ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1910/3191)

Paluchy drożdzowe z serkiem i solą morską 174

grubym dnem, dolac mleko i podgrzewać na małym ogniu az serek sie rozpuści, nie zagotować. Ciasto wyłożyć na  posypaną mąką stolicę i rozwałkować na prostokąt grubości 1/2 cm. Kroić na paski o dowolnej długości i szerokości ok 2 cm. Każdy paluszek smarować masą serową przy pomocy pędzelka silikonowego. Posypać solą morską. Delikatnie przekładać na  blaszkę

Maślane ciasteczko
Sernik z karmelowym syropem 160

gram cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka zimnej wody Przygotowanie ciasta: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Wyklejamy okrągłą formę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podpiekamy przez 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni. Składniki na masę serową: - 700 gram twarogu zmielonego, najlepiej samodzielnie - 300 gram mascarpone - 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego - 1/4 szklanki

Życie zamknięte w smaku
Semifreddo z białą czekoladą i borówkami 765

serkiem na gładką masę. Dodać roztopioną i wystudzoną czekoladę, ponownie zmiksować. Wmieszać delikatnie borówki (100 g). Przelać na spód i wyrównać.    Dodatkową porcję borówek wysypać na wierzch semifreddo.    Wstawić do zamrażarki na całą noc.  W dniu podania deser wstawić do lodówki ok. 4-6 godzin przed podaniem. Gdyby ciasto było za twarde, wyjąć do temperatury

Chocolate Muffin Blog
3 BIT 146

chyba każdy jadł to ciasto i każdy potwierdzi,  że jego jedzenie uzależnia :) Mimo, że jest bardzo słodkie to trudno zatrzymać się na jednej porcji. Składniki: 500 g maślanych herbatników 1 puszka masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 500 ml mleka 50 g cukru pudru 2/3 kostki masła 300  ml kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Z mleka

Słodka Kraina Wypieków
Tarta z cukinią i kurczakiem 147

mnie ok. 3 mm. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną (ja dodałam jeszcze białko, które zostało podczas przygotowywania ciasta), doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej do smaku. Złożenie tarty: Na podpieczony spód wykładamy usmażonego kurczaka. Na kurczaku układamy pokrojoną w plastry cukinię. Całość zalewamy masą jajeczną i wierzch posypujemy żółtym serem. Pieczemy do zarumienienia - u mnie

psgotujemy
Racuchy drożdżowe 185

pozostały cukier, mleko, roztopione masło, wyrośnięte drożdże, roztrzepane jajka i zsiadłe mleko. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę, tak by nie było grudek. Odstawić do wyrośnięcia na około 20 - 30 minut. Brzoskwinie lub jabłka umyć, wyjąć pestki, pokroić w małe kawałeczki, dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać. Racuchy smażyć na umiarkowanie rozgrzanej patelni, z obu stron na złoty kolor. Nie chłoną

Kuchcik gotuje
Przekładaniec z kaszy manny i porzeczek 157

tygodnie. Może jak będę miała dostęp do Internetu to coś wrzucę. Tymczasem na pożegnanie przygotowałam ciasto, do zrobienia którego zainspirował mnie przepis Joanny z „Domowych Wypieków”. Nie wymaga pieczenia i jest bardzo łatwe. Składa się z dwóch warstw herbatników i trzech różnych mas. Pierwsza to kasza manna ugotowana na mleku z dodatkiem masła i kakao. Ja jeszcze wzbogaciłam ją suszoną

Wiem co jem
Rolada w kropeczki z musem czekoladowym i nektarynką. 135

łyżeczki proszku do pieczenia   szczypta soli mus czekoladowy: 250 g śmietany kremówki 30% 90 g czekolady gorzkiej Goplana 1/3 szklanki cukru pudru 1 nektarynka Przygotowanie: Wykonujemy masę dekoracyjną  Masło ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy białko jajka, mąkę, kakao i dalej miksujemy aż całość będzie jednolita. Blachę o wymiarach 32x22 wykładamy papierem do pieczenia. M asą napełniamy szprycę(...)powoli cukier. Gdy piana jest już sztywna dokładamy po jednym żółtku dalej ubijając do połączenia składników. Następnie dodajemy  mąkę z proszkiem do pieczenia w 4 partiach mieszając delikatnie. Ciasto wylewamy na blachę  i delikatnie rozprowadzamy. Pieczemy w 180 stopniach około 12 minut. Wyciągamy z piekarnika, przygotowujemy ściereczkę i kładziemy na nią biszkopt, ściągamy papier i zwijamy roladę

Symfonia smakowa
Kluseczki z kaszy jaglanej 147

Ugotowaną kaszę wystudzić. 2. Do malaksera włożyć kaszę, twaróg i jajko. Zmiksować na gładką masę (w przypadku braku malaksera można to zrobić blenderem). 3. W misce wymieszać obie mąki, dodać zmiksowaną kaszę z twarogiem. Wymieszać dokładnie łyżką a nastepnie zagnieść ręką ciasto. Będzie ono nieco rzadkie ale dzięki temu kluseczki będą delikatniejsze. Stolnicę/deskę posypać mąkę, wyłożyć ciasto, rozpłaszczyć

Kto ugości moich gości?
Babeczki - muffinki inaczej 128

tarce o dużych oczkach. Odciskamy większość soku, wsypujemy kisiel i mieszamy do równomiernego połączenia składników. Ciasto z lodówki wałkujemy, wycinamy kawałki/kółka, którymi wylepiamy dno i brzegi foremek do babeczek/muffinek. Jedną foremką odmierzamy i wycinamy kółka na "przykrywkę". Każdą foremkę napełniamy masą gruszkową, przykrywamy krążkiem, lekko sklejamy boki i nakłuwamy widelcem "przykrywkę". Całość pieczemy około 20 minut w piekarniku

Kolorowy Przepisownik
Sernik na zimno z malinami i galaretką 184

Urodzinowych pyszności ciąg dalszy :) Tym razem przedstawiam Wam lekki sernik na zimno z galaretką malinową i malinami :) Masa przygotowana jest na bazie prawdziwego sera twarogowego. Nie

Chocolate Muffin Blog
Tarta makaronowa 137

sól morska gruboziarnista pieprz kolorowy 50 g tartej mozzarelli 1/4 łyżeczki Karobu cebula  Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi rękoma. Wykleić nim formę, obciążyć i zapiekać w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Cebulę, bazylię, paprykę i chilli zmiksować na gładką masę. Pastę usmażyć na oleju kokosowym i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietankę, karob, pokrojoną

Wielki apetyt
Sernik cytrynowy z czekoladą Bajeczną 205

śmietankę, mąkę i cukier mieszamy ze sobą, jajka roztrzepujemy w oddzielnej miseczce i dodajemy do masy twarogowej. Cytryny myjemy dokładnie, ścieramy skórkę, starając się nie dodać białej części (jest gorzka). Wyciskamy sok i razem ze skórką dodajemy do sera. Wylewamy na spód ciasta i wrzucamy do piekarnika na co najmniej godzinę w 170 stopniach. Pieczemy do suchego patyczka, studzimy przy

sama złodycz
rolada szpinakowa z łososiem 11430

małych obrotach dodawać pojedynczo żółtka. Szpinak doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, Dodać całość do masy z jajek i powoli razem wymieszać łyżką. Rozsmarować całość na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180C przez 15 minut. Po upieczeniu ciasto szpinakowe odstawić do ostygnięcia. Serek, jogurt, koperek, skórka z cytryny razem wymieszać doprawić solą i pieprzem

zjem to blog kulinarny
Mleczne ciasteczka 140

powoli dodawać je do masy maślanej, cały czas przy tym miksując (przy zbyt szybkim dodawaniu jajek masa może się zwarzyć). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko w proszku, ekstrakt waniliowy i wszystko razem zmiksować. Na końcu wrzucić kawałki czekolady, wymieszać. Z ciasta robić kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odległościach

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania