Witajcie kochani! Mam nadzieję, że Wasz dzień zaczął się równie słodko jak mój i zakończył tak samo pozytywnie! Jeśli nie, mam dla Was przepis, którym
Gotowanie to kochanieKażdy z nas ma takie dni, kiedy wszystko wydaje się iść nie tak. Nawet pogoda współgra z idącymi
Gotowanie to kochanieWiecie, co znalazłam wczoraj w ogródku na krzaczku? Piękne, dojrzałe, czerwone...MALINY! Oczywiście z tej ekscytacji, no bo w końcu jest listopad, zimno, plus
Gotowanie to kochanieKilka dni temu udało mi się w końcu zdobyć upragnioną żurawinę, więc stawałam na głowie, by wymyślić jakieś ciekawe przepisy. Głowa pełna pomysłów
Gotowanie to kochanieCzy macie takie danie, które smakiem i aromatem zabiera Was w podróż do słodkich dni dzieciństwa, choć nie macie wspomnień kosztowania go... ? To mój ulubiony
Gotowanie to kochanieDzień dobry! Ach, co za piękny dzień! Sobota, i do tego słoneczna! Czego chcieć więcej? Oczywiście, tylko pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji
Gotowanie to kochanieCzasami każda/y z nas ma TE dni. Jedni raz na miesiąc, inni trochę częściej, jednak zawsze przebiegają tak samo. Nieszczęście goni nieszczęście, płacz
Gotowanie to kochaniePamiętam moje pierwsze "spotkanie" z karmelowym popcornem. Byłam wtedy w Berlinie i w kinie zapytano mnie, czy życzę sobie popcorn karmelowy czy solony, przy
Gotowanie to kochanieKiedy wybieram się do kogoś w odwiedziny, nie lubię przychodzić z pustymi rękami. Aby okazać wdzięczność za gościnę, zawsze poświęcam kilka chwil, by przyrządzić coś domowego
Gotowanie to kochanieMoja młodsza siostra miała za zadanie upiec ciasto na Wigilię w swojej szkole. Mnie nie było pod ręką, więc śmiało zakasała rękawy
Gotowanie to kochanieCzyżby to był już czas na spisanie noworocznych postanowień? Hmm... a ja jeszcze nic nie mam! Tyle planów, a żadnego uroczyście zapisanego, chyba już
Gotowanie to kochanieTrudno mi uwierzyć, że mamy już 2015 rok!!! jakby wczoraj pamiętam pluskwę milenijną z przełomu 1999/2000 czy pierwsze sylwestrowe szaleństwa w nowym mieszkaniu... każdy Sylwester jest
Dzieje kuchennej WiewióryJakoś mnie naszło wieczorem na upieczenie czegoś słodkiego :) Proste i szybkie w wykonaniu ciasto francuskie do odrywania z masą makową. Jeśli macie trochę więcej czasu, polecam
My Culinary ArtBajaderki to świetny pomysł na wykorzystanie resztek ciasta i bakalii. Tym razem nadałam drugie życie pierniczkom, z których wyszły najlepsze bajaderki jakie jadłam do tej pory
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięStaropolskim obyczajem w tłusty czwartek pieczemy i jemy – pączki, chrusty, oponki z twarogu, gniazdka. Oczywiście, nie wszystko naraz. Jeśli wierzyć przesądom, to „kto nie zje
mojewypiekiinietylko