ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:160/1378)

Karmelowa Princessa 740

Karmelowa Princessa Lekkie, kokosowo-karmelowe ciasto przełożone delikatnym kremem budyniowym. Pyyyszne! Do przygotowania ciasta użyłam blaszki o wymiarze 26 x 26 centymetrów.     Składniki: Ciasto: 6 białek szczypta soli 200g wiórków kokosowych 100g cukru 50g płatków migdałowych 3 wafle Princessa kokosowa (po 37g) Krem: 2 szklanki mleka 6 żółtek 300g śmietany 30% 60g cukru 1 łyżka mąki pszennej(...)mączny. Stale mieszając gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po łyżce ostudzonej masy budyniowej. Miksujemy do uzyskania jednolitego kremu *** *** Na cieście rozsmarowujemy 2/3 masy budyniowej. Na kremie układamy biszkopty, pozostawiając małe odstępy między nimi *** *** W szparach pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy masę kajmakową *** *** Na to wykładamy resztę kremu budyniowego *** *** Wierzch ciasta obsypujemy

Blog z Apetytem
Ciasto Tiramisu 345

Bardzo lubimy tiramisu, jednak przyrządzony w tradycyjny sposób zdecydowanie za szybko znika. Dlatego postanowiłam wypróbować przepis Oli i upiec kruche ciasto przełożone kremem a'la Tiramisu i podłużnymi biszkoptami. Ciasto wyszło naprawdę bardzo smaczne. Troszkę jednak przypiekła mi się górna warstwa ciasta, bo nie wyłączyłam piekarnika o czasie:) I przez to niestety nie zmiękła tak jak trzeba(...)połączenia się składników. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu. Biszkopty maczać w kawie, dosłownie na 1-2 sekundy i układać jeden obok drugiego na kremie. Pokryć resztą kremu i drugim blatem ciasta. Polewa:   150g czekolady,  4 łyżki mleka,  łyżka likieru Amaretto,  łyżka kakao. Wszystko stopić na parze, Tężejącą polewą polać ciasto. Wstawić na całą

Z miłości do słodkości
Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl 151

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rurki z kremem budyniowym Przepis na wyśmienite rurki z ciasta francuskiego z aksamitnym kremem budyniowym doskonałe na każdą imprezę. Rurki z kremem budyniowym Składniki na około 30 – 35szt: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 kostka masła 2 budynie wanilinowe ½ L mleka Cukier trzcinowy Dodatkowo będą potrzebne foremki do rurek z kremem w kształcie stożka i rękaw cukierniczy(...)masła co najmniej godzinę wcześniej wyciągamy z lodówki, aby osiągnęła temperaturę pokojową i ucieramy mikserem na gładka masę. Do utartego masła dodajemy schłodzony budyń i miksujemy, aż uzyskamy krem budyniowy. Ciasto francuskie kroimy na dwucentymetrowe paski, które następnie zawijamy na specjalne foremki poczynając od węższej w kierunku szerszej strony foremki. Zawinięte rurki delikatnie smarujemy wodą i obtaczamy w cukrze trzcinowym

Księga-Smaku
Torcik dla kawosza - Kawa, czekolada i chilli 175

czekoladową masą, dodać suche produkty, płatki chilli i zamieszać do połączenia się . Przelać do przygotowanej formy i piec około 45 minut lub dłużej -do suchego patyczka. Ciasto wystudzić i przekroić wzdłuż na połowę. Krem kawowy 300 ml śmietany kremówki  500 g mascarpone 4 łyżki kawy rozpuszczalnej (nie granulowanej -powinna być zmielona na proszek) 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)waniliowej Śmietanę kremówkę podgrzać i rozpuścić w niej kawę razem z wanilią. Schłodzić.  Do schłodzonej masy dodać mascarpone i cukier puder - ubić aż uzyskamy konsystencję stabilnego kremu. Przełożyć ciasto kremem, oraz posmarować wierzch torciku. Udekorować według uznania. Udekorowałam rozpuszczoną czekoladą, białą i ciemną.  Przelałam osobno każdą do rękawa cukierniczego (użyłam jednorazowych plastykowych woreczków) Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tarta z owocami w lekko cytrynowym kremie 172

wyłożeniu formy nakłuwam widelcem dno – żeby się nie robiły bąble podczas pieczenia i zawsze widelcem mocno dociskam do krawędzi formy 3)zawsze podpiekam najpierw spód – ciasto wypełnione kremem i owocami lub warzywami, które puszczają sok może się nie dopiec jak wyłożymy to wszystko na surowe ciasto 4) Wyłożone na formę ciasto wstawiam jeszcze jak mam czas(...)sytuacji awaryjnej) W czasie jak ciasto będzie się piekło - przygotować krem - wszystkie składniki (oprócz skórki) umieścić w misce i zmiksować na gładką masę, Dodać skórkę. Na dno podpieczonego ciasta wylać krem i ułożyć owoce. Z pozostałego ciasta można wyciąć za pomocą foremek do ciastek jakieś kształty i ułożyć na wierzchu. Temperaturę zmniejszyć do 180 stopni. Piec aż całość się ładnie

Cooking for Emily
Porzeczkowy kopiec kreta 133

Uwielbiam to ciasto! To wydłubywanie dziury na krem  i zbieranie okruchów, tym razem poszłam na całość i zrobiłam letnią wersję –porzeczkową, masa słodko-kwaśna doskonale komponuje się z kakaowym ciastem, gwarantuję to będzie hit wśród letnich wypieków ;) Składniki; Tortownica 22-24 cm Ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki tortowej ¾ szklanki cukru 16 g cukru z wanilią 1 szklanka(...)trakcie dodając puder i rozgniecione porzeczki, zmiksować dokładnie, pod koniec dodać porzeczki w całości oraz starta czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą, nasączyć ciasto, w powstałe wgłębienie nałożyć krem, uformować na kształt kopca, posypać zostawionymi okruchami ciasta, lekko dociskając je do kremu, włożyć do lodówki, chłodzić minimum 2 godziny lub najlepiej całą noc. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Kostka szwarcwaldzka 283

Kakaowe biszkopty, śmietanowy krem i wyczuwalne wiśnie w każdym kęsie. Z nutą alkoholu sprawdzi się na domowych imprezach. Ciasto foremka 25x36 cm: 6 jajek (M) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g margaryny Krem: 750 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru(...)pudru i fixów. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Pierwszy blat ciasta nasączamy wiśniowym likierem, smarujemy dżemem. Następnie rozkładamy wiśnie ze spirytusu (bez pestek) oraz 2/3 kremu śmietanowego. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kremu oraz ścieramy czekoladę. Chłodzimy w lodówce. Uwaga: Jeżeli chcemy ciasto bez alkoholu możemy pominąć likier i dodać wiśnie np.z kompotu

VioletoweKucharzenie
Rolada makowa z kremem cytrynowym 243

szklanki cukru -0,5 szklanki mąki -3 łyżki mąki ziemniaczanej -pół łyżeczki proszku do pieczenia -4 łyżki maku -50 g roztopionej kostki do pieczenia Kasia 100 % roślinnej bez laktozy Krem cytrynowy: -sok z 3 cytryn (wcześniej sparzonych i wyszorowanych) -1 szklanka wody -1 szklanka cukru -2 żółtka -1 budyń waniliowy -1 łyżka mąki ziemniaczanej -250 g serka mascarpone * (w wersji(...)czekoladę i serek mascarpone. Miksujemy do połączenia. --> (W wersji bez laktozy miękką kostkę Kasia 100 % roślinną bez laktozy ucieramy mikserem, a następnie dodajemy partiami krem cytrynowy). --> Wykonanie: --> Ostudzone ciasto rozwijamy, krem cytrynowy rozsmarowujemy na całej powierzchni biszkoptu. Zwijamy ściśle w roladę, owijamy w folię aluminiową i przekładamy do lodówki. --> Przed podaniem rolady posypujemy ją cukrem pudrem. --> Smacznego Post Rolada makowa

Marta Gotuje
Ciasto a'la Kopiec kreta 160

wyłożeniu kremu na takie dno i pokrycie go pokruszonymi kawałkami ciasto wyglądało dokładnie tak jak  prawdziwy kopiec kreta. Tym razem postanowiłam zmienić nieco wygląd . Piekłam ciasto w prostokątnej blaszce , gdzie krem ładnie rozłożył się po całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;) Wymiary blaszki(...)blaszki , gdyż ciasta jest na tyle sporo , że spokojnie da się przekroić placek , a tym samym kremu jest też dużo , że da radę przykryć ciasto tak , że będzie ciasta więcej a kremu w jednym kawałku mniej . Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a na końcu żółtka. Dodajemy przesiana mąkę z budyniem i kakao. Pieczemy 20 - 30 minut

Różne smaki w kuchni
Miodek- na dzień kobiet! :) 262

sody Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 3 szklanki mleka margaryna 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Ciasto miodowe: Wszystkie składniki mieszamy razem, zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy, wykładamy na blachę i pieczemy 15-20 minut(...)wrzenia. Następnie wlewamy pół szklanki mleka wymieszane z mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Doprowadzamy do wrzenia, energicznie mieszając, żeby krem się nie przypalił. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- krem-biszkopt-krem-ciasto miodowe Wierzch można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Kruche babeczki z kremem do karpatki 178

robię to szklanką o średnicy nieco większej od średnicy foremek do babeczek. Na każdą babeczkę przeznaczamy dwa krążki. Jednym wyłożymy foremkę. Drugi posłuży do przykrycia babeczki, po nałożeniu kremu. Foremki wyłożone ciastem i pozostałe krążki ciasta wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Przygotowujemy krem do karpatki: Mleko i śmietankę łączymy. Więcej niż połowę mleka ze śmietanką wlewamy do garnka(...)gotujemy na małym ogniu, do zgęstnienia. Cały czas całość energicznie mieszamy. Zapobiegnie to przypaleniu i tworzeniu się grudek. Krem schładzamy. Zimny krem będzie gęsty. Do foremek, wyłożonych ciastem, nakładamy krem do karpatki. Wierzch przykrywamy krążkami ciasta i sklejamy boki, mocno dociskając ciasto do boków foremek. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 175 stopniach, na grzałkach: góra

Smak mojego domu
Ciasto kokosowe bez pieczenia 61762

umiarkowanej słodyczy i bardzo łatwe do przygotowania. Wiórki kokosowe sprawiają, że po zjedzeniu takiego ciasta nie czujemy się ociężali, tak jak to jest czasami w przypadku innych ciast z kremem. Z moich obserwacji wynika, że szczególnie w okresie letnim dużym zainteresowaniem cieszą się ciasta, które przygotowuje się na zimno bez pieczenia. Przygotowałam, więc bardzo proste i smaczne ciasto z wiórków(...)kokosowych i kremu budyniowego. Takie ciasto najlepiej zrobić wieczorem, aby przez noc zmiękły herbatniki i można było dobrze pokroić.  Składniki: (na foremkę o wymiarach 14 cm x 28 cm x 7 cm) 2 szklanki wiórków kokosowych  250 g masła  2 budynie śmietankowe lub waniliowe (80 g)  1 szklanka cukru  750 ml mleka  2 żółtka

Kuchcik gotuje
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 232

hciałam upiec ciasto z kremem, ale bez większych wyrzutów sumienia. :) Oczywiście nie da się całkowicie zrezygnować z niektórych kalorycznych składników, ale zawsze można próbować ograniczyć ich ilość do minimum. Bazą tortu jest ciasto marchewkowe, które upiekłam na mące pełnoziarnistej. Bez sody (bo jest dla mnie za bardzo wyczuwalna). Ciasto przełożyłam kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi i cząstkami ananasa. Jest(...)Wyst udzić. Ugotować budyń z mniejszą ilości ą mleka niż na opakowaniu. Masło z cukrem pudrem ucieramy na pusz ystą masę, stopniowo dodajemy przestudzony budyń , wiórki kokosowe. Ciasto przekroić na pół. Połowę kremu wy łożyć na pierwszy blat ciast a. Wyłożyć cząstki ananasa (ja lubię wi ę c nie żałowałam :)). Przykryć drugim blatem. Na łożyć masę budyniową i udekorować. Wstawić

coolinarnastrefa.blogspot.com