ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:449/1556)

Ostatni akcent lata - ametystowy sernik z malinami 193

Jesień widać już w przyrodzie, miejsce owoców dojrzewających latem zajęły już piękne słodkie śliwki, dojrzałe soczyste jabłka i gruszki. Mimo, że pogoda w ostatnim tygodniu

Bon appetit mon amie
Miodowiec z masą jabłkową i kokosową 182

Składniki: kruche ciasto: 60 dag mąki 30 dag cukru 25 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 całe jajka 2 łyżeczki sody oczyszczonej masa jabłkowa:  1

Pobite gary Barbary
Piernik jabłkowy bez jajek 148

Piernik jabłkowy jest jednym z najlepszych ciast jakie ostatnio jadłam - a do tego jest bardzo prosty - ideał! Genialne ciasto na święta dla zapracowanych lub zapominalskich Jest

sierotka maRysia w kuchni
Drożdżowo - cynamonowy zawijaniec ze śliwkami. 143

Hmmmm i co ja mam napisać o tym cieście  ??? Mniamuśne  :)  Zestawienie ciasta drożdżowego z cynamonem  już posmakowałam wcześniej  ( klik )   lub

Malinowa Kawiarenka
Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju 161

Kolejne szybkie, bo "ukręcone" w 5 minut ciasto. Tym razem to ciasto na oleju rzepakowym, do którego dodałam świeże brzoskwinie oraz odrobinę aromatycznego cynamonu, który nadał

Z miłości do słodkości
Rabarbarowiec z kruszonką kokosową 152

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez około 40- 50 min. U mnie w foremce 25 x 31 cm. Ciasto jest kruche, bardzo apetyczne, szybko znika z talerzyków. Ten przepis wykorzystam jeszcze do innych owoców np. agrestu. Źródło : "Kuchnia polska- tradycyjne potrawy"- E. Aszkiewicz

Proste Potrawy
Ciasto z jeżynami, czyli sen nocy letniej :-) 253

Przepyszne kruche ciasto z bezą i kwaskowymi jeżynami. Doskonały deser na lato i wczesną jesień. Ś http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/Sliwki-wartosc-odzywcza-odmiany-zastosowanie-suszenie_33951.html Ś http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/Sliwki-wartosc-odzywcza-odmiany-zastosowanie-suszenie_33951.html Świeżych jeżyn już

dolcevitainmykitchen
Ciasto porzeczkowe z polewą krówkową 195

zbierane samemu z krzaczka w parny, leni dzień świetnie sprawdzają się nie tylko w kompotach - wypieki z ich wykorzystaniem są cudownie pyszne. Szczególnie jeśli przełamiecie naturalną kwaskowatość owoców ekstremalną słodkością krówek :) Ciasto: 3/4 kostki masła 3/4 szklanki cukru szklanka mąki 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki ziaren wanilii 250 g porzeczek Polewa: 200 ml śmietanki

sama złodycz
Tarta bananowo-malinowa 186

Pyszna tarta z owocami do kawyTarta bananowo-malinowa SKŁADNIKI:  CIASTO mąka 250 gr śmietana kwaśna 1 łyżka cukier puder 100 gr margaryna 150 gr żółtka 2 szt KREM Jogurt naturalny -400 ml ser biały -1 kost (250) śmietana 18% - 250 ml cukier puder - 2 łyżki galaretka brzoskwiniowa - 1 opak galaretka agrestowa - 1 opak WIERZCH CIASTA galaretka truskawkowa(...)ognia, wsypać galaretkę cytrynową i agrestową, dokładnie wymieszać, nie gotować. Na ostudzone ciasto wyłożyć trochę opłukanych i osączonych malin. Przykryć kremem jogurtowym. Ułożyć na kremie resztę malin i banana pokrojonego w plasterki. Galaretkę przygotować w nieco mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Zastygniętą galaretką polać owoce, włożyć do lodówki. Ozdobić listkami mięty

Kuchnia Danusi
Keks pomarańczowy na mące migdałowej (z oliwą, bez cukru) 146

innym deserze, któremu chcecie dodać pomarańczowego smaku. Keks wygląda bardzo odświętnie dzięki dekoracji z blanszowanych migdałów i suszonych owoców (u mnie morele oraz kwaśny berberys dla przełamania słodyczy). Jego wierzch posmarowałam dżemem brzoskwiniowym, który pomógł "przykleić się" dekoracji do ciasta. Ja kupuję dżem dla dzieci słodzony sokiem jabłkowym, więc nie rujnuje on bezcukrowości mojego wypieku. Zawsze możecie jego dodatek(...)minut. Jeżeli będzie trzeba, piecz nieco dłużej. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. Jest delikatne, dlatego wyjmij z formy, gdy już ostygnie. Posmaruj wierzch ciasta dżemem i posyp suszonymi owocami oraz migdałami.  ➤ Rada: Mąkę migdałową (mielone migdały) kupuję gotową w sklepie. Jeżeli jej nie dostanę, to kupuję płatki migdałowe i mielę przy pomocy blendera (a dokładniej

Chilli Czosnek i Oliwa
Galaretka porzeczkowa z musem czekoladowym 215

Sezon na porzeczki w pełni, a ja dostałam ich kilo więc jest u nas ostatnio bardzo porzeczkowo. Jednak jeżeli ich nie macie, a w lodówce macie

Czarnawisienka
Składane drożdżówki z jabłkami i kruszonką 191

obieram i kroję w kostkę. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę. Lekko rozwałkowuję. Ciasto kroję na kwadraty o boku 10cm. Na środek kwadratu kładę porcję pokrojonych jabłek. Owoce oprószam cynamonem. Rogi ciasta sklejam razem na środku formując kopertę. Drożdżówki smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję kruszonką. Piekę około 40 minut w temperaturze 160 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto kefirowe z brzoskwiniami i kruszonką 144

wydobywające się z jej ust: "o kuurwaaaaa" powiedziało mi wszystko. Dzisiaj ciasta nie będzie. No nic, zrobiliśmy je następnym razem, kilka dni później. Do tego ciasta można użyć dowolnych owoców. My akurat chcieliśmy zrobić z brzoskwiń, takich w puszce, w syropie. Właściwie to ciasto to nic wielkiego. Po prostu przyzwoite ciasto, w sam raz do kawy

Marder&Marder Manufacture
Tarta czekoladowa z truskawkami 639

Moja rodzina bardzo lubi tarty z owocami, w sezonie letnim dość często je przyrządzam. Tym razem przygotowałam ja z kruchego ciasta czekoladowego i masy śmietanowo-jogurtowej, wyszła przepyszna. Składniki: Ciasto kruche: 200 gram mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżki konfitury z płatków róży Premium Rosa 70 gram cukru pudru 3 żółtka 100 gram masła Masa: 250 ml śmietany

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania