ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:9/367)

Tort porzeczkowo – miodowy z jagodami, ptysiami i sosem karmelowym 236

zamieszać ciasto. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach. 2. Gotowe ciasto nakładać łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Proszę zachować odstępy między ptysiami około 3-4cm. Ja przełożyłam ciasto do foliowego woreczka i użyłam plastikowej końcówki z okrągłym zakończeniem o średnicy 9-10mm i wyciskałam nieduże porcje ciasta(...)pudrem, fixem, cukrem wanilinowym i wanilią. Krem przełożyć do foliowego woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton 2A) lub do szprycy i ptysie napełnić kremem (wcisnąć krem w ptysie), proszę napełnić je dokładnie, żeby po przekrojeniu nie było pustych miejsc, ponieważ nie będzie wyglądało to zbyt ładnie przy krojeniu tortu. Krem do ciasta: 6. Do rondelka z nieprzywierającym dnem przełożyć

Mała Cukierenka
Ciastka orzeszki z kremem kokosowym 112

Ciastka orzeszki z kremem kokosowym","recipeInstructions":["Ciasto\r","Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w szybko zagniatamy ciasto.\r","Owijamy w foli\u0119 i wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na 30 min.\r","Ciasto wyjmujemy, dzielimy na kawa\u0142ki wielko\u015bci orzecha laskowego.\r","Patelni\u0119 smarujemy olejem i wk\u0142adamy po jednej kulce ciasta do ka\u017cdego otworu patelni.\r","Pieczemy(...)smaku (opcjonalnie) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 min. Ciasto wyjmujemy, dzielimy na kawałki wielkości orzecha laskowego. Patelnię smarujemy olejem i wkładamy po jednej kulce ciasta do każdego otworu patelni. Pieczemy na złoty kolor. Połówki wyjmujemy, po ostygnięciu obkrawamy nadmiar z łupinek. Napełniamy kremem i składamy w orzeszka

Mieszam w Garnku
Ciasto czekoladowe z kokosem 354

okazji tego używać. upiekłam więc czekoladowe ciasto z dodatkiem tego właśnie oleju kokosowego. Żeby ciasto było jeszcze bardziej kokosowe, na czekoladowym spodzie ułożyłam kokosowe kopczyki. Całość pokrywa delikatny maślany krem... Ciasto czekoladowe: 3 jajka,  szklanka cukru,  szklanka mąki pszennej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao,  2 łyżki cukru waniliowego,  6 łyżek wody(...)ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypując cukier. Na koniec dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać.  Łyżką kłaść kleksy na czekoladowym cieście tak, by powstały kopczyki. Piec około 40-45 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  500ml mleka,  2 żółtka,  3/4 szklanki cukru,  2 łyżki mąki pszennej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  łyżka cukru waniliowego

Z miłości do słodkości
Mocno Czekoladowe Ciasto 162

Mocno czekoladowe ciasto z czekoladowym, maślanym kremem. Słodkie, zdecydowanie słodkie. Perełka na Wielkanocnym stole, ale nie tylko. Zaręczam, że znajdzie swoich zwolenników. Nawet jeśli nie jesteście fanami ciast na bazie kremu maślanego, na jeden kawałeczek się na pewno skusicie. Gorzka czekolada nadaje mu charakteru, wykwintności w smaku. Ja uwielbiam, Irlandczycy, których dane mi było poczęstować, nie mogli się od niego(...)stopniowo cukier, ciagle ucieramy do gładkości. Dodajemy kakao i sól, ucieramy. Na sam koniec dodajemy mleko i śmietankę, ucieramy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy część kremu. Przykrywamy drugim ciastem. Pozostały krem wykładamy na wierzch i boki. Wierzch polewamy czekoladowym ganache. Ozdabiamy według uznania. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto nie wymaga przechowywania w lodówce. Jeśli jednak chcemy to przed podaniem należy

Made By Mom And Son
Mazurek malinowy z różami 235

Mazurek, czyli cienkie, kruche ciasto wypełnione kremem. Brzeg mojego mazurka ozdobiłam różyczkami z ciasta, a środek wypełniłam słodkim, malinowym kremem z białą czekoladą. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanka mąki pszennej typ 450 3/4 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany szczypta proszku do pieczenia KREM MALINOWY: 300 g musu z przetartych malin(...)średnicy 26 cm. Resztę ciasta rozwałkować bardzo cienko na grubość ok 2 mm. i wykrawać kółeczka o średnicy 2 cm. Cztery kółka kłaść koło siebie zakładając jedno na drugie. Brzegi smarować wodą, aby ciasto się sklejało. Zwinąć w rulonik jak najciaśniej i przeciąć na pół. Brzeg ciasta zwilżyć wodą i przyklejać różyczki. Ciasto przed pieczeniem schłodzić w lodówce i spód

https:KKuchniaMniam
Snickers z kremem budyniowym 294

nazwie: Snickers. Na blogu jest już kilka wersji tego ciasta: TUTAJ bardzo podobna wersja do tej, TUTAJ przepis na Snickersa bez pieczenia oraz TUTAJ Sernik Snickers. Kruche miodowe ciasto, delikatny krem budyniowy, słodki karmel i chrupiące orzechy w miodzie. Pychota!!  foremka 25x36cm Ciasto miodowe:  600g mąki pszennej,  1/2 szklanki cukru,  2 żółtka,  2 całe jajka(...)Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Na blasze wyłożyć jeden blat ciasta, rozsmarować krem budyniowy i przykryć drugim blatem ciasta. Następnie rozsmarować puszkę masy kajmakowej. Przykryć ostatnim blatem ciasta tak, aby masa orzechowa była na górze.  Odstawić najlepiej na całą

Z miłości do słodkości
Placek z makiem i masą orzechową 1211

nazwę ciasta "Placek z makiem i masą orzechową", bo przepis pod taką nazwą widnieje w moim ponad 20-letnim kajecie. Dzisiaj pewnie było by to ciasto makowe z kremem orzechowym:) Ciasto jest bardzo smakowite, a świadczyć o tym może fakt, że mimo tylu lat nadal od czasu do czasu powraca na mój stół. Polecam Wam ten przepis. Dzisiaj ciasto upieczone(...)dodawać po łyżce budyniu, na koniec dodać przygotowane orzechy, wymieszać. W mojej wersji zeszytowej jest podane, by masę orzechową wyłożyć na ciasto. Ja robię trochę inaczej: ciasto przekrawam na pół, jeden placek smaruję kremem orzechowym, przykładam drugim plackiem. Wierzch smaruję odrobiną masy orzechowej. Przełożone ciasto polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Do masy orzechowej na końcu można dodać troszkę spirytusu

In my kitchen
KOSTKA KAWOWA 789

kakaowe tworząc ,,kupki''. Pieczemy w 150 st. C ok 40 minut (termoobieg i piekłam od razu oba) lub 170- 180 góra dół. Ciasta sprawdzamy patyczkiem, kokos ma być ładnie zarumieniony. Odstawiamy do wystudzenia. Wyciągamy z blaszek. KREM: Masło ucieramy na pianę, dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania. Dobrze ucieramy.Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia(...)Następnie rozpuszczamy w mikrofali. Do żelatyny dodajemy 3-4 łyżki kremu mieszamy i wlewamy do pozostałego kremu. Ucieramy i odstawiamy do lekkiego zgęstnienia.  PRZEKŁADANIE: Na 1 część ciasta wykładamy krem (4-5 łyżek odłożyłam na wierzch) Przykrywamy 2 ciastem (kokosem na wierzch.) Ciasto można już tak zostawić, całkiem fajnie wygląda. Ja posmarowałam odłożonym kremem i polałam polewą. Ciasto schładzamy

Pani na deser
Ciasto Dobosza 269

rozwałkowujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (23x35 cm). Każdy placek pieczemy ok 5 minut w 200° C. Ciasto będzie upieczone, gdy jego brzegi zaczną delikatnie brązowieć. Ciasto musi zostać blade. Krem:  1 litr mleka 1 szklanka cukru cukier waniliowy 4 łyżki mąki pszennej 2 budynie waniliowe 1 kostka masła 4 łyżki kakao   Większość mleka zagotowujemy z cukrem(...)ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu, a na koniec kakao. Radzę wsypywać kakao partiami i próbować czy gorzkość masy nam odpowiada . Ostudzone placki przekładamy masą, a wierzch ciasta polewamy roztopioną czekolada. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Babeczki z rabarbarem i bezą 275

Kruche babeczki wypełnione smacznym, lekko kwaskowatym kremem z rabarbaru. Na wierzchu bezowa czapeczka dla osłody :) BABECZKI: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% MASA RABARBAROWA: 500g rabarbaru 3/4 szklanka cukru 2 łyżki wody 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 50g masła(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec ok 20 min do zrumienienia bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Ciasteczka , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: rabarbar

https:KKuchniaMniam
Bezowy tort z konfiturą różaną i truskawkami 226

suszyłam dwie mniejsze bezy, a na drugiej jedną największą. Bezy najlepiej wysuszyć wieczorem i pozostawić na całą noc w lekko uchylonym piekarniku. Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , SŁODKO , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , róża , truskawki

https:KKuchniaMniam
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2344

minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Wiśnie odsączyć z kompotu na sitku. Galaretki wiśniowe rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka lekko stężała. Gdy galaretka będzie już nieco gęstniała, wylać ją na kruchy spód, wyrównać, schłodzić w lodówce. Przygotować krem: Śmietanka i mascarpone powinny być porządnie schłodzone (najlepiej(...)takie działanie pozwoli uniknąć grudek w masie śmietanowej), zmiksować/wymieszać. Złożyć ciasto: Na kruchym cieście wraz ze stężałą galaretką wyłożyć krem, wyrównać. Nałożyć bezę, lekko docisnąć do kremu. Schłodzić ciasto przez kilka godzin w lodówce (aż krem odpowiednio stężeje), aczkolwiek ciasto kroi się najlepiej po całej nocy w lodówce, gdy beza nieco wsiąknie kremu i nie kruszy się podczas

Kulinarne Przeboje
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 286

zależy jak bardzo ufamy naszej śmietanie) i delikatnie łączymy z kremem krówkowym, a następnie z rozpuszczoną żelatyną. Odstawiamy na trochę do lodówki. Do momentu, gdy krem da się nakładać na ciasto, ale już nie będzie spływać. Moja masa krówkowa miała cukrowe kryształki, dlatego w kremie zostały(...)grudki. Jeśli chcemy się tego pozbyć, przecieramy krem przez metalowe sitko (zanim dodamy do niego ubitą śmietankę). Wtedy powinien być gładki, a chyba taki jest lepszy. Drugą połówkę ciasta układamy na kremie budyniowym i również nasączamy. Na to wykładamy krem krówkowy. Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi. Gotowe, ale zanim będziemy się rozkoszować smakiem tego ciasta, musimy wstawić je do lodówki

Ratunku obiad
Pyszne ciasto MACZEK z kokosem i polewą czekoladową 218

połączenia składników. Składanie ciasta: 10. Ostudzone ciasto wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i papier wyłożyć z powrotem do blaszki. 11. Ciasto przekroić w poziomie na dwie części. Jedną część włożyć z powrotem do blaszki. Składniki do nasączenia wymieszać i połową przygotowanego ponczu nasączyć ciasto w blaszce. 12. Na ciasto wyłożyć około 2/3 kremu i wyrównać. Na wierzchu ułożyć(...)drugą część ciasta, patrz FILM (ja odwróciłam ciasto, czyli przypieczoną skórkę z wierzchu położyłam na kremie, aby ciasto było bardziej równe, ale nie musimy tego robić). Ciasto nasączyć pozostałym ponczem i wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Polewa: 13. Śmietankę wlać do rondelka, postawić na ogniu i zagotować. 14. Obie czekolady połamać i przełożyć do miski, zalać je gorącą śmietanką, mieszać

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania