często, ani nie jeść za dużo na raz, gdyż ciasto jest bardzo kaloryczne. Tartę robi się wyjątkowo szybko, nie trzeba posiadać wybitnych zdolności kulinarnych, a smak faktycznie zniewala. Składniki na spód: – 370g wafelków kokosowych (bez czekolady) – 120g masła – 70g wiórków kokosowych Składniki na masę: – 500ml śmietanki 30% lub mascarpone – 200g białej czekolady – 100g wiórków(...)studzimy do temperatury pokojowej. Śmietankę ubijamy, a pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną czekoladę i wiórki, miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na schłodzony spód, wierzch wyrównujemy i układamy na nim Princesse pokrojoną w kostkę. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto najlepiej wyjąć z lodówki 10 minut przed krojeniem. Smacznego! Artykuł Tarta „Kokosowa Princessa” BEZ PIECZENIA pochodzi
Be Fit Be Strongkoniec dodajemy rodzynki i skórkę kandyzowaną i otartą skórkę z pomarańczy i wyrabiamy, aż składniki się połączą. Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na godzinę do podwojenia objętości. Krzyżyki: wszystkie składniki mieszamy ze sobą, przekładamy do woreczka foliowego. Masa musi być na tyle gęsta by nie spłynęła z bułeczek, ale i na tyle rzadka, by można ją było
Smak mojej kuchnistopni. Śmietanę podgrzewamy razem z mlekiem (nie gotujemy!) Dodajemy czekolady i mieszamy. Jajka rozmącamy widelcem. Dodajemy do masy. Na spód tary wylewamy krem i pieczemy jeszcze około 10 minut w temp. 160 stopni. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto około godziny. Na spód przed wylaniem kremu , możemy wyłożyć orzechy, bakalie lub cząstki owoców. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWAMiało wyjść magiczne ciasto, bo powinno się pięknie rozwarstwić: kokos na dole a śmietankowa masa na górze. Może wypowiedziałam nie to zaklęcie, albo magiczna mikstura nie była odpowiednia, bo nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło. Wydarzył się natomiast pyszny niby sernik, puszysty i lekki jak chmurka. Również magiczny, bo znika w niewyjaśniony sposób. Zapraszam na kokosowy sernik, który podpatrzyłam w czasopi(...)masło i ocieploną śmietankę i mleko. Na końcu dodajemy sok i skórkę z cytryny. Po wymieszaniu wszystkich składników otrzymamy dość rzadką masę. Foremkę ( u mnie szklane naczynie żaroodporne (25x19cm) wykładamy zmoczonym i wyciśniętym papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w 180 °C ok 45 min. Jeśli podczas pieczenia sernik się za bardzo rumieni, to przykrywamy wierzch papierem. Sernik jest
Mia Cucina SofietaPyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki : * 3 tabliczki białej czekolady * szklanka płatków kukurydzianych * kilogram gotowego sera do serników * 2 śmietany kremówki * szklanka cukru pudru * pół kilograma malin * 2 galaretki malinowe(...)Galaretki rozpuścić w jednej szklance wody. Zimne kremówki ubić z cukrem pudrem. Serek zmiksować z rozpuszczoną galaretką, dodać maliny i kremówkę. Zmiksować i wylać masę na czekoladowy spód. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Gotowe ciasto kroić w kostkę. Można ozdobić według własnego pomysłu
Magiczne Życie MartyCiasto jest przepyszne i u mnie zawsze znika ekspresowo. Przeważnie robię je na bazie serka mascarpone, dzięki czemu przypomina delikatny i kremowy deser. Pyyychaaa! Możecie też użyć twarogu i również będzie przepyszne. Ach ta czekooolada... a raczej trzy! Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że taki serniczek nie raz pojawi się w Waszym domu! (Keksówka o wymiarach około(...)jedną czekoladą, a na końcu delikatnie połączyć z kremówką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i do jej środka kolejno wlewać masę z gorzką czekoladą, z mleczną i na koniec z białą. Na górze ułożyć herbatniki. Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc. Po tym czasie serniczek wyjąć z formy, odwracając go do góry dnem i ściągnąć
Di gotujeUwielbiam wszystko, co słodkie.. ciasta, ciasteczka, desery. Bez nich świat nie miałby sensu! Jednak, zamiast opychać się niezdrowymi słodyczami ze sklepu, czy ciastami z cukierni, których składu nie znamy, warto poświęcić parę chwil i przygotować coś samemu. Mamy wtedy pewność, co znajduje się w środku, a sam fakt przygotowania czegoś, co smakuje również innym – sprawia ogromną frajdę. Mało(...)ognia, chwile studzimy. W misie blendera umieszczamy wszystkie pozostałe składniki wraz z zagotowanym mleczkiem i miksujemy na gładki krem. Tak przygotowaną masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Następnie dekorujemy nasze ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by całkowicie stężało. Podajemy oblewając kawałek pulpą z mango. Smacznego! Artykuł Kokosowy sernik mango
Be Fit Be StrongCoś w sam raz do podjadania w coraz zimniejsze jesienne dni. Dodatkowo ciasto dzięki korzennej nucie doda nam przyjemnego uczucia rozgrzania i zapewni większą odporność, a to za sprawą żurawiny, kaszy jaglanej, dyni, rodzynek i migdałów. SKŁADNIKI 200 g kaszy jaglanej szczypta soli 70 g masła 50 g cukru trzcinowego 250 g puree z dyni 90 g żurawiny mrożonej(...)wolnym ogniu. Następnie dodać żurawinę, rodzynki, przyprawę do piernika, cynamon i kardamon, dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do okrągłej formy o średnicy 32 cm, wyrównać górę i posypać równomiernie płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, po czym wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Uwagi: Ciasto musi mieć czas na ochłodnięcie, bo w przeciwnym razie będzie miękkie i nie da się
Passions hobbies lifeSzybkie do zrobienia ciasto bez pieczenia z 5 składników, które nie zajmie nam więcej niż 15 minut! Efektowne i smaczne. Składniki: blaszka (24 cm x 24cm) 250 g jasnych herbatników 250 g ciemnych herbatników 500 g serka mascarpone 200 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 puszka masy kajmakowej Wykonanie: Schłodzoną śmietankę ubijamy dodając pod koniec ubijania cukier puder(...)wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników na wzór szachownicy, wykładamy krem, znów układamy herbatniki, smarujemy masą kajmakową i na sam koniec ponownie herbatniki. Chłodzimy w lodówce przez ok. 2 godziny aż herbatniki całkowicie zmiękną. Ciasto jest słodkie w sam raz do gorzkiej kawy
W Moim Magicznym Domugarnka wsypać mąkę i bardzo energicznie całość mieszać, aż masa będzie gładka, gęsta i będzie odchodzić od ścian garnka. Następnie masę należy przełożyć do miski, a gdy wystygnie dodawać do niej po jednym jajku i mieszać (ręcznie lub mikserem). Ciasto na ptysie przełożyć do rękawa cukierniczego i za jego pomocą wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy minimum(...)Ciasto piec w 200 stopniach przez 20 minut, aż będą miały ładny złoty kolor. Wykonanie – krem: 600 ml mleka zagotować razem z cukrem, masłem i nasionami laski wanilii. W reszcie zimnego mleka rozpuścić mąkę ziemniaczaną i dodać do gotującego się mleka cały czas mieszając. Gdy masa przestygnie, wymieszać ją z serkiem mascarpone. Ptysie przekroić na pół, posmarować kremem i posypać
Kuchnia Bon AppetitMniejszą część zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalki. Większą część rozwałkowujemy i wylepiamy nią dno blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary około 31 x 21 cm). Nakłuwamy ciasto widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Po wyciągnięciu lekko studzimy. Nadzienie: Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną(...)następnie powoli wlewamy do jabłek, cały czas mieszając. Trzymamy na ogniu do momentu, aż masa zgęstnieje, nie przestając mieszać. Gotową masę jabłkową wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach mniejszą część ciasta wyciągniętą z zamrażalki. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 25- 30 min. Studzimy
Kuchnia MagdaLenyMniejszą część zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalki. Większą część rozwałkowujemy i wylepiamy nią dno blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary około 31 x 21 cm). Nakłuwamy ciasto widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Po wyciągnięciu lekko studzimy. Nadzienie: Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną(...)następnie powoli wlewamy do jabłek, cały czas mieszając. Trzymamy na ogniu do momentu, aż masa zgęstnieje, nie przestając mieszać. Gotową masę jabłkową wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach mniejszą część ciasta wyciągniętą z zamrażalki. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 25- 30 min. Studzimy
Kuchnia MagdaLenymożemy spróbować z produktem mrożonym,ale koniecznie liściastym. Kroimy w paseczki szpinakowe liście i papryczki chili pozbawione nasion. Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę i jajko. Wyrabiamy. Dodajemy zieleninę i podziwiamy. Po chwili zachwytu dzielimy gotowe ciasto na mniejsze porcje z których tworzymy wałeczek i od którego odkrajmy mniejsze kawałki, zwane kopytkami. Kształtujemy dowolnie i wrzucamy do gotującej się(...)możemy zastąpić tzw. papką z siemienia lnianego. 2 łyżki mielonego siemienia zalewamy ok 3 łyżkami gorącej wody i zostawiamy do napęcznienia (ok 5 min.) 1 czubata łyżka takiej kleistej masy stanowi odpowiednik jednego jajka
Karczma HonoriettySernik to jedno z moich ulubionych ciast, tym razem upiekłam czekoladowo - waniliowy, taki jak lubię. Pyszny, pachnący i kremowy na spodzie z ciastek owsianych. Sernik śmiało może poleżeć w lodowce nawet kilka dni lub możemy go zamrozić, w kawałkach o ile nam jeszcze zostanie(...)rozpuszczone masło, chwilkę ugniatamy. Tortownicę 24 cm wykładamy folią aluminiową, na to rozkładamy ciastka i wylewamy pierwszą kakaową masę, na to masa serowa capuccino i waniliowa. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez godzinę. Ciasto w mniejszej temperaturze się nie spiecze a upiecze. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin aż całkowicie stężeje
Kulinarne Fantazje MarioliWszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ucieramy jajka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy twaróg, alkohol i wodę różaną (niewiele, bo ma bardzo intensywny smak i zapach) – miksujemy. Dodajemy jogurt – ponownie miksujemy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem i sodą. Dokładnie mieszamy łyżką lub szpatułką. Ciasto będzie lepkie i takie ma być. W szerokim rondlu nagrzewamy olej do temperatury(...)Chrusty na winie Churros z masą migdałową Oponki z twarogu Pączki jogurtowe – Fritule Pączki z budyniem Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli
mojewypiekiinietylkoSKŁADNIKI (8 porcji) : Nadzienie: 50 g kukurydzy 200 g brokułów 3 jajka ugotowane na twardo 150 g piersi z indyka Masa jajeczna: 3 jajka 220 g jogurtu greckiego 9% 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy francuskiej szczypta soli Ciasto kruche: 250 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej 100 g zimnego masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1. Mąkę przesiej do miski, dodaj(...)Wysyp na dno ciasta suchą fasolę dla obciążenia. Piecz 15 minut, następnie usuń folię i fasolę, piecz dodatkowo ok. 10 minut. 3. Zrób nadzienie - różyczki brokułów ugotuj al dente. Pierś z indyka pokrój w cienkie paski, podduś kilka minut na patelni pod przykryciem. Mięso nie musi być dopieczone, spokojnie zdąży dojść w piekarniku. 4. Zrób masę jajeczną - jajka zmiksuj
Powiedz dietom nie