ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1905/3191)

Naleśniki niebanalne 134

Ciasto podstawowe: 1 szklanka mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody mocno nasyconej gazem Jajka, mleko i mąkę miksujemy. Dodajemy wodę i mieszamy szybko, aby masa była jednolita. Smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni przetartej tłuszczem. Tu kończą się banalne naleśniki…. a tutaj zaczynają się niebanalne ;) Proszek lub sok z buraka (wtedy dosypujemy trochę mąki, aby masa

Kucharzyca
Szarlotka z Budyniem i Bitą Śmietaną 159

Szarlotka z Budyniem i Bitą Śmietaną to wzbogacona wersja tradycyjnego, klasycznego ciasta. Budyń idealnie komponuje się z jabłkami, a bita śmietana nadaje szarlotce lekkości. Ciasto rozpływa

Słodka Strona
Tort Sachera 151

cukrem mikserem do połączenia, dodaję pojedynczo jajka cały czas miksując. Gdy jajka połączą się z masą dodaję na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i roztopioną ostudzoną czekoladę, mieszam do połączenia. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto. Piekę w temp. 170 C przez 35 minut do suchego patyczka, studzę na blacie. Kroję równo wzdłuż

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowe placuszki z cukinii i quinoy z sosem miętowym 139

placki ziemniaczane. Solimy lekko i odstawiamy, aby puściła sok, a następnie bardzo starannie odciskamy, aby masa była jak najbardziej pozbawiona soku. Quinoę miksujemy blenderem razem z jajkiem i natką pietruszki, następnie mieszamy z cukinią, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałe w ten sposób ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany na patelni olej i smażmy na złoty kolor z obu stron. Podajemy

Quinoa Raz!
Ciasto czekoladowe z malinami 180

czekoladowe, które od razu mnie zachwyciło wygolądem. (przepis oryginalny z tej strony  klik nieco zmodyfikowałam) CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszenne 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa czekoladowa: 250g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 150 g czekolady gorzkiej 3 łyżki cukru pudru

Bon appetit mon amie
Tarta z szparagami 145

łyżki śmietany 18 %  - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i gotujemy. Ciasto francuskie wykładamy w formie do tarty, boki ścinamy. Na wierzchu układamy ugotowane i przestudzone szparagi. Jajko roztrzepujemy z śmietaną, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Całość zalewamy przygotowaną masą. Na wierzchu układamy pokrojoną w kostkę zottarellę i pieczemy w 200 stopniach ok. 20-30 minut.  Życzę

Kulinarne życie
Placuszki z cukinii z tuńczykiem i rzodkiewką 124

misce wymieszać cukinię, mąkę oraz żółtko i następnie delikatnie wmieszać pianę z białka. Na końcu masę połączyć z tuńczykiem i rzodkiewką. Całość doprawić do smaku (solą z pieprzem). Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor , a następnie

Di gotuje
Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką 168

pędzelkiem jajkiem, pozostałe jajka wlać do patelni z wszystkimi składnikami i wymieszać. Farsz wyłożyć równomiernie na cieście francuskim. Na wierzch rozkruszyć mozzarellę i posypać oregano. Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawić na kilka minut, tak aby masa bardziej stężała

Passions hobbies life
Kulki kokosowe z ciecierzycy 153

Te kulki, podobnie jak trufle kakaowe zrobione są z ugotowanej ciecierzycy, która sprawia, że z masy można w prosty sposób formować dowolny kształt. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
Fondant czekoladowy 135

przygotowania: Zaczynamy od przygotowania foremek. Każdą dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Odstawiamy na bok. Samo ciasto szybko przygotujemy więc rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Całość mieszamy na gładką masę, bez grudek. Do oddzielnej miski rozbijamy jajka. Do tego dodajemy cukier i szczyptę soli. Mieszamy przy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
rolada szpinakowa z łososiem 133

małych obrotach dodawać pojedynczo żółtka. Szpinak doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać całość do masy z jajek i powoli razem wymieszać łyżką. Rozsmarować całość na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180C przez 15 minut. Po upieczeniu ciasto szpinakowe odstawić do ostygnięcia. Serek, jogurt, koperek i skórke z cytryny razem wymieszać doprawić solą i pieprzem

zjem to blog kulinarny
Placuszki brokułowe z prażonym siemieniem lnianym i płatkami sojowymi (bez mąki) 156

olej/masło do smażenia   Brokuła, jajko oraz kaszę manną umieścić w misce i dokładnie zblendować. Masę doprawić do smaku, a następnie wymieszać z siemieniem lnianym oraz płatkami sojowymi. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć

Di gotuje
Placuszki brokułowe z prażonym siemieniem lnianym i płatkami sojowymi (bez mąki) 143

olej/masło do smażenia   Brokuła, jajko oraz kaszę manną umieścić w misce i dokładnie zblendować. Masę doprawić do smaku, a następnie wymieszać z siemieniem lnianym oraz płatkami sojowymi. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć

Di gotuje
Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo) 151

spód lekko miękki i idealny w krojeniu. Smak nerkowców oraz kokosowy posmak wyczuwalny jest w całym cieście. Pycha! Koniecznie spróbujcie, nawet jeśli nie przepadacie za takimi zdrowszymi deserami. Szczerze polecam! (Tortownica o średnicy 16 cm) Spód: 200g daktyli 200g mąki z orzechów nerkowca (*) Masa: 200g orzechów nerkowca 150 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 3 łyżki syropu

Di gotuje
Ciasto a la Kinder Country 111

Bardzo słodkie ciasto na wzór słynnego batonika, z mocnym akcentem białej i mlecznej czekolady oraz chrupiącej preparowanej pszenicy z miodem. Idealne do małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Biała masa: 350ml śmietany 30% 250g sera mascarpone 1 śmietan fix 200g białej czekolady 200g preparowanej pszenicy z miodem Czekoladowa masa: 150ml śmietany 30% 200g mlecznej czekolady Dodatkowo: 36 sztuk herbatników

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania