Grysikowiec ze śliwkami Pyszne połączenie kruchego ciasta kakaowego ze śmietankową masą grysikową i soczystymi śliwkami. Proste, bardzo smaczne i w miarę szybkie w przygotowaniu ciasto. Polecam
Blog z ApetytemJak większość z Was, bardzo lubię słodkości błyskawiczne i proste w wykonaniu, do których potrzebujemy zaledwie kilku podstawowych składników. Mimo, że przepis nie jest „dietetyczny
Be Fit Be StrongPiszinger to mój przysmak z dzieciństwa. Mama zawsze przygotowywała andruty przekładane masą kajmakową i marmoladą jak tylko miałam ochotę na coś słodkiego. Wystarczyło mieć w domu
Be Fit Be StrongChłodniejsza temperatura za oknem sprawia, że tęsknię za korzenno-słodkim zapachem jabłek z cynamonem. Kojarzy mi się tak kojąco! Smak szarlotki zdecydowanie może poprawić jesienną chandrę
Poezja smakuKruche babeczki z owocami Małe, smaczne i nie za słodkie babeczki z kruchego ciasta ze śliwkami i jabłkiem. Doskonale sprawdzą się na każdym przyjęciu, zarówno dla
Blog z ApetytemŚmiało mogę powiedzieć że to jest najlepszy jabłecznik jaki jadłam. Jabłka dodane są surowe, nie smażone i starte na tarce. Na biszkopcie orzechowym z migdałami, orzechami
wesoła kuchniaA dziś mam dla Was smaczne ucierane ciasto. Sezon na śliwki w pełni więc to ciasto będzie właśnie z nimi. Nie ma co pisać, trzeba je
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki: Opakowanie wafli prostokątnych u mnie 5 sztuk Masło 200 g Cukier 3/4 szklanki mleko 1/2 szklanki Mleko w proszku 2 szklanki Przygotowanie: Do garnka wsypujemy
Kulinarne przygodyCiasto styropian ze śliwkami Delikatne, piankowe ciasto, które smakiem i wyglądem przypomina sernik z owocami na kruchym cieście. Jednak wykonane jest bez sera, a do przygotowania
Blog z ApetytemCo tu zrobić, aby się nie narobić i żeby wyszło pysznie… Sernik z mlekiem skondensowanym . Tylko cztery składniki wystarczą, aby przygotować wysoki, puszysty, wilgotny, imponujący
Poezja smakuRolada bezowa z malinami Chrupiąca słodka beza z aksamitnym śmietankowym nadzieniem zwieńczona dodatkiem kwaskowych malin. Idealne połączenie smakowe. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu
Blog z ApetytemOd czasu do czasu lubię mieć w lodówce ciasto francuskie. Kupuję wtedy dobrej jakości z masłem w składzie. Mam taki plan aby kiedyś spróbować zrobić ciasto
Kocham..lubię..gotuję..Każdy z Nas ma w swej pamięci dania, które kojarzą mu się z beztroskim dzieciństwem. Mój wspaniały czas spędziłam w większej mierze na wsi. Najpierw pierwsze
Z Majeczką w kuchniSkładniki: ( z podanej porcji wyszło 32 rogaliki) (szklanka o pojemności 250 ml) Masło kostka 200 g Śmietana szklanka 12% Mąka pszenna 3 szklanki Dodatkowo: lukier lub
Kulinarne przygodyCiasto zebra jogurtowa – to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia. Jest to można by rzec taki sernik na zimno bez sera… lub trafniej – jogurtowiec
Kulinarne Przeboje