaśnej śmietany lub połączenie kwaśnej śmietany i śmietany

Opowieści z piekarnika
Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 307

Śledzie z papryką i ogórkiem SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Seromak świąteczny Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA  Piernik długodojrzewający Babka z likierem kawowym Śmietanowiec z galaretkami Ciasto czekoladowe z orzechami i jabłkami 3bit bez pieczenia King bez pieczenia Ciasto

Lena Gotuje
Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe 240

Proste, dwuskładnikowe ciasteczka, w sam raz na leniwy dzień Potrzebujemy tylko banany i wiórki kokosowe! Już sam superapetyczny zapach dochodzący z piekarnika w czasie ich pieczenia powoduje, że ślinka cieknie Polecam! Składniki (na 6 ciastek): 2 duże dojrzałe banany 6 łyżek wiórków kokosowych Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. W naczyniu banany rozgniatamy widelce, dodajemy wiórki kokosowe(...)całość mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia albo matą silikonową. Łyżką nakładamy masę, a palcami formujemy ładne w kształcie ciasteczka Pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez 20 minut albo aż ciasteczka będą miały złocisty kolor. Smacznego! * Przepis podejrzałam u AnarchistKitchen. Artykuł Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
23. Ekspresowe ciasteczka kawowe 229

pyszne. Robi się je w mgnieniu oka. Zawierają składniki, które każdy ma w swojej kuchni. Czy to nie brzmi jak ciasteczka idealne? Do tego świetnie sprawdzają się w roli prezentu. Wystarczy zawiązać wokół nich kokardkę, a będą wyglądać bardzo efektywnie. A do tego smakują każdemu! Goryczkę kawy idealnie przełamuje ich słodkość, a kryształki cukru nadają chrupkości. Można dowolnie je modyfikować(...)przesiewamy do miski, dodajemy cukier, sodę oraz sól, dokładnie wszystko mieszamy. 3. Dodajemy olej, mieszając wszystko dokładnie. Identycznie postępujemy z kawą. 4. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ciasteczka przez 20 - 30 minut, doglądając je często, ponieważ bardzo łatwo je spalić. Docelowo mają być zarumienione. Smacznego! Porady Gdyby masa była zbyt lejąca, należy dodać więcej mąki (ma być jednak

Pland based fille