ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:551/1378)

Rolada pienikowa z kremem pomarańczowym 165

pełni, nie martwiąc się o skutki obfitego jedzenia polecam wyrób medyczny CE - Espumisan Max, który skutecznie zmniejsza uczucie pełności i ucisku z jamie brzusznej ROLADA  PIERNIKOWA z KREMEM POMARAŃCZOWYM Składniki: ciasto: 4 jajka 60 g cukru 40 g mąki 15 g przyprawy do piernika  masa: 400 ml mleka 1 budyń waniliowy 15 g żelatyny 40 ml soku wyciśniętego

Bon appetit mon amie
Malinowy sen – Dream Poke Cake 478

Malinowy Sen to przepyszne waniliowe ciasto nasączone galaretką malinową, udekorowane kremem śmietankowym i frużeliną malinową. Ciasto Malinowy Sen w każdym kawałku smakuje słonecznym latem :). Zaletą tego ciasta jest to, że można je zrobić w dowolnej wersji smakowej, z ulubionymi owocami np. jagodami. Jeśli lubicie takie ciasta, to z pewnością zasmakuje Więcej... Artykuł Malinowy sen – Dream Poke Cake pochodzi

Słodki Pomysł
Ciasto Bounty 284

Dodać mąkę, proszek, kakao, sodę i śmietanę, zmiksować na najmniejszych obrotach miksera. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Pieczemy przez ok 30 minut w 170 stopniach, do tzw suchego patyczka. Wystudzić. Krem kokosowy: 300 ml mleka 50 g kaszy manny 80 g wiórków kokosowych 100 g masła 100 g cukru pudru 2 krople zapachu(...)wystudzenia. Masło i cukier utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady

kulinarnyswiatdomi
#34 Wegańskie, bezglutenowe, RAW ciasto bananowo-karmelowe z kremem cytrynowym 164

przez ostatnie pół roku nie gotowaliśmy. Do wczoraj - znajomi inspirują. Bo co dobrego można zrobić dla weganina na bezglutenie? Znacie przesłodkie, angielskie Banoffee pie? - tutaj ulepszona wersja ;) Ciasto bananowo-karmelowe z kremem cytrynowym [wegańskie, bezglutenowe, RAW] [Proporcje na pojemnik o rozmiarach 20x15 cm] Spód: ☆ 1 /4 szklanki namoczonych w wodzie przez kilka godzin daktyli ☆ 1  szklanka dowolnych orzechów(...)mleka wyciągamy tylko stałą część mleczka ("śmietankę" kokosową). Mieszamy dokładnie z sokiem i skórką z cytryny. Ubijamy mikserem aż do uzyskania konsystencji gęstej, dość sztywnej bitej śmietany. Krem wykładamy na banany. Gotowe ciasto posypujemy kakao i chłodzimy przez minimum 2 godziny w lodówce. Minimalna ilość cukru, a wybitnie słodkie i smaczne ciasto. Czego chcieć więcej! Sprawdźcie więcej przepisów na rozsądne

Kuchnia w szuwarach
Tarta jeżynowa 218

podsypując odrobiną mąki, przełóż do natłuszczonej foremki na tartę ( z wyjmowanym dnem). Spód ciasta nakłuj widelcem i piecz w 180`C 25 minut do zrumienienia. Przestudź zmiksuj składniki kremu. Przelej na ciasto. Ułóż na wierzchu dość gęsto umyte i dobrze odsączone jeżyny ponownie wstaw do piekarnika i piecz kolejne 30 minut przed podaniem posyp cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tefal Cuisine Companion i warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim 401

Chicken lemon curry, - Wołowina z grzybami, parowanym pak choi i szparagami,  Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną i mascarpone, - Cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym Byłem w grupie, której opiekunem był Grzegorz Łapanowski. Rozpoczęliśmy pracę od zrobienia pysznego kaszotto i już od przygotowywania tego dania mieliśmy pełny obraz możliwości

Plate of Joy
Rolada dyniowa z kremem z białej czekolady i migdałami 143

grudki. Roladę delikatnie rozwinąć. 3/4 masy rozprowadzić na cieście. Posypać migdałami (trochę zostawić do dekoracji). Ciasto zwinąc ponownie w roladę (tym razem bez ręcznika). Wierzch ciasta posmarować resztą kremu i posypać pozostałymi migdałami. Wstawić na minimum 3 godziny do lodówki, by masa stężała. Ciasto dodaję do akcji

My simple kitchen
Biszkoptowa rolada piernikowa z pistacjami 295

biszkopt: 3 jajka 100 g mąki (60 g mąki pszennej i 40 g mączki ziemniaczanej ) 60 g cukru/ksylitolu 1,5 łyżki przyprawy piernikowej (z tego przepisu) Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżki rumu Dodatkowo: 50 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady orzeszki pistacjowe mały słoik(...)przeciąć wzdłuż na pół i nożem zeskrobać ziarenka. Mascarpone, cukier puder, ziarenka wanilii umieścić w misce i zmiksować. Dolać śmietanę kremówkę oraz rum i miksować do napuszenia kremu wystudzoną roladę rozwinąć. Ciasto posmarować ulubionym dżemem, następnie równomiernie rozsmarować przygotowany krem. Zwinąć roladę. Owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc w rondelku zagotować śmietanę kremówkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Metrowiec 153

Ciasto będzie upieczone, gdy wbity w nie zaostrzony patyczek nie będzie się obklejał ciastem. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Gdy ciasto będzie się piekło, przygotuj krem. Na dno garnka wlej odrobinę zimnej wody. Wlej do niego 3 szklanki mleka. Do płynu dodaj oba rodzaje cukru i całość zagotuj. Podczas gdy mleko będzie się podgrzewało, pozostałe mleko(...)pokrój na równe kawałki. Można, np. ustawić oba placki obok siebie i oba na raz kroić na ok. 1 cm kawałki. Kawałki ciemnego i jasnego ciasto układaj naprzemienne smarując je niezbyt cienką warstwą kremu budyniowego. Gotowego metrowca krój na ukos

blog.moje-pasje.info
Tort „Owocowy Raj” 481

będziemy używać mrożonych owoców, proszę je wcześniej rozmrozić. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort „Owocowy Raj” Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g schłodzonego masła 1 żółtko 1-2 łyżeczki śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60g cukru pudru Biszkopt: 2 jajka – osobno żółtka i białka(...)odłożyć do dekoracji tortu. Krem: 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone, wymieszać mikserem ( patrz FILM ). Dodać sok z cytryny, wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na wierzch ciasta w blaszce (na ananasy, patrz film ), wyrównać i wstawić do lodówki na około 4-5 godzin, najlepiej na całą noc. 11. Schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki

Mała Cukierenka
Biszkoptowa, czekoladowa rolada amaretto z wiśniami 183

Biszkoptowa rolada z wiśniami to pyszny deser na lato. Świetnie się prezentuje, jest łatwa w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Ciasto biszkoptowe upieczone z dodatkiem kakao jest bardzo delikatne, nie wymaga ponczowania i zawsze się udaje. Krem z mascarpone i bitej śmietany uperfumowany likierem amaretto jest lekki i puszysty. Wisienki to nie tylko element kolorystyczny, rolada dzięki ich dodatkowi jest winna(...)przez 12 minut. Gorącą roladę wyłożyć na kuchenną ściereczką upieczoną stroną do materiału, następnie delikatnie zdjąć papier do pieczenia. Ciasto, razem ze ściereczką zwinąć w roladę i odstawić do ostudzenia wydrylować wiśnie. Można delikatnie nasączyć amaretto, jedanak przed ułożeniem na kremie należy odsączyć na papierowym ręczniku  mascarpone ubić z cukrem pudrem i amaretto. Dodać śmietanę kremówkę i ubijać przez

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowy jagielnik z truskawkami 548

Świeże truskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody(...)mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Na dnie kwadratowej formy ułożyć warstwę herbatników i wyłożyć gęsty krem czekoladowy. Wyrównać i odstawić do przestudzenia. Na wierzchu ułożyć świeże i oczyszczone truskawki. Galaretki rozprowadzić w wodzie i zimną wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Dania z kaszą

https:KKuchniaMniam
Tort z Wiśniami i Advokatem 291

żółtek, jest smaczny i kremowy. Przygotowałam więc tort aromatyczny, kwaskowaty od owoców, z kakaowym, wilgotnym biszkoptem, który wspaniale smakuje ze śmietanowym kremem advokat , pycha! Tort nie jest trudny do zrobienia i możemy go dowolnie udekorować. Będzie wspaniałym ciastem na wyjątkowe okazje, rodzinne spotkania, przyjęcia. Zamiast wiśni możemy użyć czarnej porzeczki, również będzie pysznie, polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)łyżek kremu wyłożyć na biszkopt z wiśniami, wyrównać. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu, lekko docisnąć. Biszkopt nasączyć, wyłożyć pozostałe wiśnie i wierzch znów przykryć około 5-6 łyżkami kremu. Tort nakryć ostatnim krążkiem ciasta. Biszkopt nasączyć i wierzch tortu oraz boki posmarować pozostałym kremem (boki nie muszą być idealnie przykryte kremem). 12. Brzeg tortu obłożyć podłużnymi biszkoptami, lekko docisnąć ( patrz FILM

Mała Cukierenka
Bajaderki 155

Jeśli macie takie bez kremu i owoców możecie im dać nowe życie robiąc z nich nieduże, pyszne kule idealne do kawy czyli bajaderki :) Składniki: ok. 500 g ciasta bez owoców i kremu (można dodać herbatniki oraz biszkopty) 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki śmietanki 30% 60 g margaryny 1/3 szklanki orzechów włoskich (lub innych ulubionych bakalii) ok. 200 g gęstego dżemu

Simply Food
Drożdżówka z dynią i powidłami śliwkowymi 186

dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido   Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna si ę w kuchni - Dyniowa tarta z gruszkami i żurawiną Izioni pyszne smaki - Sernik dyniowy   Rozpustne gotowanie - Babka z dyni

Grunt to przepis!
Karpatki 170

chyba każdy. I pewnie wielu z Was ma swój niezawodny przepis na ten wypiek. Ja dzisiaj prezentuję swoją wersję. Krem wzbogaciłam o cytrynę, aby nabrał bardziej zdecydowanego charakteru i nie był za mdły. Porcja na dużą blachę Składniki: Ciasto:* 13 dag masła 1/4 litra wody szczypta soli 15 dag mąki 4 jajka Wodę, szczyptę soli i masło zagotowujemy. Wsypujemy(...)temperaturze 220 stopni aż ciasto się zezłoci. W ten sam sposób przygotowujemy drugi placek. * Podana porcja jest na jeden blat ciasta. Pieczemy dwa takie same placki - w tym celu podwajamy ilość podanych składników. Krem: 2 budynie waniliowe 3/4 litra mleka 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru pudru kostka masła lub margaryny skórka otarta z małej cytryny sok wyciśnięty

My simple kitchen
#MINI TORTY# BISZKOPCIKI Z KREMEM ŚMIETANOWYM Z MASCARPONE I TRUSKAWKOWYM SOSEM 195

Zapraszam na klasyczny torcik z bitą śmietaną, mascarpone i truskawkami, podany w małych, eleganckich i dostojnych porcyjkach. Babeczki upiekłam z ciasta biszkoptowego, wypełniłam kremem śmietanowym, którego smak i konsystencje podkreśliłam serkiem mascarpone. Biszkopciki są nasączone moim ulubionym sosem truskawkowym, idealnym w swej prostocie, gdyż tworzą go tylko truskawki, osłodzone odrobiną miodu. Babeczki może wymagają trochę pracy, ale są łatwe , przyjemne(...)delikatnie mieszam łyżką. ciasto przekładam do papilotek,  piekę 10 -12 minut. studzę w piekarnik przy otwartych drzwiczkach. SKŁADNIKI NA SOS TRUSKAWKOWY: 500 g.  truskawek pokrojonych na kawałki 1 łyżka miodu WYKONANIE: na patelnie wykładam łyżkę miodu,  wrzucam truskawki, smażę, aż truskawki się rozpadną zostawiam do ostygnięcia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 200 ml. śmietanki

Upiecz sobie babeczkę
Mazurek z kremem malinowo-porzeczkowym z bezikami 177

czasie wyjąć ciasto i wyłożyć nim tortownicę, można ciasto delikatnie w kilku miejscach ponakłuwać widelcem. Piec:  20-35 min w temperaturze 200 stopni. Ciasto ostudzić przed nałożeniem nań kremu. Krem malinowo-porzeczkowy: 1.Najpierw przygotować frużelinę: 2. Owoce podgrzewać w małym garnuszku, na wolnym ogniu z cukrem i sokiem z cytryny. Podgrzewamy aż owoce puszczą sok, maliny się rozpadną(...)Beziki nakładamy dopiero przed finalnym podaniem. Przeczytaj notatkę: Chłodzenie. Chłodzenie:  Mazurka włożyć do zamrażalnika na 40 minut do 1 godziny, by krem stężał. Trzymać mazurka przez noc w lodówce. Najlepszy jest na następny dzień gdy ciasto delikatnie skruszeje, chodź do jedzenia nadaje się już po wyjęciu z zamrażalnika. Beziki i owoce suszone nakładać na mazurka bezpośrednio przed podaniem

KreatywnePiny
Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady 416

Ciasto kwiat jabłoni to lekki orzechowy biszkopt przełożony duszonymi jabłkami i kremem z białej czekolady. Delikatność kremu na bazie kremówki i serka mascaropne komponuje się z lekko kwaskowatą masą jabłkową i wilgotnym biszkoptem. Bardzo smaczne ciasto, więc gorąco polecam :) Biszkopt orzechowy: 2 szklanki zmielonych orzechów włoskich 10 jajek 6 płaskich łyżek mąki pszennej 6 płaskich łyżek bułki tartej(...)worka cukierniczego. Łatwiej będzie go rozsmarować bez mieszania z jabłkami. Następnie krem przykryć drugim blatem orzechowym. Po naponczowaniu blatu wyłożyć na niego pozostały krem i równo rozsmarować. Wierzch oprószyć kakao i posypać startą białą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce

Trzeci talerz
Orzechowiec 1352

Masa orzechowa: 300 g orzechów włoskich drobno posiekanych 100 g cukru 125 g margaryny 2 łyżki miodu Krem budyniowy: 10 łyżek cukru 1 litr mleka 2 czubate łyżki mąki pszennej 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g miękkiego masła cukier waniliowy Wykonanie: Ciasto:  Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części i schłodzić w lodówce około 1 godziny(...)około 15 minut. Masa orzechowa:  Cukier, margarynę i miód rozpuścić w rondelku. Dodać posiekane orzechy i podgrzewać do czasu, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wyłożyć na blat ciasta i upiec. Krem budyniowy:  Obie mąki wymieszać ze szklanką mleka. Resztę mleka zagotować z cukrami. Do gotującego mleka wlać rozmieszane w mleku mąki, dobrze mieszać aż powstanie gęsty budyń. Wystudzić

talerz przyjemności
Tarta pomarańczowa z Sunquick 189

głowy, żeby ten koncentrat użyć do kremu. I jest przepyszny. Pomarańczowy, ma śliczny pastelowy kolor. Moja rada: tartę najlepiej przygotować dzień przed podaniem, gdyż na początku ciasto jest twarde. Pod wpływem wilgoci z kremu nawilgnie i będzie ja można jeść. Ciasto kruche szklanka mąki pól szklanki cukru pudru 100 gram zimnego masła żółtko pół laski wanilii 1- 2 łyżki zimnej(...)przełożyć do formy na tartę oprószonej mielonym lnem lub kaszką orkiszową. Przed wożeniem ciasta do piekarnika ponakłuwać spód  ciasta widelcem  lub obciążyć fasolą. Piec 20- 25 minut w 180 stopniach. Wyjąć i dobrze wystudzić.  Krem opakowanie serka mascarpone 2-3 łyżki koncentratu pomarańczowego Sunquick 3 łyżki cukru pudru trzcinowego pół opakowania śmietanki 36% Wyjmij serek z opakowania

AZgotuj!