ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:625/1378)

Domowe Knoppersy. Na okrągło! 331

Do głowy by mi nie przyszło, żeby zrobić domowe Knoppersy. Zwłaszcza, że to ulubione wafelki teściów, stale zaopatrują w nie Hanię ;) W domu Knoppersy są więc

bistro mama
Bezowy torcik migdałowy 203

Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały. Migdały i beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Omleciki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami 186

Omleciki biszkoptowe to najsmaczniejszy deser na ostatnie wakacyjne dni, z dodatkiem borówek lub malin po prostu poezja smaku. Niezwykle prosty do przygotowania. Omleciki są lekkie jak

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Biszkopt kakaowy z masą kokosową 856

Ostatnio rozsmakowaliśmy się w biszkoptach przekładanych różnymi masami. Mogliście zobaczyć już przepisy na torcik makowy i torcik walentynkowy , dziś proponuję Wam biszkopt kakaowy z masą kokosową

Smakołyki Bereniki
Słodkie środy - Muffiny z czekoladą i truskawkami 166

szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru składniki mokre 130 g roztopionego masła 2 jajka 170 ml jogurtu naturalnego dodatkowo 6 łyżeczek czekolady lub kremu czekoladowego 200 g truskawek kruszonka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki maki pszennej 25 g masła PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i mieszamy(...)ostudzone roztopione masło, jogurt oraz wbijamy jajka i mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre - mieszamy. Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenie przekładamy po łyżce ciasta, następnie nakładamy po 1/2 łyżeczki czekolady lub kremu czekoladowego i na wierzch nakładamy kolejną porcję ciasta. Na wierzchu układamy pokrojone cząstki truskawek. Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy cukier puder i mąkę, dodajemy masło

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Krajanka czekoladowa z wiśniami 145

cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 2 łyżeczki nescafe w proszku 1 budyń śmietankowy 3 żółtka 700 ml mleka Krem śmietankowy 400 ml śmietanki kremówki 50 g utartej czekolady złota posypka do ciasta 2 łyżki kakao 2 łyżki złotej posypki Nastaw piekarnik na 200ºC. Ubij jajka z cukrem i solą na puszysto. Ubijaj około 5 minut. W oddzielnej(...)czas miksując. Na czekoladowym spodzie ułóż odcedzone wiśnie. Posmaruj wierzch kremem i posyp kakao oraz złotą posypką. Wstaw do lodówki aby krem stężał. Ubij śmietanę. Śmietana musi być dobrze schłodzona, bo inaczej się nie ubije. Rozprowadź śmietanę na cieście. Zetrzyj czekoladę i posyp nią ciasto. Dodatkowo posyp złotą posypką. Wstaw ciasto do lodówki aby dobrze się schłodziło. Będzie się dobrze

codojedzenia
Ciasto czekoladowe z kokosem 393

lubię wracać do moich przepisów zapisanych już od kilka lat w zeszycie. Tam są te sprawdzone przepisy z których dosyć często korzystam na prośbę rodziny. To ciasto jest niby zwykłe, proste bez kremów i mas a mimo to bardzo smaczne. Do pieczenia ciast  niezbędny jest papier do wypieków. Ja używam papieru do pieczenia firmy Stella . Oprócz papieru mają też

Ala piecze i gotuje
Krem ze szparagów 146

Składniki : • 2 pęczki białych szparagów • 2 szklanki bulionu warzywnego • 2 szklanki śmietanki 30% • 2 łyżki masła • 4 żółtka • 2 małe cebule • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej

KUCHNIA POLSKA
Bostońskie babeczki z jeżynami 129

gładką masę, dodać żółtka, mąkę i resztę składników. • Formę na babeczki posmarować masłem i wyłożyć spody i boki z ciasta. • Do środka włożyć po łyżce kremu budyniowego i po 2 jeżyny. Przykryć od góry resztą ciasta sklejając po brzegach. • Piec w 180 st.C 20-25 minut. • Posypać cukrem pudrem

To co kocham
Tort Wielkanocny - Napoleon! 150

średnicy nieco mniejszej niż średnica tortownicy. A piaty kawałek rozwałkować - może być niedbale i upiec, ponieważ upieczona piąta cześć posłuży jako kruszonka na ciasto. Piec przez 15 minut w temp. 180°C. Przygotować krem: Cukier utrzeć z żółtkami, następnie zmiksować na gładką masę z 200 ml mleka i mąką. Resztę mleka zagotować w rondelku i połączyć z masą, gotować(...)masa się szybko przypala. Najlepiej użyć garnka o grubym dnie. Na końcu do masy dodać kostkę masła i mieszać aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Gęstym kremem i konfiturą przekładać upieczone krążki ciasta. Każdy krążek najpierw smarujemy dżemem a następnie masą. Przykrywamy kolejnym i tak do skończenia składników. (Wierzch i boki smarujemy także) Wierzch posypać kruszonką która powstałą

Radość kipiąca uśmiechem.
Deser budyniowy z sosem truskawkowym 167

kulinarna. No może nie dosłowna katastrofa a wypadek przy pracy, a dokładnie przy przenoszeniu ciasta. Z okazji Walentynek miałam zamiar zrobić mojemu M torcik czekoladowy. Upiekłam sobie ciasto i przygotowałam do przełożenia kremem. Chciałam je tylko przenieść w nieco chłodniejsze miejsce... Wystarczyło jedno potknięcie by talerz z ciastem wylądował na ziemi a zgrabne blaty tortu zamieniły się w stos okruchów

My simple kitchen
Tort z kremem z nutelli 138

Piec ok.40minut w temperaturze 180 stopni. Krem: Masło i margarynę utrzeć na puszystą masę,dodać ekstrakt waniliowy,cukier puder i masło czekoladowe. Gdy ciasto wystygnie,pokroić je na blaty. Nasączyć zaparzoną ulubioną herbatą i przełożyć kremem. Tort wstawić do lodówki. W tym czasie z masy cukrowej przygotować ozdoby ,którymi chcemy przyozdobić tort. Dekorujemy schłodzone ciasto i zjadamy ze smakiem:) sklep.sirwilliamstea.pl

Wielki apetyt
Torcik delicja jabłkowa 294

umytych i obranych, pozbawionych gniazd nasiennych 100 g miodu 100 g cukru 1 płaska łyżeczka cynamonu 50 g zmielonych orzechów włoskich sok z 1/2 cytryny niewielka ilość masła Budyniowy krem waniliowy: 750-800 ml mleka 180 g cukru 200 g miękkiego masła 16 g cukru z prawdziwą wanilią 4 czubate łyżki mąki pszennej 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 4 średnie(...)ubijając (ubita piana powinna być sztywna i lśniąca). Następnie dodawać kolejno żółtka, a każde z nich ubijać około 30 sekund. Mąki wymieszać ze sobą, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta drewnianą łyżką (fot.1) . Dno formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać ciasto (fot.2) . Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30-35 minut (do suchego patyczka

Świat Ciasta
Ciasto z bananem 227

Propozycja dla wszystkich milosnikow bananów :) Mięciutki kakaowy spod, banany pokryte masa budyniowa to rozkosz dla podniebienia. Bardzo ladnie się prezentuje i szczególnie polecam na wszelakie uroczystości

Różne smaki w kuchni
Torta della nonna czyli włoskie ciasto z polskimi śliwkami 184

Kiedyś upiekłam już torta della nonna czyli włoski tort babci i jest on tutaj [ klik ] a dziś proponuję pyszną jego inną wersję ze śliwkami. Dodałam tutaj

Moje Małe Czarowanie