(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 -150 g boczku wędzonego 200 g serka topionego 120 ml śmietany 1/2 łyżki mąki 3 ząbki czosnku sól, pieprz makaron tagiatelle
Domowy Smak Jedzeniawykładamy herbatniki. Ubijamy 1 kubek śmietany kremówki. Dodajemy do niej rozpuszczoną ostudzoną białą czekoladę oraz 2 szklanki pszenicy w miodzie oraz likier waniliowy, dobrze mieszamy, wykładamy na ciastka. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Ubijamy drugi kubek śmietany dodajemy rozpuszczone mleczne czekolady oraz likier czekoladowy, dodajemy trzy kubki pszenicy, mieszamy i wykładamy na ciasto, na wierzch wysypujemy ok pól kubka
Z Majeczką w kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 350 g kalafiora gotowanego 150 g cebuli 20 g masła klarowanego 125 ml mleka 75 g bułki dodatkowo: bułka tartya tłuszcz do
Domowy Smak Jedzeniaserka waniliowego 200 ml śmietany 30-36% 2 łyżki cukru 3 łyżki kakao 100g rozpuszczonej czekolady (użyłam mlecznej) 2,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody Spód: 150g ciastek (oprócz kruchych użyłam herbatników w polewie czekoladowej) 40g masła 1 łyżka cukru 1 łyżka kakao Galaretka: 250 ml coli 2 łyżeczki żelatyny Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować
Di gotujeświęta wielkanocne, więc już dawno pozostało po nich wspomnienie. Delikatne i kruche z kremem przygotowanym z nutelli. Nie wiem jak Wy, ale ja zdecydowanie bardziej wolę wszelkie ciasteczka "na raz" niż ciasta. Nie trzeba kroić, nic się nie kruszy... Tylko takie podbieranie jednego za drugim, w końcu może okazać się zgubne... No i pracy więcej przy przygotowaniu, ale czasem(...)Stopniowo dodajemy nutellę, a następnie spirytus. Przygotowaną masą smarujemy pełne krążki, a następnie dociskamy drugim krążkiem z "oczkiem". 3. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej wraz ze śmietanką. Rozpuszczoną polewamy ciasteczka za pomocą szprycy z cienką końcówką lub po prostu łyżeczką. Pozostawiamy do całkowitego stężenia czekolady, tak by się nie posklejały
Kuchnia w czekoladziewprost ze wspaniałego sklepu Smaki Południa : Sanpellegrino napój Incontri Limoni & Menta Piperita- włoski orzeźwiający napój o połączeniu smaków cytryny i mięty pieprzowej Krakersy naturalne niesolone Mulino Bianco Ciasteczka mini Oreo Mąka orkiszowa Mulino Bianco ciasteczka Canestrini Chleb tostowy Masło orzechowe Konfitura do serów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy „wierzchołek góry
Słodkie okruszkiskładniki: młoda pokrzywa, dowolna ilość wykonanie: Młodą pokrzywę zrywamy z dala od drogi. Pokrzywę myjemy w ciepłej wodzie a następnie osączamy. Wyciskamy sok przy pomocy wyciskarki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 350g mąki 200g cukru 250g maślanki 100g oleju 2 jaja 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 1500 g jabłek (jak najmniej
Domowy Smak JedzeniaPiersi kurczaka z listkami bazylii i owinięte szynką szwarcwaldzką w sosie pomidorowym ze śmietanką i chrupiącymi szparagami. Małe piersi owinęłam jednym plasterkiem szynki szwarcwaldzkiej, ale jeśli
Oryginalny smak(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto kruche: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 5 g cukru
Domowy Smak Jedzeniazawsze ma się czas czy też ochotę na wykonywanie skomplikowanych wypieków. Dla mojej córki mogłabym non stop piec kruche ciasteczka - i one wystarczyłyby jej do pełni szczęścia ;-) SKŁADNIKI: - 2 szklanki mąki - 200 gram margaryny do pieczenia - 1/2 szklanki cukru - 2 żółtka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Siekam nożem margarynę, dodaję cukier, żółtka, stopniowo dosypuję mąkę i proszek do pieczenia(...)koniec wyrabiam ciasto rękami, tworzę kulę i daję do lodówki na minimum 30 minut. Schłodzone ciasto wałkuję na grubość ok. 2-3 mm, wykrawam ciasteczka, posypuję je cukrem i piekę ok. 12- 13 minut w temp. 180'C (termoobieg). SMACZNEGO
Wielopokoleniowo(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj ) 500 ml bulionu 60 ml śmietany 1 płaska łyżka mąki sól, pieprz dodatkowo: grzanki
Domowy Smak Jedzeniabył raczej zapomniany. Wiele zmieniło się stosunkowo niedawno. Zdrowa żywność stała się popularna, a z nią orkisz. W rezultacie w sklepach pojawił się chleb orkiszowy, płatki orkiszowe, a nawet ciastka orkiszowe. Jednak nie spotkałam w sklepach chleba wypiekanego w 100% z mąki orkiszowej. Przeważnie są to wypieki z mieszanki mąki orkiszowej i pszennej, ze znaczną przewagą mąki zwykłej pszennej
Wędrówki po kuchniskładniki na ciasto kruche: 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 4 żółtka 125 g masła, schłodzone 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 12 dużych pieczarek ok. 90 g ser feta ok. 1 szkl razowej bułki tartej 1 duża cebula 2-3 łyżeczki świeżego, posiekanego
Domowy Smak Jedzenia