ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:994/1378)

Ciasto Cappuccino 2822

przygotowanie ciasta cappuccino. Przepysznie delikatne z kawowym posmakiem ciasto sprawdzi się dla każdego amatora tych smaków. Przepis został zaczerpnięty od Ewy Wachowicz - z drobnymi moimi zmianami. Smacznego! Składniki: BISZKOPT: 6 jajek szczypta soli 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek cukru KREM: 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 600 g serka homogenizowanego

psgotujemy
Zawijany chleb o smaku pizzy 246

uciekł" ze środka. Nadzienie trochę mi się oddzieliło od ciasta i chleb niestety nie wyszedł tak piękny jak na blogu moje bistro , ale za to potwierdzam jego rewelacyjny smak.  Zamiast przygotowywania z niego kanapek, jedliśmy go z Panem Mężem z wielką przyjemnością jako dodatek do parówek, leczo czy zupy-kremu. Chleb zdecydowanie bronił się w smaku sam, bez niepotrzebnych

Grunt to przepis!
Sernik kasztanowo-krówkowy. Najlepszy! 205

przez 10-12 minut. Przestudzić. Serek, kremówkę, jajka, krem kasztanowy i ekstrakt zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na podpieczony spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 50-60 minut, aż wierzch będzie ścięty. Ciasto ostudzić w piekarniku, a następnie wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Cappuccino 319

stopni C pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. masa cappuccino Gotujemy 1,5 szklanki mleka z cukrem, w pozostałym mleku łączymy mąkę, żółtka oraz cappuccino , wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy aby nie powstały grudki chwilę gotując, studzimy. Margarynę ucieramy do białości dodając partiami budyń. Ucieramy puszysty krem. masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wody. Śmietanę ubijamy

kgwjanczewo
Jagielnik z musem porzeczkowym 320

Odstawiamy do ostudzenia. Kaszę miksujemy blenderem na gładki krem ( podobny w konsystencji do gęstego budyniu). Następnie mieszamy z cukrem, jajkami i mąką na jednolitą masę. Masę wykładamy do formy o  średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 150 C. Upieczone ciasto studzimy. W między czasie porzeczki z kompotu miksujemy blenderem

Delicious Titbits
Ptysie z jagodami 197

posypaną mąką blachę do pieczenia, zachowując przy tym odstępy (ciasto ptysiowe rośnie). Tak przygotowane ptysie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15-18 minut w temperaturze 220 st.C (podczas pieczenia nie otwierać piekarnika, bo ptysie opadną). Zrumienione ptysie pozostawić, aby ostygły, następnie z każdego ściąć wieczko ostrym nożem. Składniki na krem: 1000 ml śmietany 30% lub 36%; 2 łyżki cukru

In my kitchen
Z OpenCard w Bohemie i rzeszowski rynek 214

pierwszym zdjęciu: dufinki (smażone kuleczki ziemniaczane), smażony kalafior w cieście oraz zielona fasolka z bułką tartą. Całkiem smacznie i nie tak bardzo drogo, nawet bez OpenCard. Na kolejnych zdjęciach prażony ser, frytki, zestaw surówek i jajko z majonezem. W menu jest nawet oddzielna zakładka „dania jarskie”. Na deser – naleśniki z kremem czekoladowym (niestety za pierwszym razem owoce były sfermentowane

Qlinarnie i Qlinarnie
Podnieście wieczko pudełka . . . Rozdział I 203

ciasteczek byłoby zbyt ciężką pracą:), dlatego formuję z ciasta małe kuleczki - ok. 1 cm. Kulki okładać na blasze do pieczenia, a następnie za pomocą widelczyka deserowego odciskać w nich wgłębienia. Piec przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.  Po upieczeniu i przestudzeniu przekładać nutellą lub innym kremem czekoladowym lub orzechowym. Ciasteczka rozpływają się w ustach

KUCHARNIA
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 251

chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować. SKŁADNIKI: SERNIK I MUS CZEKOLADOWY: - pół kostki masła - 350 g serka 3xmielonego - 200 g serka mascarpone - 4 jajka - pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego) - pół szklanki kremu czekolado-orzechowego (najlepiej domowego) - 3 łyżki drobnej kaszki kukurydzianej

Wypisz Wymaluj
Jak zrobić polewę czekoladową 254

Taką polewą udekorowałam   tort z kremem miętowym.   Taka polewa jest dość twarda. Składniki  na polewę z czekoladą : czekolada- tabliczka gorzkiej- 10 dag 4 dag masła Przygotowanie : Masło rozpuść w rondelku Zdjąć z ognia, dodać pokruszoną czekoladę- wymieszać Odczekać do momentu, aż masa zacznie lekko gęstnieć, polać ciasto. Ciasto z dynią   polałam polewą z użyciem kakao

Proste Potrawy
Cebulowa focaccia 208

solą. Jeśli cebulka jest dość sucha, dodatkowo również skrapiamy ciasto oliwą. Chlebek pieczemy ok. 20 min. Wyśmienicie smakuje ciepły, ale można go także podawać w temperaturze pokojowej. Polecam również jako pieczywo śniadaniowo-kolacyjne lub jako dodatek do zup i sosów. Naszą focaccię zjedliśmy z resztą  paprykowo-pomidorowej zupy krem i muszę przyznać, że idealnie się uzupełniały :) Smacznego

Ratunku obiad
KSYLITOL SŁODYCZ ŻYCIA 239

cukierniczych (głównie z kakao), musztard. Znajdziemy go też w kremach do smarowania pieczywa, likierach czy mrożonych rybach. Ksylitolem możemy zastąpić biały cukier we własnym domu. Świetnie nadaje się do słodzenia herbaty lub kawy oraz dosładzania wypieków, deserów, konfitur, napojów i innych dań. Uwaga – cukier brzozowy nie nadaje się do pieczenia ciast drożdżowych (drożdże na nim nie wyrastają)*. Jest odpowiedni

Smaczne Zdrowe
Tort z różami cz. 1 206

przez 25 min i stopniowo przedłużałam czas, aż ciasto będzie gotowe (co jakiś czas zaglądałam i sprawdzałam ) PS. Niestety w małej blaszce piekłam ten biszkopt pierwszy raz dlatego taki nie dokładny czas, ale jak wszystko sprawdzę dokładnie ( zapowiada się częstsze pieczenie) to na pewno naniosę poprawki. Jeżeli chodzi o krem do tortu korzystałam z bardzo dobrego przepisu. Znalazłam

cookpl
Biszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY 192

przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY Składniki na biszkopt: 6 jajek ¾ szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Składniki na krem: ½ szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 1 kostka masła 2 szklanki mleka w proszku Składniki na polewę: 100 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka Biszkopt przekładany masą(...)kakao, dokładnie wymieszać. Gdy będą już żółtka połączone z białkami drewniana łyżką dodać sypkie składniki. Wsypujemy po ściankach naczynia aby nie zniszczyć struktury biszkoptu, na koniec delikatnie wymieszać. Ciasto pieczemy w tortownicy o wymiarach ok 28 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut. Mleko zagotować z cukrem i cukrami wanilinowymi. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę

Pomysłowa kuchnia
Ciasto czekoladowe z cukinią 209

pierwsze „warzywne” ciasto, ale na pewno nie ostatnie. Całej rodzinie tak bardzo przypadł do gustu jego smak, że pewnie zdążę je zrobić w tym roku jeszcze kilka razy :) W cieście w ogóle nie czuć cukinii, ale dzięki jej obecności pozostaje ono bardzo długo wilgotne i świeże (4-go dnia smakowało tak samo jak tuż po upieczeniu). Choć w przepisie jest(...)puszysty krem. Dodajemy kolejno jajka (mieszając po każdym dodaniu). Na niskich obrotach miksera stopniowo dodajemy przygotowaną wcześniej mieszankę mączną , cukinię oraz mleko. Najlepiej podzielić sobie każdy składnik na mniej więcej 3 porcje, czyli najpierw dodajemy porcję mieszanki mącznej, następnie porcję cukinii i porcję mleka i tak do wyczerpania składników. Gdy wszystkie składniki się połączą przelewamy ciasto do wysmarowanej masłem

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania