ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:182/654)

Sernik na gofrach z serków homogenizowanych 413

zawierają sporo cukru.  Spód ciasta to gotowe gofry - pomysł podsunęła mi moja mama, natomiast na samym wierzchu znajduje się mus truskawkowy przygotowany ze zblendowanych świeżych truskawek z dodatkiem sypkiej galaretki truskawkowej. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i składa się z niewielu składników - jedynie: serki homogenizowane, galaretki, truskawki oraz gofry. Do tego jest to deser bez pieczenia, podawany

Kuchnia MagdaLeny
drożdżowe z truskawkami i kruszonką... 195

drożdże suche 1 opakowanie, sól - szczypta, skórka z cytryny 1 łyżka, truskawki 1/2 kg, kruszonka - ile potrzeba do misy robota wsypać mąkę, roztrzepane widelcem jajka, stopione letnie masło, letnie mleko, cukier, sól, skórkę z cytryny, suche drożdże i hakiem wszystko wyrabiać z 10 minut ciasto zostawić w misie przykryte do wyrośnięcia(...)godzinę ciasto wyrośnięte ponownie hakiem wyrobić ale tylko chwilę ok. pół minuty 22 cm dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia i po równo dodać ciasta do każdej keksówki powciskać umyte, osuszone truskawki KRUSZONKA: 10 dag masła, 10 dag mąki krupczatki, 10 dag cukru wyrobić na dość sypką kruszonkę i posypać nią ciasta ciasto piec w 200C około 40 minut - ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym 147

twarogu śmietankowego MU! 2 jaja 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 100 ml mleka  2 garści lifolizowanych truskawek krem serowy: 250 g  twarogu śmietankowego MU! 250 ml śmietanki 36% MU! 1/2 szklanki cukru pudru Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym - przygotowanie: Na początku przygotowujemy ciasto. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, solą i białą czekoladą. Następnie studzimy(...)się składników. Następnie całość podgrzewamy, często mieszając, do momentu aż całość zacznie lekko bulgotać.  Na koniec dodajemy budyń rozprowadzony w mleku oraz truskawki i ponownie zagotowujemy, cały czas mieszając. Gorącą masę wlewamy na blat ciasta umieszczonego w zamkniętej tortownicy i przykrywamy drugim blatem. Całość należy bardzo dobrze schłodzić, najlepiej przez całą noc. Ostatnim etapem jest przygotowanie kremu serowo - śmietankowego

MamaOskarka
Truskawkowiec 359

Kakaowy biszkopt, masa truskawkowa, truskawki i galaretka także truskawkowa :) Bardzo truskawkowe ciasto :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa: 200 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto z malinami 171

Dziś u mnie propozycja na szybkie i bardzo łatwe ciasto z malinami. W oryginale z truskawkami na kefirze, u mnie maliny i ser twarogowy, nie miałam wyboru gdy otworzyłam lodówkę, ale jest pysznie! Polecam ciasto nie tylko na weekend   Jest PYSZNIE – parzcie kawy, zapraszajcie znajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend     Składniki: 3 jajka(...)pieczenie ok. 50 min. Piekarnik rozgrzewam do temp. 180 C, truskawki kroimy na niezbyt duże kawałki. U mnie mrożone maliny, bez uprzedniego rozmrażania. Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaję resztę składników, miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Będzie ono nieco gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto wyrównując na wierzchu. Posypuję bułką tartą, dzięki czemu w ciasto

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z malinami 171

Dziś u mnie propozycja na szybkie i bardzo łatwe ciasto z malinami. W oryginale z truskawkami na kefirze, u mnie maliny i ser twarogowy, nie miałam wyboru gdy otworzyłam lodówkę, ale jest pysznie! Polecam ciasto nie tylko na weekend   Jest PYSZNIE – parzcie kawy, zapraszajcie znajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend     Składniki: 3 jajka(...)pieczenie ok. 50 min. Piekarnik rozgrzewam do temp. 180 C, truskawki kroimy na niezbyt duże kawałki. U mnie mrożone maliny, bez uprzedniego rozmrażania. Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaję resztę składników, miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Będzie ono nieco gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto wyrównując na wierzchu. Posypuję bułką tartą, dzięki czemu w ciasto

Zasmakuj Kuchni
Ciasto gryczane z truskawkami (bezglutenowe) 335

ciasto z mąki bezglutenowej wyszło doprawdy przesmaczne! Składniki (na blachę 25 cm x 25 cm) 1 i 1/2 szklanki mąki gryczanej  1/ i 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 2 łyżki kwaśnych powideł  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru  szczypta cynamonu  szczypta soli  kilogram truskawek  cukier(...)mleko mieszam. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon, cukier i sól mieszam w drugiej misce. Składniki mokre dodaję do suchych i mieszam krótko ale dokładnie. Ciasto przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Truskawki myję, kroję na pół i układam na wierzchu ciasta. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 65- 70 minut, do suchego patyczka. Ciasto studzę

Mango Papaja
Murzynek z truskawkami 213

ktoś lubi murzynka, to pokocha to ciasto. Mocno czekoladowe, idealnie wilgotne, z truskawkami, które doskonale w nim pasują. Aż trudno się oprzeć by nie sięgnąć po kolejny kawałek :-) SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 200 g cukru trzcinowego 170 ml oleju rzepakowego 100 ml maślanki lub jogurtu naturalnego 300 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)maślankę. Krótko zmiksować, po czym wsypać składniki sypkie i zmiksować na wolnych obrotach do połączenia składników. Na koniec dodać truskawki, wymieszać szpatułką, przelać do formy i włożyć do piekarnika. Piec na środkowej półce piekarnika 30 minut. Ostudzone ciasto posypać przez sitko cukrem pudrem

Passions hobbies life
Pampuchy z truskawkami 190

Smak mojego dzieciństwa to pampuchy z jagodami, oczywiście robię je  w każdym sezonie jagodowym. Dziś przedstawiam wersję z truskawkami i zapewniam Was,że smakują również wybornie. Ciasto:  500 g mąki  250 ml ciepłego mleka  40 g drożdży  3 łyżki cukru  2 jajka  3 łyżki stopionego masła  szczypta soli(...)minut do wyrośnięcia.   Nadzienie:  2 szkl. pokrojonych na ćwiartki truskawek  2- 3 łyżki cukru  1 łyżka bułki tartej Pokrojone truskawki mieszamy z cukrem i bułką tartą.     Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 1 cm. Okrągłą foremką wycinamy kółka,lekko rozciągamy,nakładamy łyżkę nadzienia,zlepiamy i formujemy w dłoniach kulkę. Kulki układamy na oprószonej

Kolorowa kuchnia Elki
Tarta z truskawkami 135

swój kształt. Wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika.   Pieczemy 15 minut, zdejmujemy z ciasta papier   z fasolą i pieczemy jeszcze około 10 minut aż do zarumienienia. Tarta jest gotowa do napełniania. nadzienie: Robimy galaretkę w nieco mniejszej ilości wody. Odstawiamy do ostygnięcia.Truskawki myjemy, obieramy ze szypułek i kroimy w plasterki lub połówki. Tartę posypujemy niewielką ilością

Humanistka w kuchni
Szybkie Ciasto Serwatkowe Z Owocami 193

Ciasto powstaje bardzo szybko i bardzo szybko też znika, więc radzę się Wam przygotować na powtórne pieczenie ;) Składniki na tortownicę o śred. 22 cm: 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl letniej serwatki 2 jajka kl. L 60 ml oleju rzepakowego  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sodu 3/4 szkl cukru esencja waniliowa mały talerzyk(...)borówki, rabarbar i truskawki ) 1. Jajka roztrzepujemy razem z cukrem, następnie dolewamy serwatkę i olej. 2. W drugiej misce mieszamy suche składniki, a następnie porcjami dodajemy je do mokrych i mieszamy całość aż wszystko się dobrze połączy i nie będzie grudek. 3. Foremkę wyścielamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i na wierzchu układamy

Gotowanie...to proste !
Prosty tort Red Velvet 183

składniki na ciasto mieszamy razem w misce, dodajemy olej, sok jabłkowy, jajko, ocet i mieszamy do połączenia się składników (nie dłużej). Dodajemy barwnik spożywczy (lepiej za mało niż za dużo) i jeszcze raz mieszamy. Ciasto przekładamy do dwóch wyłożonych papierem do pieczenia blaszek. Pieczemy około 30-35 minut w piekarniku ustawionym na 180 stopni. Czas, kiedy ciasto jest w piecu(...)ciasta w środku nie są surowe za pomocą cienkiego drewnianego patyczka – po wbiciu i wyciągnięciu z tortu nie powinno być na nim surowego ciasta. Kiedy spody nie są już bardzo gorące wyciągamy je z blaszek i przekładamy na kratkę do całkowitego ostudzenia. Ostrym nożem (najlepiej z ząbkami) wyrównujemy blaty ciasta. Żeby ułatwić sobie pracę blaty ciasta możemy położyć

Ciastkozercy
Biało - czarne z owocami. 286

dodać kakao i śmietanę i zagnieść. Wszystko włożyć do zamrażalnika na 30minut. Jedną część wyłożyć na blaszkę. Posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Następnie zetrzeć na tarce ciasto ciemne. Białka ubić z cukrem .Truskawki wymieszać z kisielem i dodać do piany. Owocową pianę wyłożyć na ciasto . Na pianę zetrzeć trzecią część ciasta. Piec w temp.180-170 stop. około 40 minut. Przed podaniem

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto ucierane z truskawkami i czereśniami 209

Zapach i smak lata zamknięty w cieście. To ciasto przypomina mi okres dzieciństwa, kiedy to skoro świt biegłam na pole aby narwać świeżych truskawek. Piękne jest wspomnienie przebijających się przez drzewa czereśni promieni słonecznych. Ciasto proste a jakie pyszne! Tortownica o śr. 24 cm 200 g margaryny 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki(...)przez sitko. Dosypujemy partiami do margaryny i jajek (ciągle miksując). Na samym końcu dolewamy strużką olej. Masę wylewamy na wysmarowaną i oprószoną mąką tortownicę. Truskawki kroimy na połówki, czereśnie pestkujemy. Owoce wciskamy w masę. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40-45 minut. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.  ,,Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej

VioletoweKucharzenie