jogurtu greckiego 150 g waniliowego skyru 200 g proteinowego puddingu waniliowego 2 płaskie łyżki żelatyny W rondelku umieszczamy mleko, masło oraz kakao, podgrzewamy, aż do połączenia. Ciasto + ciastka miksujemy partiami w rozdrabniaczu na piach. Przesypujemy do dużej miski. Dodajemy rozpuszczone, lekko przestudzone masło z mlekiem i kakao, krem czekoladowy oraz dżem. Mieszamy do połączenia (jeśli uznasz, że masa jest(...)zbyt „mokra” dodaj więcej zmiksowanych ciastek, a jeśli nie chce się dobrze połączyć, wlej odrobinę więcej mleka). Tortownicę (24 cm) wykładamy na spodzie papierem do pieczenia, dajemy przygotowaną masę bajaderkową, dokładnie dociskamy. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Odstawiamy. Miękkie masło ucieramy na puch. Pod koniec dodajemy krem czekoladowy oraz mascarpone. Miksujemy krótko, tylko do połączenia
Smaki Na TalerzuMimo jesieni można poczuć się jak na wakacjach. Wystaczy usmażyć gofry! Nieważne czy same, z bitą śmietaną, owocami czy z dżemem . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby SmokPrzedstawiam pizzę w rewelacyjnym wydaniu. Pizza blanca to pizza biała bez sosu pomidorowego. Przygotowana na cienkim i chrupiącym spodzie, z sosem beszamelowym oraz pysznymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenySernik dyniowy przygotowany na korzennym, a'la biszkoptowym spodzie z masą na bazie serka mascarpone i jogurtu greckiego z dodatkiem puree z dyni. Na wierzchu sernika
Kuchnia MagdaLenyZupa krem marchewkowo-selerowa jest pyszna i będzie smakować każdemu. Co więcej nada się na każdą porę roku – zarówno zimą, jak i latem. {"@context":"http
Bardzo Gruby SmokDzisiaj mija dokładnie 7 lat od kiedy założyłam bloga Kuchnia MagdaLeny i postanowiłam dzielić się z Wami moimi przepisami. Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten
Kuchnia MagdaLenyŚLIWKAMI (mrożonymi) i kokosową kruszonką Ciasto drożdżowe ze śliwkami najlepiej smakuje jesienią i zimą – już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto… ZOBACZ PRZEPIS MARCHEWKOWE CIASTKA z orzechami włoskimi w karmelu (wegańskie, orkiszowe) W czasie jesiennym warto wykorzystać sezonowe produkty. Do przygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy
Via Gustoserem i pieczarkami podasz na stół jako przekąskę na imprezę i Sylwester bądź kolację na ciepło. To szybka i ładnie prezentująca się przekąska. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na ciastka francuskie na wytrawnie z żółtym serem, pomidorkami i pieczarkami oraz kilka ciekawych porad. Ciasto francuskie z serem i pieczarkami SKŁADNIKI: 300 g ciasta francuskiego – 1 opakowanie 2 łyżki(...)ciasta ułóż połówkę z sera, ułóż pomidorki i pieczarki. Całość posyp solą, pieprzem, oregano i lubczykiem, skrop równomiernie oliwą. Możesz użyć oliwy czosnkowej . Porady Przyprawy są dowolne. Do wytrawnych ciastek z ciasta francuskiego pasować będzie także bazylia, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka. Żółty ser można zastąpić mozzarellą, parmezanem, cheddarem. Do ciasta francuskiego w wytrawnej wersji pasować będzie dodatek
Zasmakuj KuchniTarta z kurczakiem i boczkiem to idealne rozwiązanie na ciepłe danie, które możemy szybko przygotować zanim przyjdą goście, a potem już tylko czekać na wyjęcie z
Bardzo Gruby SmokW sezonie dyniowym koniecznie trzeba znajdować kolejne formy, w jakich z apetytem można zjeść to pomarańczowe warzywo. Może na słodko? Ciasto dyniowe z żurawiną będzie jak
Bardzo Gruby SmokMaślaki? Podgrzybki? Borowiki? Prawdziwki? Kurki? Pieczarki? Każdy smaczny grzyb zbierzemy i przyrządzimy z niego coś pysznego! Łapcie pomysły Mięso z grzybami Schab w sosie z prawdziwków
Bardzo Gruby SmokŻeberka w piwie zasmakują wszystkim koneserom żeberek i będą prosić o dokładkę! Warto je przygotować na rodzinny obiad. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokZupa meksykańska z grzybami zasmakuje na pewno wszystkim fanom kuchni meksykańskiej, kukurydzy i grzybów pod każdą postacią. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content
Bardzo Gruby SmokW sezonie malinowym koniecznie trzeba zrobić na zimę dżem i sok malinowy. Robi się szybko i prosto, a potem smakuje świetnie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby Smokpolecam dodatek orzechów brazylijskich, włoskich lub pekan, orzechy nerkowca, pistacje, orzeszki ziemne solone lub nie. Suszone owoce Polecam suszone owoce, takie jak daktyle, figi, śliwki, krążki jabłek, suszone morele. Ciastka, kulki owsiane Polecam ciasteczka kruche, niezbyt słodkie, krakersy, gorzką czekoladę połamaną na kawałki, praliny kawowe lub z dodatkiem chałwy, mocno czekoladowe ciastka do pochrupania, wszelakie kulki z płatków
Zasmakuj Kuchni