Plastry karkówki wieprzowej w ciemnym sosie piwnym z cebulą oraz papryką, pieczone w piekarniku. Fantastyczny obiad! Mięciutkie i kruche mięso, dosłownie rozpływające się w ustach w
Kuchnia MagdaLenyTarallini dolci – włoskie ciasteczka to słodka wariacja inspirowana przekąską o nazwie tarallo. Tradycyjne tarallo to produkt, który pochodzi z Apulli. Jest on wpisany na listę tradycyjnych włoskich produktów rolno-spożywczych. Tak naprawdę znajdziemy go również w innych regionach, gdzie będzie się trochę różnił składem, dodatkami lub formą. Jeśli macie ochotę na coś wytrawnego to polecam przepis, który kiedyś już(...)tutaj publikowałam – Taralli z kolendrą . Dziś zapraszam Was na słodką wariację Polecam Wam ten przepis, dlatego, że ciasteczka są mega smaczne i bardzo szybko się je przygotowuje. Dodatkowo nie zawierają nabiału Dlatego to ciastka idealne dla wegan A jeśli nie używacie alkoholu, piwo możecie zamienić na wersję bezalkoholową Tarallini dolci – włoskie ciasteczka Składniki na 40 taralli
365 dni dookoła kuchniQuesadilla to danie kuchni meksykańskiej, wykonane z tortilli z serem oraz dodatkiem przeróżnych składników. Najczęściej tortillę składa się na pół, jednak można również użyć dwóch placków
Kuchnia MagdaLenyCiasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z
Kuchnia MagdaLenysernik możemy też upiec bez spodu który jest w przepisie ale zawsze smaczniejszy ze spodem. Składniki powinny być w pokojowej temperaturze . podaje składniki na spód 280 g ciastek korzennych lub innych ale ciemnych podobnych, 100g masła . zmielone ciastka i masło wyrobić i wyłożyć przygotowaną tortownicę. Dajemy na ten czas do lodówki. Masa serowa 1 kg sera półtłustego mielonego
Moje Wyrobyopakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej (140 gram) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 2 budynie śmietankowe 900 ml zielonego soku Kubuś lub Pysio ok 370 gram ciastek delicji 3 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietany 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz cukier(...)gotującego się soku, całość zagotowujemy i ściągamy z gazu, następnie dodajemy jedną galaretkę agrestową i mieszamy aż się rozpuści, Gorący owocowy budyń wylewamy na ostudzony biszkopt, na wierzchu układamy ciastka delicje (czekoladą do góry ) i odstawiamy ciasto do przestygnięcia , możemy wstawić do lodówki, w 200 ml gorącej wody rozpuszczamy cytrynową galaretkę i odstawiamy ją do całkowitego ostygnięcia, ubijamy śmietanę
Blog kulinarny S9.PLwanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/francuskie-bueczki-z-makiem.html), francuskie bułeczki z serem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/francuskie-bueczki-z-serem.html), ciastka francuskie z marmoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/ciastka-francuskie-z-marmolada.html), francuskie ślimaczki z mięsem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html),
Waniliowe Improwizacjetamtej pory czekałam na Dzień Tonący w Serduszkach, żeby się nimi podzielić...no i nie wyszło, ale chociaż jeszcze miesiąc będzie się zgadzał. Między kruchymi, migdałowo-cytrynowymi warstwami ciasteczek z nutą cynamonu można ukryć najpiękniejsze myśli, serdeczności i wyznania dla ukochanej osoby, przyjaciela lub sąsiadów. Taka forma słodkości z liścikiem z własnoręcznymi zdobieniami i pomysłami na treść z pewnością zauroczy(...)każdego obdarowanego. Mnie bardzo ujęła sama forma ciasteczka-listu, bo bardzo lubię listy...najlepiej te pisane odręcznie, które w dobie internetowych komunikatorów wydają mi się dużo bardziej intymne, cenne i osobiste ;) Te papierowe serdeczności i pozdrowienia do dziś trzymam w szufladzie w moim pudełku wspomnień i bardzo lubię do nich wracać, przypominając sobie to przyjemne uczucie zaskoczenia, gdy kartka
Kuchnia w Słońcu Skąpanaproszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 250 g mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Polewa: 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki masła, 3 łyżka śmietany 18% Dodatkowo: dżem truskawkowy, słodycze do dekoracji Do nasączenia: gorzka herbata WYKONANIE: Biszkopt(...)uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy śmietanę, mieszamy. Złożenie tortu. Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 krążek smarujemy kremem oreo z ciasteczkami, 3 krążek smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem oreo bez ciasteczek. Boki ciasta ozdabiamy polewą. Na wierzchu układamy czekoladki i ciasteczka
słodki bratekbyć od razu blacha ciasta, ale może być to na przykład deser w szklankach. Taki deser przeważnie przygotowuję na produktach mlecznych/nabiałowych. Można do niego dodać świeże owoce, galaretki, ciasteczka, dżem lub co tylko dusza zapragnie. Ja dziś zrobiłam deser o smaku szarlotki, na bazie mleczka zagęszczonego i prażonych jabłek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 150ml mleczka zagęszczonego niesłodzonego(...)ulubione ciasteczka (u mnie słomka ptysiowa) 1 duże jabłko cynamon 0,5 łyżeczki cukru pudru 0,5 łyżeczki cukru waniliowego płaska łyżeczka żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przygotowanie deseru zaczęłam od uprażenia jabłka. Można też użyć gotowych kupnych jabłek prażonych, jeśli ktoś woli. Jabłko obrałam, usunęłam gniazdo nasienne a resztę pokroiłam w kosteczkę i przełożyłam do rondelka. Dolałam odrobinę
Waniliowe Improwizacjeżółtek 1 całe jajko 100 g masła opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Masa oreo: 250 g serka mascarpone 10 zmielonych ciasteczek Oreo Dodatkowo: polewa mleczna Helio 10 pokruszonych ciasteczek Oreo Wykonanie: Najpierw robimy rozczyn: Do miseczki wlewamy 3 łyżki mleka, 1 łyżeczkę cukru i łyżkę mąki, dodajemy drożdże i mieszamy. Odstawiamy(...)elastyczne. Miskę z wyrobionym ciastem odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotowujemy krem. Serek mascarpone mieszamy ze zmielonymi ciasteczkami. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki. Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość. Po wyrośnięciu smażymy
Podróż w kulinaria