Dzień dobry :-) Rogaliki z marmoladą lubi chyba każdy. U nas znikają szybciutko i zawsze robię od razu podwójną porcję. Tym razem znalazłam przepis (klik) na
kruche babeczkiDla łasuchów mam pyszną kruchą tarte, wypełnienie to budyń a na wierzchu jabłkowe róże. Wygląda pięknie i równie dobrze smakuje. Zapraszam! Składniki na ciasto; 1.5
Radość kipiąca uśmiechem.mąka kukurydziana - 2 szkl mąka pszenna - 3 łyżki masło -15 dag jajko - 1 szt cukier puder - 6 łyżek sok z cytryny -2 łyżki cukier waniliowy
przepisy- MilkiPisałam już kiedyś, że mój mąż jest fanem programów kulinarnych? Nie? To jakieś niedopatrzenie z mojej strony. Ogląda i czasami zdarza się, że rzuca hasłem: o
bistro mamaSą w moim otoczeniu osoby, które z góry zakładają, że nie potrafią piec. Kiedyś coś tam nie wyszło i nie próbują, nie chcą, nie lubią. Ten
Poezja smakuKostka czekoladowo-słonecznikowa z kremem solony karmel Przepyszne ciacho o fenomenalnym smaku solonego karmelu, mocno czekoladowego ciasta i prażonego słonecznika. Nie bójcie się krem wcale nie
Blog z ApetytemKruche maślane ciastka z orzechami brazylijskimi. Możecie dodać inne orzechy, migdały. Akurat takie miałam. Ciastka mogą leżeć kilka dni ale najlepsze są świeże wiadomo.
wesoła kuchniaJutro znów poniedziałek, więc warto zadbać o to, by w tygodniu mieć pod ręką zdrową przekąskę. Po co sięgać po sklepowe słodycze, które zawierają multum niezdrowych
Be Fit Be StrongNajłatwiejsze marchewkowe babeczki Moje dzieci uwielbiają marchewkowe wypieki. Ja zresztą też Dziś mam dla was nasz sprawdzony przepis na najłatwiejsze marchewkowe babeczki. Pyszne, szybkie w przygotowaniu
Słodkie okruszkiCiastka z ciasta francuskiego z marmoladą – pyszne, szybkie, idealne słodkości do kawy. Ich wykonanie zajmuje mniej niż 20 minut jeśli użyjecie gotowego ciasta francuskiego. To
Kulinarne PrzebojeZawijasy orzechowe z ciasta francuskiego 🥜🥰 Wyznaję zasadę, że w naszej lodówce zawsze musi być ciasto francuskie i powiedziałam też o tej mojej zasadzie babci 🧓Wzięła
CzarnawisienkaMałe bezy na jeden kęs. Składniki 4 białka (ok 150g) w temperaturze pokojowej 280 g drobnego cukru Dodatkowo różowy barwnik Wykonanie W suchej misce białka ubijać
Pomysłowa kuchniaSzyszki to szybki w przygotowaniu deser na zimno, na “jeden kęs”. Wykonasz go w kilka chwil, z łatwo dostępnych składników, przez cały rok. Szyszki
Zasmakuj KuchniPrzepis pochodzi od naszego Mistrza na Piekarniczej Braci na FB Piotra. Tak przyrządzone krakersy są przepyszne, chrupiące, idealne na przekąskę, do kawy a dzięki temu resztki
Moje Małe CzarowanieDzisiaj mamy "tłusty czwartek" - więc obowiązkowo muszą być pączki. Przepis, którym się z wami podzielę - jest naprawdę wyjątkowy. Pączki wychodzą lekkie i puszyste, a nadzienie kokosowe
Świat Ciasta