ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:992/1378)

Mleczne bułeczki 183

nadaje się do krzątania po kuchni i realizacji już dawno zaplanowanych bułeczek ;) przepis znalazłam już jakiś czas temu na stronie zmiksowani . Wyszły puszyste i pyszne ;) W połączeniu z czekoladowym kremem z fasoli stanowią ŚNIADANIE IDEALNE :) Przy okazji tego posta chciałabym Wam przypomniać o konkursie, o którym już kiedyś pisałam na blogu: To już ostatni tydzień konkursu żywieniowego firmy Nestlé(...)jajko 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia mak do posypania opcjonalnie aromat maślany Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz maku mieszamy) gotowe ciasto przekładamy do silikonowych papilotek na muffinki (lub jeśli mamy formy na bułki) górę bułek posypujemy makiem pieczemy w temp. 160 stopni przez około 10-15 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placek cappuccino z kokosem 512

Sezon owocowy w pełni. Placek za plackiem w mojej kuchni powstawał właśnie z owocami. Miarka jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt(...)zmniejszyć do najmniejszych, dodać po jednym żółtku, cukier waniliowy, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Krótko, ale dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x28 wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka wszystko wymieszać trzepaczką i podgrzewać na małym

na moim stole...
Sernik czekoladowy z ciasteczkami i bitą śmietaną. 194

Już tyle razy pisałam, że uwielbiam serniki i często je piekę, ale napiszę jeszcze raz...uwielbiam je. Tym razem upiekłam pyszny czekoladowy sernik i podałam z

Izabelawkuchni
Ciasto Lambada 203

SKŁADNIKI : Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem

Dziś Ja gotuje
Ciasto Lambada 188

Składniki : Biszkopt: 2 jajka 60g drobnego cukru 65g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia: 100ml ajerkoniaku 2 łyżki przegotowanej wody Krem

Dziś Ja gotuje
CZEKOLADKI PODWÓJNIE CZEKOLADOWE 179

Gotowe kieliszki czekoladowe, przepyszny mus czekoladowy i kawałki orzechów- świetna słodycz do przygotowania w kilka chwil.  Składniki: 50 gotowych korpusików czekoladowych ze sklepu   CUKIETERIA

Z Majeczką w kuchni
Kruche ciasto ze śliwkami 176

Pomysł narodził się z myślą o tym, by wykorzystać śliwki, które od paru dni zalegały w lodówce... Składniki: Blaszka 24 x 36cm Ciasto: 3 żółtka 250g

Kuchnia w czekoladzie
Masa kajmakowa kakaowa. 242

     Uwielbiam kajmak!!! Słodki, trochę ciągnący, intensywnie mleczny, najlepszy do przekładania wafli i dekorowania mazurków, choć równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do kremu

Rozpustne gotowanie
Tort szampańsko figowy 211

Dziś zapraszam na tort inny niż wszystkie, na pewno sprawdzi się na wyjątkowe okazje. To bardzo ciekawe połączenie smaków lekka masa śmietanowo szampańska i krem z

Cynamonowe szczęście
Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami 231

Pokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj ! ) przełożony delikatnym

Ostra na Słodko
7 up - tarta z włoską bezą 168

obrócić i odkleić papier i wylepić nim formę do tarty(25 cm), wysmarowaną wcześniej masłem i oprószoną mąką. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia. Wysypać na nie fasolę, aby ciasto nie urosło znacznie. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Po 15 minutach, usunąć papier i piec 15 - 20 minut.    W misce(nie plastikowej) roztrzepać jajka, żółtka(...)cytryny. Wszystko razem wymieszać. W garnku zagotować odrobinę wody.  Postawić na nim miskę ze składnikami i cały czas podgrzewać, mieszając, przez około 10 - 12 minut, do zagęstnienia kremu (gładka konsystencja). Woda w garnku powinna cały czas wrzeć. Budyń przelać do naczynia, przykryć folią spożywczą (tak, aby dotykała powierzchni budyniu) i wystudzić, schłodzić w lodówce. Ja niestety budyń robiłam zbyt

ChilliJemy
Świąteczny tort cynamonowy z rumem 216

pierwszym śniegiem czuć coraz bliżej nadchodzące święta. Czas zacząć wstępnie planować co pojawi się na świątecznym stole. Oprócz tradycyjnych dań musi być też deser. Pieczemy pierniki, serniki i ciasta z makiem, a ja proponuję w tym roku dla lekkiego przełamania tradycji ( #OlejKonwenanse ) pachnący świętami tort cynamonowy z ciemnym rumem i skórką pomarańczową.  A jeśli szukacie inspiracji na łamanie świątecznych(...)oleju rzepakowego Wielkopolskiego 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki cynamonu poncz:  1 szkl wody 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki ciemnego rumu krem: 1,5 szkl mleka 1/3 szkl śmietany 30% 3/4 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszennej (+1/2 szkl wody) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  340 g masła 1/2 łyżeczki cynamonu

Bon appetit mon amie
"MIĘTUSKI " BABECZKI WYPEŁNIONE BUDYNIEM Z MIĘTOWYCH LANDRYNEK, OZDOBIONE ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ 159

dodatkowi świeżej mięty ma fajny orzeźwiający smak. Środek babeczki wypełniłam budyniem na bazie rozpuszczonych miętowych landrynek. A na to wszystko nałożyłam piankę ze śmietanki i galaretki. Próbujcie! SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju(...)mleko i olej stopniowo dodaje suche składniki cały czas miksując wsypuję listki mięty dolewam cienkim strumieniem roztopioną czekoladę Nakładam do papilotek,  piekę  20 minut w 180 stopniach. KREM LANDRYNKOWO- BUDYNIOWY: 180g. landrynek miętowych 1/4 szklanka wody 1 budyń śmietankowy 360 ml. mleka 150g. miękkiego masła 2 łyżki cukru   WYKONANIE:  landrynki rozpuszczam w gotującej się wodzie budyń

Upiecz sobie babeczkę
DROŻDŻOWE BUŁECZKI- BUCHTY Z CZEKOLADĄ LUB DŻEMEM 220

możemy przygotować coś pysznego, "naszego" do jedzenia. Nawet nasza najmłodsza Zosieńka najbardziej na świecie kocha jeść. Silne geny. Nie ma co. Jedną z potraw, którą pamiętam najsilniej są drożdżowe ciasta.  Pyszne, drożdżowe placki z kruszonką naszej Mamusi- jedzone w najprzyjemniejszych chwilach. Kiedy wracaliśmy zmarznięci do domu, kiedy potrzebowaliśmy pocieszenia albo tak po prostu, kiedy byliśmy razem. I chcieliśmy celebrować(...)wanilii szczypta soli krem czekoladowy lub dżem do nadziewania cukier puder do posypania Przygotowanie Do ciepłego mleka wkruszcie drożdże, dodajcie 1 łyżeczkę cukru i łyżkę mąki, wymieszajcie i odstawcie na kwadrans. Mąkę przesiejcie, wymieszajcie z solą, cukrem, jajem, żółtkami, ekstraktem z wanilii i zaczynem. Kiedy składniki połączą się dodajcie roztopione masło, zagniećcie elastyczne i sprężyste ciasto. Przełóżcie do misy, przykryjcie

OliveandThyme
Buchty z nadzieniem 195

bułeczki, które pieczemy w formie. Dzięki temu, że są sklejone, nie obsychają tak bardzo jak tradycyjne drożdżówki. Jest to wypiek typowo śniadaniowy – buchty nadziewa się dżemem, powidłami lub kremem czekoladowym, a te puste – po prostu smaruje się świeżym masłem. W smaku przypominają chałkę. Idealne na karnawałowy weekend. Choć najpulchniejsze są od razu po upieczeniu, to na drugi dzień(...)Zostawiamy na 15-20 minut, aby zaczyn wokół mąki wyrósł. Po tym czasie dodajemy pozostały cukier i mleko, rozpuszczone masło i żółtka. Zagniatamy (ręcznie lub mikserem z hakiem) elastyczne ciasto. Możemy podsypać odrobiną mąki, gdyby było kleiste. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy na ok. 1,5 godziny – aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 16-18 kulek

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania