Bardzo popularna, lubiana i wyjątkowo prosta surówka z kapusty, marchewki i cebulki z dodatkiem majonezu i jogurtu naturalnego. Idealna jako dodatek do obiadu, niezależnie od pory
Oryginalny smakkakao, wszystko mieszamy aż masa zgęstnieje. Gotową masę zdejmujemy z ognia. Połowę gorącej masy przekładamy na wczesniej ułożone herbatniki i równo ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę ciastek a na herbatnikach równomiernie rozprowadzamy pozostałą masę. Na wierzchu ciasta układamy trzecią, ostatnią warstwę herbatników. polewa Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz margarynę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym
Smakowite DaniaMango BIO. Produkty są dostępne na dzień dzisiejszy w sklepach Piotr i Paweł, Auchan, Carrefour. Bakalie BIO firmy MAKAR są wysokiej jakości. Idealne do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów. Produkty są warte polecenia i zakupu
Tradycyjna kuchnia KasiJuż dawno nie miałam takiego odwyku od internetu i blogowania. Przeprowadzka do nowego domu pochłaniała mnie bez reszty przez ostatnie kilka tygodni. Ale wróciłam :) Uporałam się
CiastkozercySkładniki: 0,5 kg serka naturalnego 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 paczki ciastek oreo ok. 0,5 kg … Czytaj dalej Sernik na zimno z oreo
czarrna od kuchniskładniki na 1 porcję: ok. 50 g kaszy jaglanej 250 ml mleka lub wody 1 garść orzechów garstka malin miód wykonanie: Kasze jaglaną płuczemy 2-3
Domowy Smak Jedzeniarównie pysznym są danonkowe serniczki na zimno. Co potrzebujemy: kilka kubeczków #danonków np.6 x 90g opakowanie żelatyny na litr wody około 500 ml wody gorącej domowy sok malinowy kruche ciasteczka Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w w gorącej wodzie, po przestudzeniu mieszamy połowę płynu z malinowym sokiem, a druga połowę z jogurtami. Układamy wszystko warstwowo w szklaneczkach, pokruszone ciasteczka i jogurty
Życie zaczyna się w kuchnidania: Sorbet: Potrzebujemy: Garść mrożonych malin, łyżeczkę cukru brzozowego, 50 ml ciepłej wody i pół łyżeczki suszonej mięty. Miksujemy wszystko, wykładamy kawałek papieru do pieczenia i okrągłą wycinarkę do ciastek. W jej wnętrze wlewamy zmiksowane maliny i dajemy wszystko do zamrażarki. Oliwa: Miksujemy lekko skropione olejem i solą - opieczone orzechy włoskie, oliwę i rozmaryn Przekładamy do miseczki Cukinia: Cukinię
Kuchnia PROzdrowotnaskładniki na biszkopt: (pieczemy 3 takie biszkopty) 45 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g mąki ziemniaczanej 70 g cukru 2 jajka (białka oddzielone od żółtek
Domowy Smak Jedzeniajabłka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: spód: Płatki prażymy na suchej patelni. Herbatniki rozkruszamy drobno. Masło rozpuszczamy. Płatki mieszamy z ciastkami i masłem. Wykładamy na formę i dociskamy do dna. Formę wstawiamy na 5 minut do piekarnika 180 stopni, potem wyjmujemy i studzimy. masa serowa: Ser, cukier, cukier waniliowy,śmietanę
Bon appetit mon amiePodobno najlepsze pomysły rodzą się spontanicznie. Tak też było w przypadku tego ciasteczka:) Marcin robił na śniadanie swoje pyszne jajka zapiekane w cieście francuskim i zostało połowę opakowania. A że w tym samym dniu ja robiłam ciasto z truskawkami, które również zostały, postanowiłam wykorzystać „resztki” i upiekłam ciasteczko z białym serem i truskawkami. Poszło całe, jeszcze ciepłe
Ania i Marcin gotujątruskawek (przydadzą się do dekoracji), a resztę miksujemy (blendujemy) z mascarpone i śmietaną. Przyprawiamy cukrem i sokiem z cytryny. Kiwi obieramy i kroimy w małą kostkę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrawamy na pół. Dolną połówkę układamy na spodzie słoiczka, kładziemy warstwę kiwi i przykrywamy drugą połówką ciasta. Na górę nakładamy krem truskawkowy i dekorujemy kawałkami truskawek. Dobrze jest trochę
KasiaiKrzysiu.plmleku rozrobić budyń. Masło stopić, dodać rozrobiony budyń oraz cukier. Stale mieszając, gotować chwilę, aż masa zgęstnieje. Dodać serki oraz płynną żelatynę i wyłożyć na wcześniej przygotowany spód z ciastek. Ostudzić i wstawić najlepiej na całą noc do lodówki
Z miłości do słodkościskładniki: 200 g szpinaku (mrożonego) 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 ml mleka 2 łyżki oleju sól, gałka muszkatołowa
Domowy Smak Jedzeniaciasta 2) zawieszenie papierka po cukierkach). Wbijamy gotowe wykałaczki. Na wierzch wylewamy masę oraz wysypujemy pozostałe cukierki, które należy rozprowadzić po całej powierzchni oraz na boku pozbawionym ciastek. Cały tort należy otoczyć wstążką związać lekko ( dzięki czemu wszystko mocno się ze sobą połączy) i przekładamy do lodówki , najlepiej na całą noc. Smacznego! Większość składników użytych
Jedz zdrowo żyj zdrowo!