Pierniczki proste w wykonaniu Pierniczki proste w wykonaniu Składniki na ok 60 sztuk: 550 g mąki 300 g miodu 100 g cukru 120 g masła 1
Pomysłowa kuchniaDziś spieszę do Was z przepisem na pyszny staropolski piernik, dojrzewający. Dziś już ostatni dzwonek aby wyrobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto powinno leżakować
Radość kipiąca uśmiechem.Świąteczny makowiec luksusowy Mięciutki i wilgotny makowiec w wersji na bogato. Maślane ciasto drożdżowe wypełnione masą makową, orzechami i miodem. Niezwykle smaczny wypiek, idealny na święta
Blog z ApetytemDelikatne i kruche, rozpływają się w ustach. Lubię bezy odkąd tylko pamiętam. To mój kuchenny pewniak – wychodzą mi zawsze, nawet robione tak zwaną miarką „na oko
Karo in the KitchenPiernikowe babeczki na maślance Dziś polecam Wam pyszne, piernikowe babeczki na maślance. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Możecie je dowolnie ozdobić, a do przygotowań zaprosić
Słodkie okruszkiStollen . Strucla z bakaliami to tradycyjna niemiecka, drożdżowa strucla z dużą ilością bakalii, posypana grubą warstwą cukru pudru, przygotowywana na Boże Narodzenie. Właśnie ten przepis chcę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPiernik. Można go lubić, a można za nim nie przepadać. Tylko czy na pewno jedliście prawdziwy, staropolski piernik ? Mam na myśli taki dojrzewający, z bardzo dużą
Poezja smakuSą dni , kiedy na szybko potrzebujemy przygotować coś słodkiego. Coś na jeden kęs, by szybko dostarczyć sobie odrobinę przyjemności. Moim sposobem na szybkie przygotowanie czegoś
Z Majeczką w kuchniMacie ochotę na coś słodkiego? Nie lubicie spędzać w kuchni godzin na pieczeniu? Ten przepis spełni Wasze oczekiwania. Szarlotka to jedno z najpopularniejszych polskich ciast. Według
www.veganchives.plOrzechowiec Miodowo-orzechowe ciasto przekładane delikatną masą grysikową oraz powidłami śliwkowymi. Świetne połączenie smakowe. Ciasto najlepiej zrobić jeden, dwa dni przed podaniem, wówczas blaty zmiękną, a
Blog z ApetytemDziś udostępniam Wam łatwy i szybki przepis na pierniczki, które można upiec zarówno dużo wcześniej przed świętami (przechować w puszce) lub upiec dzień wcześniej na last
Ana Mari's worldPaluchy wiedźmy czyli idealny deser na Halloweenową imprezę. Im brzydsze - tym lepsze :) W sam raz, na raz. Potrzebujesz więcej helołinowych inspiracji? Zajrzyj TU Składniki na
CzarnawisienkaMetrowiec to ciasto mojego dzieciństwa. Pieczone w prostokątnym prodiżu, długie prawie na metr – najlepsze ciasto jakie mogła przygotować mama. Dziś to piaskowe ciasto przełożone kremem
Poezja smakuPierniczki katarzynki – do kawy i na Święta D ziś kolejny przepis na małe świąteczne wypieki. Pierniczki katarzynki. Któż ich nie lubi? Ja uwielbiam. Moje najczęściej
Słodkie okruszkiZapiszcie sobie ten przepis i skorzystajcie z niego, gdy tylko zostanie Wam trochę masy krówkowej z innego wypieku. Albo lepiej nie… kupcie masę i zróbcie
Smaki Na Talerzu