Zbliża się Dzień Dziecka, fajnie z tej okazji sprawić naszym najmłodszym niespodziankę na talerzu. Które dziecko nie lubi tego typu stylizowanego jedzonka? Powiem Wam, że mój
Smaki Na TalerzuDzisiaj mam dla Was prosty i szybki przepis śniadaniowy - bo kto nie lubi placuszków, szczególnie w sezonie truskawkowym? Zdjęcie zrobiła moja podopieczna - Pani Bożena - która
Moje Kuchenne RewelacjeChleb pieczony w żeliwnym garnku Upieczony chleb, zaraz po wyjęciu z piekarnika pięknie pachnie i … śpiewa. Za każdym razem, kiedy chleb stygnie pochylam się
Tajemnice SmakuNaleśniki kakaowe, które przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Warto podać je z dodatkami w postaci słodkiego twarogu, dżemu, posiekanych i świeżych owoców, polanych
Zasmakuj KuchniJajecznica , kto jej nie jadł chociaż raz? Jedni ją bardziej lubią, inni mniej. Każdy robi ją po swojemu. Ja lubię jajecznicę na dużej ilości masła. Na
królestwo garówJakiś czas temu szwagier uraczył mnie zakwasem żytnim, bo dzięki izolacji społecznej i covidowi, pracy w domu postanowił piec sam pieczywo w domu. Tak więc zakwas
Bernika - moj kulinarny pamietnikMōm tako kōmratka1, kero2 warzy3 take dziwne rzeczy i co chwila wynojdzie jake ziele, kere za starego piyrwy4 wykorzystywały nasze praōłmy5, że se myśla, że [...] Artykuł
Chop w kuchniBałagan z oscypkiem – danie z patelni Uwielbiam takie dania. Proste, szybkie, gotowe w kilka chwil. Tzw. bałagan, to nic innego jak danie przygotowane z dostępnym
Słodkie okruszkiMyślę, że na pewno każdy z nas miał okazję jeść pizzę chociaż raz w życiu. Ta włoska potrawa na stale zagościła w polskich restauracjach i domach
Danka PichciCo to jest czarny czosnek? Jest to czosnek biały, który w procesie długotrwałej fermentacji zmienia kolor na czarny i zyskuje nowe właściwości smakowe oraz
Tajemnice SmakuScroll down for recipe in English. Lubicie pokrzywę? Ja wiosną zawsze o niej pamiętam i staram się jak najwięcej korzystać z jej walorów zdrowotnych. Przyrządzam sałatki
Delicious PlaceCiasto kawowe to moja propozycja na tanie i smaczne ciasto codzienne – bez jajek, bez masła, bez trudno dostępnych składników i dodatków. Przygotowane z kilu dosłownie składników
Dorota SmakujeBardzo widowiskowe, smakowite i szybko znikają, tak mogę napisać o dzisiejszych plackach. Zakupiłam mąkę z zielonego groszku i ma ona taki piękny kolor że eksperymentuje wsypując
Moje Małe CzarowanieBuddha Bowl czyli Miska Buddy inaczej zwana Miską Szczęścia . Pięknie prezentująca się kompozycja różnorodnych wartościowych elementów, zapewniająca dobre samopoczucie. Jak sama nazwa potrawy wskazuje, posiłek podajemy
ProstePesto.pl