Ciasteczka owsiane to moja ostatnio wielka miłość. Uwielbiam je, za ich smak, chrupkość, za ich łatwość i szybkość przygotowania, oraz za składniki, które zawsze znajduję w kuchennej szafce i lodówce. 2 szklanki płatków owsianych 1 1/2 szklanki mąki 2 jajka 3/4 szklanki cukru 100 g roztopionego masła pół łyżeczki proszku do pieczenia 200 g bakalii, np. rodzynki, orzechy
Jadło i czytadłopaczka jako nagroda w konkursie kulinarnym w którym niedawno wzięłam udział <3 Mój przepis na 3-składnikowe batoniki orzechowe został wyróżniony i oto co było w paczce *.* (+jeszcze ciasteczka owsiane i jęczmienne, batony proteinowe - te rzeczy nie są wegańskie wiec nie ma ich na zdjeciu
breakfast of dreamsbananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe , które będzie o niebo zdrowsze od sklepowych słodkości. Płatki owsiane/gryczane/jęczmienne – baza do wielu zdrowych wypieków i ciasteczek owsianych . Mogą przydać się w przypadku chęci wykorzystania długo już zalegających owoców, mleka czy jogurtu naturalnego. Makaron/kasza/ryż – idealnie komponują się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy
moj przepis natortu, który jak zwykle zniknął w przeciagu niecałej godziny! Polecam szczególnie smakoszom batoników Snickers i nie tylko- bo ten wyjątkowy torcik smakuje każdemu! SKŁADNIKI NA TORCIK: 250 g. naturalnych, owsianych ciasteczek (najbardziej polecane to ciasteczka Digestive) 100 g. masła 250 g. serka mascarpone 500 g. śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny pól szklanki cukru pudru 2/3 puszki masy krówkowej tabliczka czekolady
Domowe Tortysłodki, dostojny i pyszny! Możecie zrobić ten torcik w wersji BEZ PIECZENIA! Wystarczy, że zastąpicie biszkopt- małymi biszkopcikami,wyłożonymi na dno tortownicy, lub zrobicie podstawę z naturalnych, owsianych ciasteczek i masła- jak to zrobiliśmy w przepisie na torcik Snickers . Zapraszam do przepisu i Życzę Smacznego!!! SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki
Domowe Tortyjadałam podczas podróży do Asyżu. To tam w malutkim sklepiku, wypełnionym po brzegi cudownymi słodkościami,w wysokim słoju były równiutko ułożone ciastka z olbrzymią ilością orzechów, wyglądem przypominały mi ciasteczka owsiane, kupiłam więc 2 sztuki na spróbowanie. Dostałam zapakowane w papierowej torebeczce. Podziękowałam i wyszłam. Nie sądziłam, że smak mnie zaskoczy. I jak się bardzo zaskoczyłam, ciastka zupełnie nie przypominały
SMYKWKUCHNIDziś funduję post o czymś, czego dawno już nie ma. Nie ma, ponieważ domowe owsiane ciasteczka znikają zaraz po tym jak ostygną. Na szczęście ich wykonanie jest tak szybkie i tak łatwe,… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuwiem co zawierają zazwyczaj Wasze kosze piknikowe. W moim obowiązkowo musi być coś słodkiego. W upalne dni są to zazwyczaj owoce i domowe ciasteczka owsiane. Kiedy jednak temperatura trochę zelżeje można pokusić się o przygotowanie zdrowego deseru. Czytaj więcej
Wiem co jemoraz tofu. cena za 1 kg: 4,40 zł link do tego produktu w sklepie badapak.pl 4. Słoniecznik (2kg) Tutaj skusiła mnie przede wszystkim cena. Słonecznik jest świetnym wypełniaczem ciasteczek owsianych. Po uprażeniu używam go do posypywania sałatek i zup kremów. Ostatnio dodaję go również do pesto i świetnie się sprawdza. cena za 1 kg: 6,20 zł link
two broke sisterssmakuje podana z angielskim porterem, te smaki wspaniale się uzupełniają. Przysłowiową kropką nad i, są tutaj maliny, które wspaniale przełamują słodycz ciasta. Polecam, bardzo! Składniki na spód: 140 g ciasteczek owsianych 70 g roztopionego masła Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Masą wyłożyć dno formy o średnicy 18 cm, mocno docisnąć i włożyć do lodówki. Masa kawowa: 2 łyżeczki
Domowa cukiernia Ewycoś pożywnego w dłoń :). Batoniki można długo przechowywać w pojemniku także są idealne na "czarną godzinę". Dla kogo: dla fanów Nigelli dla lubiących zdrowe przekąski dla szukających alternatywy dla ciasteczek owsianych Składniki: puszka słodkiego mleka skondensowanego 250g płatków owsianych "Górskich" (nie błyskawicznych) 75g wiórków kokosowych 100g suszonej żurawiny 35g sezamu 35g pestek dyni 35g pestek słonecznika 125g orzeszków ziemnych niesolonych
Mania Wypiekaniadziś ranking moich ulubionych ciasteczek uległ zmianie. I choć markizy kawowe nadal będą na pierwszym miejscu to na drugie wskoczą dzisiejsze ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi. Są przepyszne i chrupiące. Podbiły nie tylko moje serce, ale i pozostałych domowników. Strasznie szybko znikają.” Czytaj więcej
Wiem co jemzdrowy rozsądek podpowiada nam, że jednak powinniśmy coś zjeść, bo śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, taki pełen witamin koktajl owocowy z dodatkiem mleka będzie świetnym rozwiązaniem. Do tego owsiane ciasteczko i możemy pełni energii wychodzić z domu.” Czytaj więcej
Wiem co jemchłodno i zero słoneczka. No i z lodów nici, tym bardziej, że niektórzy z zaproszonych na obiad osób już wykazywali początki przeziębienia. Nie było lodów ale były za to ciasteczka owsiane i pyszne egzotyczne smoothie z mnóstwem witamin.” Czytaj więcej
Wiem co jemCiasteczka owsiane uwielbiam. To kolejna ich odmiana, tym razem z dodatkiem prażonych i siekanych orzechów włoskich. Kruche i chrupiące, doskonale smakują oblane mleczną czekoladą. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edyty