ciasteczka orzechowe - 2468 przepisów (strona:138/165)

Szarlotka razowa (z mąki żytniej) 276

Inspiracja z: klik . Zdrowe i smaczne ciasto? Tak, właśnie te! Szarlotka jest pyszna i idealnie nadaje się dla osób będących na diecie, ograniczających cukier lub unikających glutenu. Kusi cynamonowo-orzechowym aromatem i doskonale się kroi - nie kruszy. Dzięki jabłkom - zachowuje swą wilgotność i do jej wypieku nie potrzeba żadnego tłuszczu. Zwykły cukier zastąpiłam brzozowym (*) - dla mnie w smaku jest akurat(...)Kilka słów o cukrze brzozowym :    Używa się go w taki sam sposób, co zwykły cukier.  Nadaje się on do przygotowywania deserów na zimno, pieczonych ciast i ciasteczek.  Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować Zalety:   - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym  - dostarcza 40% mniej kalorii - niż biały cukier  - ma wielokrotnie

Di gotuje
Owsiane tartaletki z waniliowym nadzieniem i granatem 81

szklanki kaszy manny, 1 szklanka mleka 2%, 2 łyżki masła orzechowego 100%, ziarenka z jednej laski wanilii (lub 4 krople aromatu waniliowego), 1 mały granat, płaska łyżeczka oleju kokosowego. Sposób przygotowania Najpierw zblenduj jednego banana na gładką masę. Następnie dodaj do niego płatki owsiane oraz masło orzechowe i całość dokładnie wymieszaj łyżką. Kokilki wysmaruj delikatnie olejem kokosowym i wyłóż(...)PORCJI: 313kcal Białko: 9,7g Węglowodany: 50,4g Tłuszcz: 9,9g Błonnik pokarmowy: 5,2g Spróbuj także: pieczone jabłuszka z pysznym nadzieniem, duszone jabłka w pomarańczach, ekspresowe ciasteczka owsiane. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Owsiane tartaletki z waniliowym nadzieniem i granatem pochodzi

Natka Pietruszki
Roladki z Newelli z orzechami i suszonymi owocami 175

Newella? Co to jest… Już objaśniam. To białko z jaj kurzych o smaku naturalnym lub wędzonym, które stosunkowo niedawno pojawiło się na rynku. Newella nie

Oryginalny smak
Ciasto kokosowe bez pieczenia (z białą czekoladą) 65

przepisów „. To zbiór pysznych receptur, nad którymi pracowałam kilka miesięcy. W eBooku znajdziesz przepisy na następujące ciasta bez pieczenia: Orzechowy serniczek z Nutellą Cytrynowy sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli(...)migdałami i wiórkami kokosowymi, a następnie przygotuj czekoladową polewę, którą polej ciasto. Ciasto mleczne kokosowo-bananowe: Użyj mleczka kokosowego i zmiksuj je z dojrzałymi bananami. Przełóż na spód z ciasteczek i schłodź w lodówce. Kokosowe tiramisu: Zamiast tradycyjnych biszkoptów użyj biszkoptów kokosowych, a mascarpone wymieszaj z kokosowym mlekiem. Posyp kakao i wiórkami kokosowymi. Ciasto kokosowe z malinami: Przygotuj spód

Via Gusto
Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi 253

Proste do zrobienia, przepyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi . Jedząc to ciasto aż trudno uwierzyć, że głównym składnikiem jest cukinia. Idealnie sprawdzi

Oryginalny smak
Makaroniki z kremem porzeczkowym 66

polecam stać przy piekarniku i obserwować makaroniki, jeżeli zaczną się rumienić należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia. Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na 30 gotowych ciasteczek: 150 g zmielonych migdałów 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone(...)wlaniu całego syropu mikser ustawić na najwyższe obroty i miksować 5-8 min. Bezy mają się wystudzić. Po tym czasie w 3 turach dodawać ubite białka do masy orzechowej. Delikatnie mieszając po każdym dodaniu. Mieszać tylko do połączeniu, nie za długo. Mieszać szpatułką. Przygotować 3 blachy od piekarnika, wyłożyć je papierem do pieczenia. Uwaga, warto posmarować blachę tłuszczem, następnie wyłożyć

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 73

polecam stać przy piekarniku i obserwować makaroniki, jeżeli zaczną się rumienić należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia. Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na 30 gotowych ciasteczek: 150 g zmielonych migdałów 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone(...)wlaniu całego syropu mikser ustawić na najwyższe obroty i miksować 5-8 min. Bezy mają się wystudzić. Po tym czasie w 3 turach dodawać ubite białka do masy orzechowej. Delikatnie mieszając po każdym dodaniu. Mieszać tylko do połączeniu, nie za długo. Mieszać szpatułką. Przygotować 3 blachy od piekarnika, wyłożyć je papierem do pieczenia. Uwaga, warto posmarować blachę tłuszczem, następnie wyłożyć

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 151

konfitury lub musu porzeczkowego 2 duże jajka 2 żółtka 70 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła 2 łyżki likieru Cassis'; document.write(" "); Składniki na 30 gotowych ciasteczek: 150 g zmielonych migdałów 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody(...)wlaniu całego syropu mikser ustawić na najwyższe obroty i miksować 5-8 min. Bezy mają się wystudzić. Po tym czasie w 3 turach dodawać ubite białka do masy orzechowej. Delikatnie mieszając po każdym dodaniu. Mieszać tylko do połączeniu, nie za długo. Mieszać szpatułką. Przygotować 3 blachy od piekarnika, wyłożyć je papierem do pieczenia. Uwaga, warto posmarować blachę tłuszczem, następnie wyłożyć

moj przepis na
Mazurek pistacjowy 144

Dzisiaj cudny mazurek pistacjowy , który z pewnością będzie ozdobą wielkanocnego stołu. Piękny kolor i wspaniały smak! Krem jest na bazie serka mascarpone i zmielonych na pastę

Oryginalny smak
Kotlety z kaszy bulgur nadziewane szpinakiem i parmezanem 131

Pomysł na pyszny, zdrowy i bezmięsny obiad np. w piątek. Przecież nie zawsze musi być mięcho " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Kotlety

Oryginalny smak
ZDROWE BATONY MUSLI 253

Mój własny, a zarazem ulubiony przepis na BATONY MUSLI FIT. Będę do niego wracać jeszcze nie raz, kiedy mi tylko przyjdzie na nie ochota, bo te

Calzonella.com
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 219

uczestnikom akcji chciałabym bardzo serdecznie podziękować za Wasze owsiankowe wpisy, które z chęcią przygotuję w swojej kuchni. :) Oprócz typowych owsianek, pojawiły się także wpisy na jaglanki, gryczanki, owsiane gofry, ciasteczka i trufle.  Chyba potrzeba nam będzie więcej takich wspólnych akcji! :)  Bloggerki, które dodały ponad 10 wpisów do naszej akcji to: Daria - An Apple A Day Navynut - Navynut Klliisiaa(...)bananem autor: BartPoplawski | blog: picante-jalapeno Mini protein cakes czyli mini ciasta białkowe | przepis z odżywką białkową autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Amarantusowa "Owsianka" z Bananem i Masłem Orzechowym / Amaranth Porridge with Banana and Nut Butter (vegan) autorka: Blue Almonds | blog: Blue Almonds Kawowa Owsianka z Chia / Mocha Chia-Oatmeal (raw vegan) autorka: Blue Almonds | blog: Blue Almonds owsianka no.23

Chocolate Stop Tempting
Krem z czarnym sezamem 95

Krem z czarnym sezamem jest nieco osobliwy w smaku. Stanowi połączenie sezamu i cukru , które przywołują na myśl popularne ciasteczka sezamowe utopione w przepysznym miodzie. Bazą tego kremu jest pasta z czarnego sezamu . Tutaj przyrządziłam ją w wersji na słodko, z dodatkiem miodu . W krajach azjatyckich często używa się jej w wersji wytrawnej. Znana jest tam pod nazwą Tahini . Pasta(...)mleka 2 szt żółtek jaj 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1-2 łyżek mąki pszennej 300 g masła Instructions Sezam prażymy na patelni, aż do momentu gdy zacznie wydzielać orzechowy zapach. Ostudzony przekładamy do misy blendera/ malaksera i miksujemy, aż do momentu gdy zacznie wydzielać się olej. Po kilku minutach utworzy się gładka pasta. Do pasty dodajemy miód i znowu blendujemy

SmartBake.pl
Mini brownie migdałowe z gruszkami 88

Lubicie brownie ? Ja bardzo… Mocno czekoladowe, wilgotne i pyszne To takie ciasto, które zawsze wychodzi. Dlatego przygotowałam mini brownie z dodatkiem mielonych migdałów i likieru

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania