"Jestem chora! Jak ja nie lubię być chora! Szczególnie, gdy mam tak wiele pracy do wykonania. Codziennie leki, dużo cytryny i odpowiednia odzież, ale nic nie
Słodkie Przyjemności" Nie wiem o co chodzi. W moim domu najpopularniejszym przepisem na niedzielne popołudnie była szarlotka. Do tej pory zawsze chętnie ktoś po nią sięga. Ale ostatnimi
Słodkie Przyjemności"Znalazłam jeszcze w swoich zbiorach smaczny pomysł na szybką, słodką przekąskę z ciasta francuskiego. Tym razem wypróbowałam ciasto francuskie z jednego z dyskontów i przyznam
Słodkie Przyjemności"Pierniczki.. Tak to od wielu lat podstawa moich Świąt. Jedne były udane inne trochę mniej, ale zawsze były inne. Lukrowane, oblewane czekoladą, można je zrobić
Słodkie Przyjemności"Świąteczne szaleństwo za mną. Ale to wcale nie oznacza, że nie leniuchuję przy choince z herbacianym prezentem w ręku. O nie, ja mam wolne do Nowego
Słodkie Przyjemności"Już Karnawał! Jak ten czas szybko leci. Przyznam, że trochę za szybko, ale przynajmniej niedługo będą wakacje! Ha! Dobra, wiem, przesadziłam :) Lubicie Karnawał? Wieczorne spotkania z
Słodkie Przyjemności"Ale się zrobiło ślisko! Kto to widział, żeby w zimę, gdy na ulicach pełno śniegu, było 10`C na plusie! No cóż, my to widzimy :) Macie
Słodkie Przyjemności"Dopóki możemy cieszyć się tymi małymi skarbami - jagodami, chcę Wam zaproponować jak najwięcej możliwości ich przygotowania, mając nadzieję, że przypadną Wam one do gustu i z
Słodkie Przyjemności"Są tu jacyś spóźnialscy? Nie macie zbyt dużo czasu na świąteczne wypieki? A może szukacie czegoś nowego do przygotowania przed świętami? Mam dla Was wyjątkowo pyszny
Słodkie PrzyjemnościNo i skończyło się rumakowanie... Poniedziałek spadł na nas znienacka, choć teoretycznie powinniśmy się byli go spodziewać już niedzielnym popołudniem. Jednak rozleniwieni sylwestrowymi feriami nie potrafiliśmy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNasz sylwestrowy słodki hit! upiekłam je popołudniu by jeszcze móc zrobić zdjęcia przy dziennym świetle, i musiałam schować głęboko do szafki, tylu było chętnych, że nawet
Dzieje kuchennej WiewióryDługo się zastanawiałam jakim przepisem przywitać Was w Nowym Roku. Z racji jakiegoś dziwnego porannego zabiegania i zbliżającej się pory na kawę zapraszam na kruche ciastka
Dzieje kuchennej WiewióryPani Ania przysłała nam te przesłodkie pierniki. Jak na pierwszy raz w dekorowaniu, poszło Pani bardzo dobrze! Takie ludziki można zawiesić na choince a także podarować
CoolinarniePLskładniki * 2 szklanki mąki pszennej + 3 łyżki * 1/2 łyżki kakao * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 łyżeczki soli * 200 g masła * 1/3 szklanki cukru * 1 jajko
Mix smakuskładniki * 500 g mąki pszennej * 300 g masła lub margaryny * 250 g cukru pudru * 300-350 g bakalii * 3 jajka * 1/2 olejku waniliowego Sposób wykonania Masło
Mix smaku