Cześć! Dziś będzie na słodko. Wczoraj proponowałam coś na piątkowy wieczór....sobotę przeskoczę i skupię się na niedzielnym słodkim co nieco. Chociaż dlaczego ma być na
Pieprzyć z FantazjąCzekoladę starkować na tarce o średnich oczkach i posypać nią wierzch ciasta (fot.4) . Całość wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, żeby wszystkie warstwy dobrze zastygły, a ciasteczka delikatnie zmiękły. drukuj przepis
Świat Ciastaminut. Podajemy z chlebem i prawdziwym masełkiem. Zajrzyj również tu: 1. Szybka zapiekanka makaronowa dla jednej osoby 2. Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem 3. Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady
My World by Dagmara Rekblaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozpłaszczając na grubość ok 1 cm. Piecz w temp. 170-180 C przez około 12-15 minut. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfzwał :D Jeśli nie masz pomysłu na szybki deser to zawsze sprawdzi się ciasto francuskie. Mam ostatnio fazę na rabarbar stąd sporo go w mojej kuchni. Oprócz tych ciasteczek mam dla Was jeszcze jeden, fantastyczny przepis z nim w roli głównej. Ale o tym następnym razem. A wracając do tych ciastek nadmienię tylko, że nie pomijajcie dodatku cukru na wierzchu
My simple kitchenKolejny słodki wpis. Tutaj podpatrzyłam przepis na sernik..i postanowiłam zrobić..i tak też przy okazji powstały ciasteczka i tartaletki, bo 4 żółtka tu były niepotrzebne.Wg oryginalnego przepisu polewa była z czekolady ,a ja zrobiłam polewę kakaową i na oko i wyszła jakaś rzadka, co zresztą widać na zdjęciu.Ale i tak mam szczęście , że w ogóle
Moje domowe kucharzenie3 proste ciasta z warzyw, bez glutenu i bez mleka. Wyobrażacie sobie połączenia typu: ciasto marchewkowe, ciasto z cukini, czy czekoladowo -bakłażanowe brownie? Dopiero niedawno odkryłam
MODA NA BIOwodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wałkowujemy na wielkość blaszki (ciasta trochę zostanie, można za jednym zamachem upiec kilka ciasteczek). Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i nakłuwamy je widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 20 minut. Gotowe, po wyjęciu z piekarnika zostawiamy w formie
mojewypiekiinietylkogotować na jego bazie budyń, kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego
mojewypiekiinietylkoTe babeczki to zmodyfikowana wersja popularnego, szpinakowego ciasta “Leśny mech” (lub “Leśne runo”), upieczone w formie do muffinów. Zielone
PatchworkWitajcie, w ostatnim poście podzieliłam się z Wami przepisem na pyszne czekoladowe ciasteczka bez mąki, jajek i mleka - dokładny przepis znajdziecie tutaj . A przy okazji wpadłam na pomysł zrobienia zdrowej wersji tortu, który również będzie bez mąki, jajek i laktozy. Muszę się przyznać, że to był kolejny z moich eksperymentów i sama do końca nie wiedziałam co mi z tego
Health-Fit-Lifeszkl. śmietanki 30 lub 36% 2,5 łyżeczki żelatyny Pieczony rabarbar: ok 200 g rabarbaru 1 spora łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny W garnuszku roztapiamy masło. Maślane ciasteczka kruszymy na piach. Łączymy z lekko przestudzonym masłem. Powstałą masą wylepiamy dno i boki wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (o śr. 24cm). Cytrynę szorujemy, przelewamy wrzątkiem. Ocieramy z niej skórkę
Smaki Na TalerzuŚniadanie to podstawowy posiłek dnia. Co jeść na śniadanie żeby mieć dużo energii? Poranny pośpiech często powoduje, że rezygnujemy z jedzenia tego jakże ważnego z perspektywy
Moja Mama GotujeOd jakiegoś czasu "chodziły" za mną ciastka czekoladowe. Rzecz bardzo dziwna w moim przypadku, bowiem nie przepadam za czekoladą... Aż tu nagle taka zmiana
Smaczne Zdrowesmak i niesamowity kolor. Suszone owoce miechunki warto mieć zawsze pod ręką . Można je spożywać jako przekąskę, podobnie jak inne bakalie np.: rodzynki, albo dodawać do batoników, muesli, lodów, ciasteczek, czy deserów. Świetnie smakują, dobrze zaspokajają głód, więc stanowią znakomitą alternatywę dla niezdrowych, słonych chipsów. Warto nimi wzbogacić również smak sosów . Taki dodatek doskonale współgra ze słodki potrawami. Można
w mojej kuchni