truskawkowa, mascarpone wymieszane z mlekiem, pokrojone truskawki i pokruszona beza. Deserki wyszły pyszne :-) Składniki na 4 porcje: 250 g serka mascarpone 6 - 8 łyżek mleka 1 łyżeczka cukru pudru ciastka typu petitki mini biszkopciki galaretka truskawkowa świeże truskawki 2-3 bezy 1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do zastygnięcia. Musimy sobie przygotować wcześniej, żeby była gotowa(...)będziemy robić deser. 2. Ciastka kruszymy do miseczki, dodajemy do nich mini biszkopciki i mieszamy. Przesypujemy do pucharków. 3. Galaretkę kroimy w kosteczkę lub tak jak ja mieszamy zastygniętą mieszamy widelcem. Przekładamy do pucharków. 4. Serek mascarpone przekładamy do miseczki, dodajemy mleko i cukier puder. Mieszamy łyżką do momentu połączenia się z mlekiem. Jak byłby za gęsty, to możemy
kruche babeczkiZupa serowo-kalafiorowa to pyszna wiosenna propozycja dla fanów sera! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/11\/zupa-serowo-kalafiorowa-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content
Bardzo Gruby SmokBrzoskwiniowa straciatella to świetne ciasto bez pieczenia. Idealne na ciepłe dni, ale będzie smakować równie fantastycznie bez względu na porę roku Składniki na ciasteczkowy spód: 250 g ciasteczek petite beurre (korzystam z tych grubych ) 120 g masła 1 czubata łyżka kakao Przygotowanie: Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka blenduję na piasek i dodaję do nich kakao. Mieszam i ciasteczka wsypuję(...)roztopionego masła. Łączę z masłem do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy wielkości 21-22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wsypuję ciasteczka i formuję z nich boczki i dno tortownicy. Tortownicę wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję galaretkę i masę. Składniki na warstwę brzoskwiniową: 1 galaretka brzoskwiniowa 250 ml wody 1 duża puszka brzoskwiń (820 g) Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczam w gorącej
Słodki sentymentProponuję dziś przepis na bardzo proste i bardzo smaczne ciasteczka z niewielkiej ilości składników, a na dodatek bez cukru i bez jajek . Słodycz zapewniają banany . Ciasteczka nie są z tych suchych i chrupiących, są miękkie i nawet trochę wilgotne . Idealne do kawy lub herbaty. Z tego przepisu wychodzi niewielka ilość ciasteczek, akurat na raz , serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony
Kawa z mlekiemJeżeli lubicie mięsne obiady i lubicie przygotowywać dania na parze, karczek wieprzowy na parze to strzał w dziesiątkę! Pyszny i robi się niemal sam. {"@context":"http
Bardzo Gruby SmokMakaron z serem i truskawkami to pozycja obowiązkowa w czerwcu na obiad w upał. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/07
Bardzo Gruby SmokGrillowanie to popularna metoda przyrządzania różnych potraw. Krótki czas obróbki termicznej bez potrzeby użycia tłuszczu, a do tego wyjątkowy smak sprawiają, że dania z grilla cieszą
Kuchnia MagdaLenySałatka z awokado jest niezwykle pożywna. Jest to świetny sposób na zjedzenie bardzo dobrego dla zdrowia awokado przez osoby, które nie przepadają za jego smakiem. {"@context
Bardzo Gruby Smokdodatkowo podkreśla jej wartość w kuchni. Dlaczego warto mieć wałkownicę do ciasta? Precyzja i jednolitość: Wałkownica do ciasta pozwala osiągnąć jednolitą grubość ciasta, co jest niezwykle istotne przy przygotowywaniu ciastek, pierogów czy chlebów. Dzięki temu wszystkie części dania będą gotować się równomiernie, a tekstura będzie idealnie dopasowana do naszych preferencji. Elastyczność w kuchni : Posiadanie wałkownicy daje nam możliwość eksperymentowania(...)różnymi przepisami i kształtami. Niezależnie od tego, czy chcemy upiec tradycyjne tarty, czy może wypróbować oryginalne kształty ciastek, wałkownica pozwoli nam dopasować ciasto do naszych wizji kulinarnej. Łatwość użytkowania : Wałkownica do ciasta jest intuicyjna w obsłudze. Wystarczy umieścić kulkę ciasta pomiędzy wałkami i równomiernie rozwałkować. Dzięki specjalnie zaprojektowanym uchwytom mamy pełną kontrolę nad procesem i możemy dostosować nacisk wałków
Trochę smakuDomowa strucla drożdżowa to jedno z moich ulubionych ciast. Mogłabym ją jeść na okrągło, zmieniając tylko nadzienie. Ostatnio gościła u nas strucla orzechowa , która szczególnie przypadła
Kuchnia MagdaLenyGdy dni stają się dłuższe i cieplejsze, a wakacje i dobra zabawa wiszą w powietrzu, wielu z nas sięga po swój ulubiony gatunek rumu. Z jego
Kuchnia MagdaLenySernik jest jednym z najpopularniejszych ciast. Ma swoich zwolenników nie tylko w Polsce, ale też za granicą. Jak sama nazwa wskazuje, wykonuje się go z sera
Kuchnia MagdaLenySzukasz lodówki w dobrej cenie? Czasami awaria sprzętu potrafi zaskoczyć w najmniej spodziewanej chwili! Zobacz najlepsze urządzenia, które nie zrujnują twojego budżetu, a przy tym - zadbają
Kuchnia MagdaLenyKurczak w sosie paprykowym jest świetnym daniem obiadowym, które szczególnie zasmakuje fanom papryki ale nie tylko. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads
Bardzo Gruby SmokBananowy koktajl białkowy to propozycja dla każdego, kto chce/potrzebuje zwiększyć ilość białka w swoim pożywieniu. Oczywiście z wykorzystaniem produktów o standardowej ilości białka przepis ten może
Bardzo Gruby Smok