ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1521/2595)

SZYBKIE BAGIETKI Z SAMOPSZY I PŁASKURKI 193

pomagają obniżyć poziom cholesterolu, uregulować poziom glukozy, przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego.  Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku.  Źródła:   Stressfree ,  superpokarmy Do misy miksera odważyć mąki: samopszę typ650, typ2000 i płaskurkę typ650

Smaczne Zdrowe
CZEKOLADOWA TARTA Z BORÓWKAMI 196

smaku i konsystencji. Nie sprawi problemów nawet początkującym kucharzom. SKŁADNIKI / na formę o średnicy 21-22 cm (najlepiej z wyjmowanym spodem) SPÓD 165 g kruchych ciastek kakaowych lub ciasteczek oreo  35 g roztopionego masła masło do posmarowania formy MASA CZEKOLADOWA 250 ml śmietanki 30% 100 g masła 4  łyżki cukru (50 g) 4  łyżki gorzkiego kakao

cool and minty
PROSTE CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, BEZGLUTENOWE, BEZ LAKTOZY 181

   Bardzo proste, szybkie i pyszne ciastka z masłem orzechowym, bez dodatku mąki, masła, proszku do pieczenia. Tylko trzy składniki: Masło orzechowe, cukier kokosowy (palmowy

Smaczne Zdrowe
KRUCHE TARTY Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ / IDEALNY KREM PATISSIERE 168

Mam 2 ulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość

Ostra na Słodko
yorkshire pudding -idealny smakołyk z Angli 171

zapiekane np. z serem czy mięsem.  Dziś chcę Wam przedstawić przepis na same Yorkshire Pudding :)  Powinny być chrupiące z zewnątrz a w środku miękkie. Te cudowne "ciasteczka" można mrozić , potem wystraczy włożyć do piekarnika na ok 3 min w 200 stopniach aby się cieszyć smakiem.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie

Gotowanie Patki
Orkiszowe ciastka z lawendą / Spelled biscuits with lavender 168

Scroll down for recipe in English. Składniki: (około 43 szt.) 3 szkl. mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Delicious Place
Zapiekana owsianka z masłem orzechowym i dżemem 172

Ostatnio zakupiłam dwa pyszne słoiczki dżemu Łowicz, z których robiłam już świetne śniadaniowe ciasteczka, ale że jeszcze mi go zostało, stwierdziłam, że zrobię jeszcze jedną wersję smacznego śniadanka. Tym razem padło na ulubioną pieczoną owsiankę, bardzo prostą w wykonaniu.  Wyszła pyszna, kremowa, mocno orzechowa z orzeźwiającą słodyczą dżemu. Takie trochę amerykańskie peanut butter jelly w wersji owsiankowej ;). Po prostu

Healthy food explorer
Torcik czekoladowy z kremem kokosowym 211

Pyszny okrągły mini torcik czekoladowy z puszystym kremem kokosowym. Wygląda trochę jak ciastko oreo, a w smaku przypomina nieco popularną wuzetkę. Pomysł na taki torcik powstał po tym jak zrobiłam omleta brownie ( przepis ) i stwierdziłam, że fajnie by do tego pasował jakiś biały krem. I tak powstał ten szybki mini torcik, który jest także bezglutenowy oraz nie zawiera mleka. Ciemna

Healthy food explorer
Owsiane bananowe blondie z czekoladą 180

jest naprawdę z pełnowartościowych i odżywczych składników. Bardzo polecam przetestować zarówno bananowe  brownie i blondie - oba wypieki robi się błyskawicznie - naprawdę dłużej zajmuje wyjście do sklepu po paczkę ciasteczek lub inne słodkości ;) Ciasto robiłam w mojej ulubionej małej foremce, dzięki czemu wyszło ono niezbyt dużego rozmiaru, ale wysokie - jednym niewielkim kawałkiem blondie można się porządnie najeść. Jeśli ma się

Healthy food explorer
Fit ciasto z ciecierzycy 213

Dzisiaj pomysł na kolejne roślinne ciasto :) Po fasoli i cukinii przyszła pora na ciecierzycę.  Ciasto przypomina troszkę ciasteczka z ciecierzycy, które pojawiły się kiedyś na blogu i tak jak w ich przypadku jest to dość specyficzny smak, który trudno dokładnie opisać, czy do czegoś porównać.  Ciasto wyszło  dość wilgotne, może troszkę przypomina sernik, w smaku najbardziej wyczuwalne

Healthy food explorer
Galette ze śliwkami 164

ilością owoców i tym, jak szybko dojrzewają. Ta galette też mnie zaskoczyła. Strukturą ciasta, kruchością, smakiem i łatwością wykonania. Proste składniki - masło, mąka, twaróg i jajko (podobnie jak w ciasteczkach gęsie łapki) pozwoliły uzyskać efekt ciasta delikatnie listkującego się, które przypomina francuskie. Galette to rodzaj tarty, takiej prostej, rustykalnej, bez starannego wyklejania formy, z uroczo zawiniętymi brzegami i soczystym nadzieniem

Obiad gotowy
Eklery z kremem budyniowym i malinami 171

Polecam Wam wspaniałe eklery z kremem budyniowym i malinami. Rewelacyjny smak i rozkosz podniebienia. Może skusicie się i zrobicie takie smakowitości. Na blogu znajdziecie również przepis

O kuchni z uczuciem