ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:13/367)

Krem malinowy 88

zdecydowanie cięższe przez co nadają się również do dekoracji. Kremy przygotowane z serka mascarpone są lekkie, idealnie łączą się z owocami oraz czekoladą. Krem malinowy , na który poniżej znajdziecie przepis jest kremem, w którym królują maliny, bita śmietana i oczywiście mascarpone. Krem ten najlepiej sprawdzi się połączony z ciastami biszkoptowymi. Nadaje się również do wypełniania kruchych babeczek oraz do deserków(...)gęsty. Krem do ciasta Warto wiedzieć robiąc krem malinowy. W taki sam sposób przygotować możecie dowolny krem owocowy np. truskawkowy, jagodowy lub jeżynowy. Po dodaniu do kremówki i mascarpone puree malinowego całość należy chwilę ubijać, nie można jednak robić tego zbyt długo, aby nie przebić kremu. Jeśli po około minucie ubijania krem nadal jest dość rzadki, należy włożyć

MeCooks
Tarta bakewell 173

rogi i usuwamy fasolę. Formę z ciastem wkładamy z powrotem do piekarnika na 1-2 minuty, aby dopiec spód. W czasie, gdy ciasto się piecze, przygotowujemy krem. Upieczone kruche ciasto (nie trzeba go studzić) posmarować dżemem. Dokładnie cały spód cienką warstwą. Komu przeszkadzają pestki w dżemie, może dżem zmiksować blenderem. Krem: Wszystkie składniki zmiksować, aby dobrze się połączyły(...)Krem rozłożyć łyżką na warstwie dżemu i wyrównać jej grzbietem. Można też krem przełożyć do rękawa cukierniczego lub do woreczka foliowego, obciąć jeden róg i w ten sposób pokryć ciasto kremem. Ponownie włożyć do piekarnika nastawionego na 175°C . Piec 40-45 min, aż będzie zarumieniona. Gdyby za szybko się rumieniła, wierzch przykryć folią aluminiowa i piec nadal. Podawać wystudzoną

Posadzone i zjedzone
Miętowo-truskawkowy sernik na zielonej łące-Dla gości 150

łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g stopionej margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 pęczka świeżej mięty kilka kropel zielonego barwnika do ciast KREM: 1/2 litra śmietany kremówki 500 g sera ricotty 5 łyżeczek żelatyny spożywczej 100 g cukru pudru 1/2 kg truskawek sok z 1 cytryny 150 ml likieru miętowego DEKORACJA: 3 łyżki(...)proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną wlać zimną margarynę dodać do ubitej piany oraz dobrze posiekaną drobniutko miętą -same listki bez łodyżek, dodać kilka kropel zielonego barwnika i wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 26 cm piec 20 minut w temp 160*c.  Po upieczeniu wystudzić. MASA: Truskawki umyć osuszyć część zostawić do dekoracji a część

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowy tort czekoladowy z konfiturą malinową 248

szczęścia. Bezglutenowy tort potrójnie czekoladowy W związku z tym, że czekolada dzisiaj obchodzi swoje święto postanowiłam uczcić ją potrójnie. Przepis na bezglutenowy tort zawiera czekoladę zarówno w masie na ciasto, kremie jak i w polewie. W torcie nie znajdziecie natomiast ani grama mąki, cukru oraz nabiału. Do jego przygotowania użyłam aż 3 tabliczki czekolady więc nie jest to deser, który(...)łyżki wybranego tłuszczu na polewę. 19 Pierwszy blat ciasta smaruję konfiturą. 20 Układam równo drugą warstwę ciasta i smaruję ją kremem czekoladowym. 21 Kładę trzeci blat na cieście i smaruję kremem czekoladowym wierzch oraz boki. 22 Polewam wszystko rozpuszczoną czekoladą i odstawiam aż czekolada lekko się zetnie. 23 Na lekko ściętej polewie układam dekorację według uznania - mogą to być świeże

Book of spells
Leśna polana - tort ze szpinakiem i owocami 147

żadnych sztucznych barwników, a soczystą zieleń zawdzięcza dodatkowi szpinaku. I tu po raz kolejny zaskoczenie, bo szpinak w cieście jest absolutnie niewyczuwalny. Tym razem upiekłam ciasto w kształcie tortu, przekładając go delikatnym kremem serowo-śmietankowym z dodatkiem frużeliny. Cóż, wywołało efekt WOW zarówno wizualny, jak i smakowy:) Składniki: ciasto: 200g świeżego szpinaku 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki oleju rzepakowego(...)zmiksować blenderem na gładki serek. Do serka dodać sok z cytryny, cukier puder, utrzeć mikserem na najwyższych obrotach.  Serek i ubitą śmietankę delikatnie wymieszać. 2 łyżki kremu odłożyć do dekoracji. Blat ciasta nasączyć wodą z sokiem z cytryny, wyłożyć połowę kremu, na śmietanę wyłożyć kleksami połowę frużeliny, przykryć drugim blatem. Blat również nasączyć, wyłożyć resztę kremu i resztę frużeliny

Obiad gotowy
Tort z cukierkami i kremem czekoladowo-truskawkowym otoczony wafelkami w czekoladzie 340

jednym żółtku. Następnie dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Piec około 35-40minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 równe części. Krem truskawkowy:   250g masła,  500g truskawek (świeże lub mrożone),  1/2 szklanki cukru. Truskawki obrać, przepołowić(...)truskawki należy rozmrozić, rozgnieść i odsączyć)  Miękkie masło utrzeć z cukrem, stale ucierając dodawać po łyżce truskawek. Krem czekoladowy:   300g mascarpone,  200g kremu czekoladowego np. Nutella,  słodka herbata do nasączenia.  Serek mascarpone utrzeć z Nutellą. Blaty ciasta nasączyć herbatą, po czym przełożyć kremem truskawkowym. Wierzch oraz boki ciasta posmarować kremem czekoladowym. Dekoracja:  wafelki

Z miłości do słodkości
Filo z kremem kawowym 186

Phyllo with coffee cream. Każdy kęs to nadzwyczajne przeżycie dla podniebienia, płatki chrupiącego ciasta filo przełożone delikatnym, rozpływającym się w ustach kremem. Składniki: Ciasto. 2 płaty ciasta filo 20g masła 20g cukru 4 łyżeczki ziarna sezamowego 4 łyżeczki posiekanych pistacji 4 łyżeczki posiekanych migdałów, orzechów Krem. 100g masła miękkiego 100g cukru pudru 20 ml bardzo mocnej kawy 300ml śmietany kremowej(...)kruche, brązowe i chrupiące. Wyjąć i ostudzić. Na krem-ubić masło z cukrem na puszystą masę, dodać kawę. Ubić śmietanę i ostrożnie wymieszać ją z kremem kawowym. Płaty ciasta posmarować kremem i układać jeden na drugim po 5 prostokątów. Przykryć kawałkiem bez kremu.  Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Alpejka malinowa 1060

Mocno czekoladowe ciasto,nasączone ponczem,okraszone malinową konfiturą,z aksamitnym kremem śmietanowo-malinowym, ze świeżymi owocami i galaretką -poezja smaku,nic dodać nic ująć...:)   Gdy zrobimy  to ciasto zrobić w okrągłej tortownicy będzie wspaniały torcik. Składniki Blaszka 24/28 cm Ciasto: 200 g margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku(...)śmietaną wymieszać delikatnie. Galaretkę rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia 4. Przełożenie: Przekrojone ciasto czekoladowe nasączyć połową ponczu,posmarować konfiturą malinową,posmarować 3/4 kremu przykryć drugim ciastem,rozsmarować resztę kremu,powciskać świeże maliny zalać tężejącą galaretką tak aby połowa owoców wystawała ponad galaretkę.Zostawić do całkowitego stężenia

Wanilia i Kardamon
Keto tort budyniowy z żurawiną (Paleo, LowCarb) 103

sylwestrowo – noworoczno – karnawałowym czasie. Żurawina jako dość kwaśny, a co za tym idzie także niskowęglowodanowy owoc fajnie przełamuje słodkość i ciężkość kremu budyniowego. Stanowi taki powiew świeżości. 😀 Ja wykorzystałam po prostu pozostałości żurawiny z tego ciasta , więc już nie starczyło na dekorację i na wierzch poszły pestki granatu. Jeśli jednak kupicie całe opakowanie żurawiny , to ta część która nie trafiła(...)budyniowym i kwaskowatą konfiturą żurawinową. Idealny nie tylko na Boże Narodzenie, ale także Sylwestra czy okres Karnawału. Course Deser Cuisine Europejska, Wege Keyword biszkopt, bomby tłuszczowe, budyń, ciasta z kremem, ciasto kokosowe, ciasto z owocami, owoce, pudding, torcik, tort Prep Time 25 minutes Cook Time 35 minutes Total Time 5 hours Servings 12 porcji Ingredients Biszkopt 4 jajka 1 szczypta

Modern Cave Girl
,,Ciasto marchewkowe z winogronem i borówką’’ 87

Idealnie puszyste i wilgotne ciasto marchewkowe. Orzeźwiające z delikatnym kremem, pyszne połączenie winogrona oraz borówki zanurzone w galaretce. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio oraz Stovit otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstało pyszne ciasto z soczystymi owocami. Biszkopt: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 duże marchewki 1 szklanka oleju 5 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)galaretka się rozpuści. Polewę odstawiamy do przestygnięcia na około 15-20 minut. Ciepłą plewę wylewamy na wierzch ciasta i odstawiamy je na parę godzin, aż polewa stężeje. Dekorujemy według uznania. Kolejność układania : biszkopt połowa dżemu z galaretką migdały ciasto marchewkowe krem ciasto marchewkowe pozostały dżem z galaretką migdały Ciasto schładzamy najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego! Zapraszamy Was do odbycia

Podróż w kulinaria
Ciasto z jabłkami i kremem karpatkowym 226

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Nie przepadam za używaniem półproduktów, ale tu sama skorzystałam z kremuCiasto wyszło rewelacyjne i szybko zniknęło. W sumie to taka szarlotka z budyniem, na który możecie zamienić gotowy krem. (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Ciasto kruche: 1/5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 120g masła(...)zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, pierwszą częścią ciasta i ponakłuwać. Podpiec 10 minut w 180 stopniach. Po tym czasie na cieście ułożyć jabłka, rozsmarować krem a całość przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem. Piec około 45-50 minut w 175-180 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. UWAGA: Ciasta nie kroić na gorąco, ponieważ masa się

Di gotuje
Ciasto orzechowiec 3046

deser, który świetnie prezentuje się na stole, a jeszcze lepiej smakuje. Ciasto tworzą niezbyt słodkie miodowe placki przełożone delikatnym kremem z warstwą chrupiących orzechów włoskich w karmelu.  Ciasto orzechowe z kremem najlepiej przygotować 1 - 2 dni przed podaniem, wtedy będzie dobrze(...)się kroić, a placki miodowe zdążą przesiąknąć kremem. Orzechowiec jest dobrym ciastem na wszelkiego rodzaju uroczystości, gdyż dobrze zachowuje swój kształt w temperaturze pokojowej. Oczywiście tak, jak każde ciasto z kremem, należy przechowywać je w lodówce. Składniki: (na formę o wymiarach 23 cm x 33 cm x 7 cm) Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki miodu naturalnego

Kuchcik gotuje
Ciasto cygan 3243

składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warstwy ciasta:ciasto makowo orzechowe, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga część kremu, ciasto makowo-orzechowe, polewaPs. Przed rozsmarowaniem kremu na galaretce galaretka musi być twarda. Przepis z książki:Wielka księga ciast Siostry Anastazji

Ala piecze i gotuje
Ciasto Katarzynka-z pierniczkami i kremem- idealne na święta +FILM 136

dawno na blogu nie było przepisu na ciasto.  Ale dawno też żadnego nie piekłam. 11 listopada były rogale, wcześniej tort urodzinowy mojej mamy, potem inne drobne przekąski. Więc już najwyższy czas na kolejne pyszne ciasto. Tym razem zapraszam na ciasto, które jest moim imiennikiem-czyli Katarzynkę :)  Jest to ciasto z kremem i dodatkiem pierniczków. Do jego przygotowania powinno(...)użyłam innych, sprawdziły się super. Ciasto składa się z mięciutkiego biszkoptu posmarowanego dżemem porzeczkowym lub powidłami, na nie układa się pierniczki, na nie dajemy krem, drugi spód biszkoptu i smarujemy go kremem i posypujemy czekoladą. Ciasto z powodu dodatku pierników idealnie nadaje się na święta. Zapraszam Zapraszam też na film, na którym zobaczycie jak zrobić to pyszne ciasto krok

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania