ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:993/1378)

Ciasto kakaowo-waniliowe – bez pieczenia 1063

Przepis faktycznie dosyć szybki. Z całym ciastem uwinęłam się w 30 minut – i to łącznie z myciem:) natomiast co do smaku, to muszę powiedzieć, że ciasto jest fajne, ale dość mocno śmietanowe, więc nie da się go dużo zjeść. Mnie taki jeden mały kawałeczek nasycił na bardzo długo. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki(...)łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka rumu lub spirytusu 50 g płatków migdałowych Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz mascarpone. Miksujemy aż do otrzymania gęstego kremu. Powstałą masę dzielimy na połowę: do jednej dodajemy ziarenka z laski wanilii, mieszamy. Do drugiej dodajemy kakao oraz rum lub spirytus, krótko miksujemy. Blaszkę (20x20cm) wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy następująco

Smaki Na Talerzu
34.Coś słodkiego na niedzielny podwieczorek: czyli mini biszkopciki z kremem cytrynowym z dodatkiem kiwi! 276

dość duże jaja  60g cukru 70g mąki tortowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka aromatu waniliowego  +opcjonalnie: cukier puder do posypania, listki mięty do ozdoby  Krem cytrynowy (Lemon curd) z dodatkiem kiwi:  1 duża cytryna sparzona wrzątkiem 2 obrane owoce kiwi 100g cukru 1 jajo 1,5 łyżki masła 10g mąki ziemniaczanej Przygotowanie:  Piekarnik nagrzewamy(...)dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając drewnianą łyżką wahadłowym ruchem w obydwie strony, na przemian, aż do całkowitego połączenia.  Na blachach wyścielonych papierem do pieczenia wykładamy małe porcję ciasta (1 biszkopcik= masa na 1/2 powierzchni łyżki). Każdą porcję dokładnie rozsmarowujemy łyżką, tak aby w jak największej mierze przypominała kształt koła, a pomiędzy  biszkopcikami zostawiamy ok.5 cm przerwy

Symfonia Smaków
Kruche babeczki z kremem cytrynowym 341

ujmą także swoim smakiem. Delikatny, puszysty mus cytrynowy to idealne wypełnienie chrupiących, ciasteczkowych skorupek. Do tego świeże owoce, takie jakie lubicie najbardziej, bo wszystkie będą pyszne i wzmocnione smakiem kremu. Na letni deser idealne, dodatkowo łatwe do zrobienia w dużej ilości, a będą znikać tak szybko, że warto się zastanowić czy od razu nie zrobić podwójnej porcji. Składniki(...)babeczek – standardowe foremki należy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką, ja użyłam blachy do muffinek, ale nie w standardowy sposób a odwróconą do góry nogami. Na wypukłości nakładałam krążki ciasta i uzyskałam kruche miseczki.   Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i pokrojone w kostkę masło. Zaczynamy wyrabiać, aż utworzy się drobna kruszonka. Następnie dodajemy wodę i szybko wyrabiamy

Smaczna Strona
3 Bit - ciasto bez pieczenia 271

Powinniśmy uzyskać jednolity gładki krem. Krem budyniowy wykładamy na drugą warstwę herbatników i przykrywamy ostatnią warstwą ciasteczek. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (około 70 ml). Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną żelatynę cały czas miksując. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Całość posypujemy startą na tarce

Qchnia po prostu
Rogaliki krucho-drożdżowe 263

szkl. oleju szczypta soli dowolne nadzienie [ u mnie krem czekoladowy] Z połowy szklanki mleka, drożdży i 1 łyżki cukru, 2-3 łyżek maski zrobić zaczyn .Odstawić do wyr astania.Jajko, żółtko, cukier i olej wymieszać i dodać do mąki wymieszanej z solą. Dodać wyrośnięty zaczyn, pozostałe mleko i wyrobić dobrze ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat i podzielić

Moje domowe kucharzenie
Rabarbarowy deser jogurtowy 243

pewno nie zagraża Twojej sylwetce! Po ucieranym cieście z rabarbarem i kruszonką migdałową (przepis  tutaj) , drożdżowym placku rabarbarowym (przepis  tutaj)  rabarbarowego szaleństwa ciąg dalszy! Zapraszam do przepisu! Składniki na 6 słoiczków: 300 g rabarbaru 3/4 szklanki mrożonych malin 3 łyżki ksylitolu/cukru 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej - opcjonalnie Składniki na krem: 300 g jogurtu greckiego 200 g śmietany kremówki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki z mąką migdałową i kremem śmietanowo-waniliowym 228

pieczenia. Formę do babeczek wypełnić papilotkami, nakładać porcję ciasta do 3/4 ich wysokości. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, piec babeczki do suchego patyczka około 20/25 minut. Upieczone babeczki przełożyć na kratkę i pozostawić do wystygnięcia.  Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Rękaw cukierniczy napełnić kremem z ozdobną końcówką i udekorować babeczki . Życzę smacznego :) Zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
Wytrawny sernik z kozim serem, czarną soczewicą i konfiturą z żurawiny 275

Idealnie sprawdził się również wtedy, gdy rodzinnie jedliśmy krem z pomidorów i kroiliśmy sobie kawałki tego sernika i … wrzucaliśmy do miseczki z zupą! Moim zdaniem smak jest niezwykle delikatny z wyczuwalną nutą koziego sera. Soczewica dodaje nie tylko lekki posmak, ale i pełni rolę ozdobną, gdyż ciekawie wygląda w cieście. Polecam gorąco, gdyż z pewnością zaskoczycie swoich gości

Raj dla Podniebienia
Cynamonowe muffinki na maślance 315

wilgotne , dość ciężkie i nie potrzebują żadnego kremu. A może ja się zwyczajnie nie znam ? ;) Nieważne jak je nazwać, i tak pachną cynamonem i jabłkiem :) Jabłkiem, choć nie dodajemy jabłka. Sekretem jest moja ulubiona smakowa maślanka, o dumnej nazwie "pieczone jabłko". Muffinki powstały  poprzez zmodyfikowanie przepisu na maślankowe ciasto, które Mama od dawna ma w swoim zeszycie z przepisami

CynamonemPoOczach
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 267

jednej łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec 15 min w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć, natychmiast odwrócić na drugą stronę, delikatnie oderwać papier, posypać biszkopt cukrem kryształ, położyć na to czystą ściereczkę lnianą, zawinąć jak dywan wzdłuż dłuższego boku. Odstawić zawinięte do całkowitego ostygnięcia. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego minimum 20% tłuszczu, każda

moj przepis na
Lany chrust czyli dzikie węże 185

smażenia można wykazać niebywałą kreatywność rysując ciastem wzorki na gorącym oleju. Składniki: • 3 jajka • 2 cukry wanilinowe • 200 g mąki pszennej • 150 ml mleka • 1 łyżka spirytusu • cukier puder do posypania • olej do smażenia Wykonanie: • Białka ubić na sztywną pianę. • Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na biały krem. • Do żółtek wlać mleko

To co kocham
drożdżowe rogaliki na śmietanie-mięciutkie i puszyste 238

posmarowania rogalików i dowolne nadzienie-czekolada w kostkach, krem czekoladowy, powidła itp. drożdże zasypujemy cukrem i czekamy aż się rozpuszczą i będą płynne. Do płynnych drożdży dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę, dodajemy resztę składników i drożdże ze śmietaną. Całość mieszamy i wyrabiamy ciasto, jeśli się klei podsypujemy mąką. Ciasto odkładamy na 15 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Truskawkowy tort z mchem 230

mieszamy. Na koniec dodajemy szpinak i całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach przez około 55 - 60 minut. Pierwszy blat biszkopta smarujemy konfiturą truskawkową. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i wykładamy na biszkopt, układamy świeże truskawki, przykrywamy drugim biszkoptowym blatem. Przygotowujmy krem do obłożenia tortu. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta z truskawkami i mascarpone 1653

obciążenie (u mnie w postaci fasoli) i piec ciasto jeszcze przez ok. 10-15 minut (do zarumienienia). Ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru), następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo, po łyżce mascarpone, dalej miksując – do momentu połączenia się składników. Gotowy krem wyłożyć na ostudzony spód tarty. Wierzch ozdobić pokrojonymi

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania