ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:939/1378)

Szybikie ciasto ucierane z jabłkami 110

Witajcie :) Dzisiaj miałam ochotę na jakieś ciasto no i zrobiłam tak na szybko ucierane maślane ze śmietaną i jabłkami,mięciutkie i delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Zapraszam :) Składniki : 3 jabłka 2 kopiaste szklanki mąki tortowej 210 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 100 g kwaśnej śmietany 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka blaszka(...)grubą kostkę. Do misy miksera przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier, cukier waniliowy i ucieramy na gładki krem , następnie dodajemy ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku i śmietanę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz mieszamy na niskich obrotach. Do ciasta dodajemy starte jabłko i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto na wierzchu układamy pokrojone

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto "3 bit" 267

Wykonane na wzór popularnego batonika „3 bit” – ciasto bez pieczenia, które kiedyś zrobiło prawdziwą furorę :) Nie robiłam go już bardzo dawno, a że zbliża się koniec roku, to nadarzyła się idealna okazja :) „3 bit” z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów, ale jako, że jest to deser bardzo słodki, to nie zjecie go naraz zbyt wiele (ale to akurat chyba dobrze?) ;) Ciacho(...)Bardzo dokładnie i ostrożnie rozprowadzamy ją po ciastkach, wyrównując jej powierzchnię. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników, na której rozprowadzamy krem budyniowy. Na masie budyniowej ponownie układamy ostatnią już warstwę z herbatników. Wykładamy na nią ubitą kremówkę i wyrównujemy powierzchnię. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Ja użyłam deserowej, ale można użyć też gorzkiej lub mlecznej. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka

MyCookBook.pl
Eklery z kremem budyniowym i malinami 153

Polecam Wam wspaniałe eklery z kremem budyniowym i malinami. Rewelacyjny smak i rozkosz podniebienia. Może skusicie się i zrobicie takie smakowitości. Na blogu znajdziecie również przepis na ptysie z bitą śmietaną, którą możecie również wykorzystać do przełożenia eklerów. Czekam na Wasze komentarze, zdjęcia. Podzielcie się swoimi uwagami z innymi i napiszcie czy Wam smakowały. Ja życzę Wam miłego wakacyjnego wypoczynku(...)dodając kolejno po jednym jajku. Za pomocą szprycy wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem podłużne eklery. Ciasto rośnie więc należy zachować odstępy między nimi. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 20-25 minut. Po wyjęciu jeszcze ciepłe przekroić je na pół. Krem 1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 250 g masła 1/2 szklanki cukru

O kuchni z uczuciem
Tartaletki sernikowe ze śliwkami 144

już tylko delektowanie się smakiem tartaletek sernikowych ze śliwkami. Składniki na ciasto: - 500 g mąki tortowej - 250 g margaryny (może być masło) - 1 szklanka cukru pudru - 1 jajko + 2 żółtka - 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - skórka starta z cytryny Składniki na krem serowy: - 470g twarogu półtłustego - 250ml śmietany kremówki (30 – 36%) - 1/2 szklanki cukru

mojewypiekiinietylko
Hiszpański jabłecznik z kruszonką 99

Hiszpański jabłecznik to idealne ciasto na poprawę nastroju. Gdy je zobaczyłam od razu mnie uwiodło. Jest pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe i na dodatek z jabłkami. Delikatnie pachnie cynamonem. Smakuje wyśmienicie w towarzystwie filiżanki ulubionej kawki. Częstujcie się. Hiszpański jabłecznik z kruszonką 4 jajka 550 g mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 kg jabłek(...)skropić sokiem z cytryny. Resztę masła (200g), cukier waniliowy i 200 g cukru utrzeć mikserem na gładki krem, dodawać pojedynczo jajka nie przerywając miksowania. Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, 1 łyżką cynamonu i kakao. Dodawać stopniowo do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną lub bułką tartą. Wierzch wygładzić starannie

Pieguskowa Kuchnia
CZEKOLADOWA PAVLOVA Z WIŚNIAMI 149

Chyba nikogo nie trzeba przekonywać do tego deseru. Delikatna czekoladowa beza, pyszny krem i kwaskowata frużelina to trio idealne. Na początku nie mogłam się przekonać do

Pieguskowa Kuchnia
Łaciaty torcik z kaszy manny 532

Mój kolejny smakołyk z truskawkami.Tym razem torcik na zimno z kremu z kaszy manny na  spodzie z herbatników.I znowu smacznie. Składniki: Spód 200 g

Ala piecze i gotuje
Puszyste ciasto maślane z truskawkami 159

łyżeczki proszku do pieczenia - 6 łyżek oleju - truskawki - cukier puder do oprószenia ciasta   Truskawki płuczemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek, przekrajamy wzdłuż na ćwiartki lub połówki (w zależności od wielkości owoców). Formę wykładamy papierem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i olejem na puszysty krem. Dodajemy jajka, chwilę ucieramy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na najniższych

mojewypiekiinietylko
Ciasto wiśniowe z kremem 153

połączyć. Dwukolorowe ciasto, słodka masa budyniowa i zatopione w cieście kwaskowate wiśnie. Składniki: ciasto - 1 kostka masła - 1 szklanka cukru kryształu - 2 łyżki cukru waniliowego - 6 jajek - 400 g mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 4 łyżki mleka - 2 łyżki rumu - 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem - 2 szklanki mleka - 1 budyń waniliowy - 7 łyżek cukru pudru - 1 kostka masła Przygotowanie

Zainspirowana w kuchni
Fale dunaju z jabłkiem 233

kakao, 1 margaryna, 2 jabłka, krem:  2 budynie waniliowe, 800 ml mleka, 1 masło, polewa: 1/2 czekolady gorzkiej, 1/4 szklanki kremówki. Przygotowanie:    Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę. Miksujemy, aż do dokładnego utarcia. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej

Aga w kuchni
Zupa krem z białych szparagów 117

pokrojone w kostkę ziemniaki i całość zalewamy bulionem *** *** Gotujemy na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie – nie rozgotowane *** *** Główki szparagów wyławiamy i odkładamy. Całą resztę miksujemy na gładki krem *** *** Zupę zagotowujemy. Żółtko wbijamy do miseczki, dodajemy śmietankę i mieszamy widelcem. Niewielką ilość zupy wlewamy do miseczki z żółtkiem i mieszamy. Garnek zestawiamy z ognia i dodajemy roztrzepane żółtko(...)PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Zupa krem z białych szparagów pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką 953

najwolniejszych obrotach lub drewnianą łyżką). Tortownicę posmarować masłem. Do tak przygotowanej formy wlać ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt wystudzić. Przekroić na pół. W międzyczasie przygotować krem. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Dobrze wymieszać. Lekko wystudzić. Śmietankę wlać(...)wystudzić. Gdy krem stężeje, na wierzch biszkoptu wyłożyć połówki truskawek i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na tortownicę o średnicy 26 cm. Można upiec biszkopt według własnego, ulubionego przepisu. Podczas studzenia, należy pilnować, aby galaretka całkiem nie stężała, bo wówczas trudno będzie zalać ciasto. Truskawki można zastąpić innymi

Gospodyni Miejska
Racuchy drożdżowe z jagodami 133

się ono też puszyste i sprężyste. Chcę się je zjeść. A jagody… mmmmm… w tym cieście to jest coś wspaniałego. Słodycz złamana odrobiną kwasowości runa leśnego. Coś wspaniałego. Zatem zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis deserowy – krem z serka waniliowego , albo szybkie i proste bananowe sushi z nutellą . Będzie ci łatwiej, jak zobaczysz film(...)mlekiem – ok. 100 ml. Całość zostawiamy na ok. 15-20 minut, aż drożdże zaczną pracować. Po tym czasie do miski wlewamy pozostałe mleko i dodajemy jajko, cukier wanilinowy. Ciasto wyrabiamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji – jogurtu bądź śmietany. Ciasto ustawiamy w ciepłym miejscu 50-60 minut, by podwoiło swoją objętości. Jagody dokładnie myjemy pod bieżącą wodą

Kuchennyviral.pl
Racuchy drożdżowe z jagodami 139

się ono też puszyste i sprężyste. Chcę się je zjeść. A jagody… mmmmm… w tym cieście to jest coś wspaniałego. Słodycz złamana odrobiną kwasowości runa leśnego. Coś wspaniałego. Zatem zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis deserowy – krem z serka waniliowego , albo szybkie i proste bananowe sushi z nutellą . Będzie ci łatwiej, jak zobaczysz film(...)mlekiem – ok. 100 ml. Całość zostawiamy na ok. 15-20 minut, aż drożdże zaczną pracować. Po tym czasie do miski wlewamy pozostałe mleko i dodajemy jajko, cukier wanilinowy. Ciasto wyrabiamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji – jogurtu bądź śmietany. Ciasto ustawiamy w ciepłym miejscu 50-60 minut, by podwoiło swoją objętości. Jagody dokładnie myjemy pod bieżącą wodą

Kuchennyviral.pl
Naleśniki dyniowe z serem 167

dynię jajka i olej), które trzeba dobrze wymieszać, żeby powstało gładkie ciasto. Następnie po łyżce, wciąż mieszając energicznie albo miksując, wsypywać suche składniki do mokrych. Wszystko ma się dobrze połączyć. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego albo masła klarowanego. W międzyczasie połączyć serek z kremem miodowym. Serwować naleśniki posmarowane serkiem i zwinięte w rulonik lub złożone

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania